Řazení?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Mihal
Člen Týmu

Řazení?

Příspěvek od Mihal »

Mám dotaz začala mi při řazení z 2 na 3 špatně zapadat rychlost. Nejdřív šla trojka ztěžka, ale teď se mi stává že občas zapadá jakoby přez zuby, občas klade odpor a tlačí rychlost jakoby zpět. Pokud chci zařadit bez problémů musím volit delší prodlevu. Jinak řazení ostatních rychlostí OK. Čím to může být? Máte někddo s tím zkušenosti? Dík za radu.
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Řazení?

Příspěvek od garfielld »

Mihal píše:Mám dotaz začala mi při řazení z 2 na 3 špatně zapadat rychlost. Nejdřív šla trojka ztěžka, ale teď se mi stává že občas zapadá jakoby přez zuby, občas klade odpor a tlačí rychlost jakoby zpět. Pokud chci zařadit bez problémů musím volit delší prodlevu. Jinak řazení ostatních rychlostí OK. Čím to může být? Máte někddo s tím zkušenosti? Dík za radu.
sinchron na 3ce je v háji:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Mihal
Člen Týmu

Příspěvek od Mihal »

co to znamená, co by bylo třeba opravit, vyměnit?? Kolik tak může stát taková oprava či výměna?
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Zkusil bych nejdřív to nejmíň náročný na peněženku,podívat se jestli máš dost oleje v převodovce(pokud si se nedíval)-to je zadarmo.Že tu trojku(třeba) nejvíc používáš může začít nejdřív zlobit,a tak to nejspíš vypadá na ten synchron jak se zmiňoval Garfielld.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

To je synchron a nejlepší to bude hodit do servisu,když už bude převodovka venku tak si nech zrovna vyměnit gufera ať máš v budoucnu klid.
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

To je dost nepravděpodobné, že by z převodovky uniklo tolik oleje.
Souhlas s konikem, nevím, kolik má motor najeto, takže dle stavu případně nechat zkontrolovat i ostatní synchrony, přítlačné ložisko, kotouč a lamelu spojky.
A důležitá věc, předem se domluvit na vrácení vyměněných dílů!
Obrázek
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

ombre: kvoli comu vratit, len tak pre istotu? alebo sa to da nejak repasovat?
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Slušný automechanik vrací díly, nebo nabídne vrácení, automaticky. Je to známka cti a poctivosti.
Při vrácení dílů si človek může být jist (když to nepoženu do extrému, že ti někdo dá místo tvých dílů jiné harampádí), že díly byly skutečně vyměněny a v jakém stavu jsou ty původní, tzn. zda nebyly měněny zbytečně.
Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

...a pokud si toto domluvíte předem, funguje to i jako prevence proti těm, kdo to měli v úmyslu. Nebo jim to aspoň ztíží.
Obrázek
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

no to som vedel, to je jasne. ja som ale myslel ze si to uviedol aj kvoli necomu inemu
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Je ti to snad málo :-)?
Ne, nic víc v tom není.
Ještě možná to, že když si tu součástku příště budeš chtít objednat nebo koupit, budeš mít jistotu, že je to skutečně ona.
Např. já mím na přední nápravě jiné silentbloky, než jsou uvedeny v katalozích a opravných manuálech. Podobné je to s filtry, čerpadly, brzdovými třměny, některými ložisky a jejich domečky (nejen u toy).
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“