Nestartuje - startér je OK

vše ohledně modelové řady Carina
Floki
Věčnej rejpal

Nestartuje - startér je OK

Příspěvek od Floki »

Měl jsem radost, že jsem konečně sehnal funkční řízení, protože moje mě teklo. Radost mě ale pokazilo když jsem chtěl včera večer odjet...
Otočím klíčkem a nic :( Už mě to udělalo dřív, stačilo otočit znovu a startovalo, poslední dobou to bylo horší a horší, někdy jsem klíčkem musel otočit třeba 5x. Teď ale klíčkem můžu otočit klidně 100x a neděje se nic jiného než že pohasnou hodiny a z motoru se ozývá slabý zvuk který bych přirovnal k tomu, když běží naprázdno nějaký malý motorek. Myslel jsem si, že by to mohl být startér, takže dnes šel ven, vyčistil jsem ho, ale je jako nový.
Takže potřebuju radu, co s tím. V elektrice se zrovna moc nevyznám, ale blbý nejsem. Tipuju to někde mezi spínačkou a startérem.
V pondělí potřebuju nutně auto do práce, takže přes víkend s tím musím něco udělat, ale nevím co :(
Toyota Carina E 2.0 GLI
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

to co pocujes je cerpadlo v nadrzi,, nam toto robi celika,, a je to diagnostikovane ako porucha alarmu,, respp. imobilizera,, u nas je to alarm,, kde su tri ochrany,, jedna z nich ma na starosti starter,, a ta sa blbne,, preto obcas ide nastartovat, obcas nie,, ja som to poriesil docasne (jak aj rusi docastne prisli) tak, ze som dal relatko k starteru,, pod pristrojovku som hodil tlacitko,, a ked nejde klucik,, ide tlacitko,, jasne, ze to nieje profesionalne urobene,, ale nemam cas sa sprttat v alarme,, a auto takcitak bude len do kvetna zive.

PS: V kvetnu to auto musi prec,, konci STK,, nechce niekto? Navrhnite co za nu ste ochotni dat,, najazdene,, to ani srnka netusi,, na tachometri je 369 000km. KOniec OT
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Napadlo mě i tohle. Měl jsem tam takový ten obyč imobilizer, ale ten je pryč. Zbyly po něm jen dráty a ty jsou propojené tak že je vyřazen. Jsou natažené za kastlíkem spolujezdce a vlastne rozpojují určité kabely ze svazku. Kabely jsem spojil tak, jak být mají. Ale je divné, že to nedělalo, potom občas a ted vlastně nejede vůbec.
Toyota Carina E 2.0 GLI
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

skusal si ci ide spinacka? Vyhod konektor zo spinacky,, a rucne spoj vo vnutri tie dva kable, ktore by mala spojit spinacka.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Baterka. A zima :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

hmm to nie,, baterka ak by bola vymlatena,, tak by sa nespravala tak, ze predtym mu to na piaty krat startlo,, to nie,, toto je chyba niekde v elektrike medzi spinackou a startertom, ,a kedze mu to vypadavalo,, tak si myslim ze by to mohla byt ta spinacka
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Stačí o něco slabší baterka, která ještě startérem točí zdánlivě dobře, a obvody imobilizéru již naskakují na pokles napětí. To je moje zkušenost. Jestli tam má nějaké jeho torzo, měl by začít tam.
Spínačky samozřejmě blbnou také, hodně si na to stěžovali lidé s Corollama E11.
Pak už jenom procvakat a proměřit všechno, co spíná startér.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Tohle se mi stalo když mi odešla baterka. Byla ještě, chudák, původní.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

zmaxxx píše:Tohle se mi stalo když mi odešla baterka. Byla ještě, chudák, původní.
Baterka je dobrá, rok stará a silná víc než je potřeba.
Mohl by jsi mě trošku popsat jaké konektory mám ze spínačky odpojit a spojit?
Toyota Carina E 2.0 GLI
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

tie co idu potom k starteru,,, spojit kablikom tie dva vyvody, co maju na starosti startovanie
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Bacha bacha.... ať nevyhoříš. Kolega má asi na mysli jenom to ovládací napětí k elektromegnetu :)
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

jasne,,
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Dnes jsem byl u elektrikáře, do startéru při startování nejde žádné napětí. Takže to prý je ve spínačce. Zatím startuji kabelem přes baterku rovnou na startér. Můžeš mě poradit jaké to jsou kabely na spínačce? Nemám při ruce zkoušečku.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

Ahoj měl jsem tu samou závadu u CarinyII a byl to opálenej silovej kontakt u startéru,respektive magnetu.Stál cca 100.-Kč,ale s prací 2000.-Kč.Klíčkem totiž sepneš ten magnet a ten teprve přes ten silovej kontakt přivede napětí na starter. :idea:
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Viper54 píše:Ahoj měl jsem tu samou závadu u CarinyII a byl to opálenej silovej kontakt u startéru,respektive magnetu.Stál cca 100.-Kč,ale s prací 2000.-Kč.Klíčkem totiž sepneš ten magnet a ten teprve přes ten silovej kontakt přivede napětí na starter. :idea:
Mě ale nejde napětí při startování ani na kabel u startéru, takže závada je ještě před ním. Dnes jsem prostříkl spínačku WDčkem a je zajímavé že na cca 10 pokus to chytlo :) Není to dost drahý? Kontakt stojí 100kč a práce tě stála 2000kč? Co je na tom tak drahého? Já měl startér vyndaný, vyčištění, složený a daný zpět do auta do hodiny.
Naposledy upravil(a) Floki dne sob 05.02.2011, 15:51, celkem upraveno 1 x.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Carina“