Nestartuje - startér je OK

vše ohledně modelové řady Carina
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

takze na 99% to bude nou,, vymenit.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Potřeboval bych od někoho poradit, jaké kabely od spínačky mám propojit vypínačem, abych mohl startovat, než přijde ten nový ořech do spínačky. Nemám doma zkouščku na 12V a multimetr jsem pujčil a už se mi nevrátil :(
Toyota Carina E 2.0 GLI
Pilulkin
Člen Týmu

Příspěvek od Pilulkin »

Floki: mezi spínací skříňkou a spínačem startéru je ještě zařazeno relé v motorovém prostoru je to taková plastová krabička,umístění relátka v krabičce by mnělo být popsáno ve víčku. Takže když to vemu od začátku ovladací proud startéru jde od baterie, přes pojistku na spínací skříňku, přes relé na ovladací cívku startéru. Dej pozor i tam tečou poměrně velké proudy, zkrat je hned :lol:
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Tak jsem se do toho pustil. Sundal jsem ten ořech pod spínačkou, rozdělal jsem ho, očistil jemně ty měděné plýšky, byly teda skoro černé. Složil jsem to a co se nestalo. Auto startuje! Ale napodruhé, napoprvé vždy startér jen škytne a na podruhé normálně jde. Každopádně myslím pokrok ne? :)
Tahle radost mě ale vydržela jen 6 startů a už je to zase to stejné. Ořech vůbec vymačkaný nikde nebyl, vypadá jako nový, takže tím to asi nebude. Jaká je další možnost?
Toyota Carina E 2.0 GLI
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

To víš,bylo to v TOY servisu a asi za dva dny jsem potřeboval odjet na dovolenou,tak asi hodili přirážku :roll: Zkusím najít schema,jak je to tam zapojený.Pilulkin - tak je to :idea: :idea: :idea:
Naposledy upravil(a) Viper54 dne ned 06.02.2011, 09:21, celkem upraveno 1 x.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

ja to tlacitko mam zapojene tak, ze som natiahol kabel od pristrojovky az k starteru,, tam som si dal relatko,, ovladanie je z tlacitka,,, napajanie relatka je z baterky z tych velkych poistiek,, a z relatka ide kablik do startera,, kde som to pripojil na kablik co ide do cievky startera,, takto mi to drzi uz asi rok.
Liborex
Člen Týmu

Příspěvek od Liborex »

pohasínaj hodiny-to je asi kraťas-prodřená izolace ze spínačky na startér někde pod palubkou a dotýká se kostry.nebo skřípnutej kablík pod šroubem.kamík měl 120cu která startovala jen když zapnul radio,stejně tak to chcípal,vypnutím rádia.spínačka nespínačka :D nebo zkus ukostřit motor-pořádnej kábl s naletovanými oky na obou koncíchl!pozo!minimálně tak silný jako vede z baterky (+) ke startéru.-slabší by začal hořet-přímo z baterky (-) někam pod šroub na motoru.to dost pomáhá-moje osobní zkušenost.držim palce
Naposledy upravil(a) Liborex dne ned 06.02.2011, 09:29, celkem upraveno 2 x.
Liborex
Člen Týmu

Příspěvek od Liborex »

a na prozkoušení funkčnosti spínačky ti stačí malá žárovka s kabílkama,tzv nouzové pomůcky značky SAMODOMO 8)
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Opraveno, ani se neptejte čím to bylo. Bylo to relátkem v motorovém prostoru na startér. Nebral jsem to jako možnost, protože mě ten elektrikář řekl že relé je dobré. Dnes jsem jen na zkoušku zkusil vyndat rele z EFI a dal ho misto toho na starter. Startoval na prvni otočeni jako za mlada. Takze sezenu nové relátko a je to. Zkusil jsem ho projistotu rozebrat a vyčistit a zatim funguje. Ale přijde nove, jistota je jistota. Takze vemte si ze me priklad a nevěřte nikomu, jen sobě. Kdybych to zkusil hned, mohl jsem si ušetřit tolik stresu...
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Carina“