Tak mi na toho servisáka dej kontakt, je třeba s tím motorem něco provest. Děkují.můžu ti dát tip na dobrýho servisáka,co tyto opravy dělá doma
1.8 VVT-i výrobní vada motoru
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=15426
tady máš téma,dělám výmněnným způsobem viz popis,vše potřebné je popsané v příspěvku....Vše se zárukou v servisu!!!!
tady máš téma,dělám výmněnným způsobem viz popis,vše potřebné je popsané v příspěvku....Vše se zárukou v servisu!!!!
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Zdravim!
Zajimam se momentalne o koupi starsi ojetiny a muj vyber skoncil u Toyoty Avensis r.v.2001 a Ford Focus r.v. 2001-2004. Celou dobu jsem se klanel spisek k avensisu, nez jsem dosel na tento problem s motorem 1.8 VVTi Chtel bych se zeptat, zda jako laik jsem nejak vizuelne schopen poznat, ze u auta nechal majitel udelat vymenu polomotoru? Auto je z Italie a snad poctive servisovane. Pripadne myslite, ze by mi to bylo schopno zjistit italske zastoupeni toyoty? Ceska toyota neni schopena o aute koupenem v cizine zjistit prakticky nic
Predem diky!
Zajimam se momentalne o koupi starsi ojetiny a muj vyber skoncil u Toyoty Avensis r.v.2001 a Ford Focus r.v. 2001-2004. Celou dobu jsem se klanel spisek k avensisu, nez jsem dosel na tento problem s motorem 1.8 VVTi Chtel bych se zeptat, zda jako laik jsem nejak vizuelne schopen poznat, ze u auta nechal majitel udelat vymenu polomotoru? Auto je z Italie a snad poctive servisovane. Pripadne myslite, ze by mi to bylo schopno zjistit italske zastoupeni toyoty? Ceska toyota neni schopena o aute koupenem v cizine zjistit prakticky nic
Predem diky!
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
okem to nepoznáš, jediné co by snad poznal človek co má nastudováno, tak drobne detaily pokudbyl použit blok z AVe 2005+ ale to se standartne nedelá, otázkou ej také jak dobře to pujde poznat na nastrojeném motoru ve voze.
Takže odpoved ( dle mých zkuseností ) je ne.
Edit : vlasten poznat by to slo - pokud to bylo deláno TOY a ta pobočka dodržela vse co service bulletin přikazoval, mela by tam být jiná merka oleje, bohužel jsme je nikdy fyzicky neporovnával takže nevím čím se liší - asi pouze výškou hladiny oleje a bez porovnání se "starou" nepoznáš......
Takže odpoved ( dle mých zkuseností ) je ne.
Edit : vlasten poznat by to slo - pokud to bylo deláno TOY a ta pobočka dodržela vse co service bulletin přikazoval, mela by tam být jiná merka oleje, bohužel jsme je nikdy fyzicky neporovnával takže nevím čím se liší - asi pouze výškou hladiny oleje a bez porovnání se "starou" nepoznáš......
jj poznat se topokud to nebude doloženo toy nedá nikdy na stoprocent.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
Zdravím,
tak jsem nakoupil polomotor - Optifit, nechal vyměnit v neautorizovaném servisu - komplet 40000,-. S prodejcem auta jsme šli napůl, takže to nebylo tak bolestivé.
Mám najeto 42000 km. Motor je mírně hlučnější než původní. Spotřeba oleje cca 1litr na 10000 - Castrol Magnatec 5W-40, taže zatím snad O.K.
tak jsem nakoupil polomotor - Optifit, nechal vyměnit v neautorizovaném servisu - komplet 40000,-. S prodejcem auta jsme šli napůl, takže to nebylo tak bolestivé.
Mám najeto 42000 km. Motor je mírně hlučnější než původní. Spotřeba oleje cca 1litr na 10000 - Castrol Magnatec 5W-40, taže zatím snad O.K.
Toyota Avensis Combi 1,6 VVTi r.v.2000
-
- Řidič
Corollak píše:Je to tedy pravda ze polosynteticky olej ubyva mene nez plnasyntetika?
Ccc... Myslel som, ze podobne myty sa traduju tak na skodovackych forach, a nie tu.ztnext píše:Dá se říct že ano. Je to o "hustotě" oleje a tím i o "tloušťce" mazacího filmu.
10W-40 by měl ubývat méně, ale musí mít specifikaci API-SL, ACEA-A3,B3
1. Polosynteticky olej "ubyva" rovnako ako plne synteticky (PAO), pokial ma rovnaku viskozitu a splna rovnaku specifikaciu.
2. Oleje s viskozitami 5W-40 a 10W-40 su pri prevadzkovej teplote rovnako viskozne ("huste"). Rozdiel je jedine vo viskozite za studena, kde 5W-40 rychlejsie premaze, co treba. Je teda vhodnejsi na kratke jazdy, specialne v zime. Stale sa bavime o olejoch s rovnakou specifikaciou.
3. Ci je olej plna syntetika (PAO) alebo polosyntetika - to sa da len tazko zistit (vacsinou nepriamo z technickych listov vyrobcov oleja). Napis na baleni je irelevantny udaj, lebo... lobbing.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
Když půjdeme do úplných detailů, tak i oleje o stejné vizkozite a stejné specifikaci od různých výrobců neubývají stejně!!!!modus ponens píše: Ccc... Myslel som, ze podobne myty sa traduju tak na skodovackych forach, a nie tu.
1. Polosynteticky olej "ubyva" rovnako ako plne synteticky (PAO), pokial ma rovnaku viskozitu a splna rovnaku specifikaciu............
Mám ověřeno dlouholetou praxí
Nesmíš tolik věřit teoriím a tomu, že stejně označené oleje jsou opravdu stejné. Všechny normy, které plní tyto oleje, mají určité rozmezí od-do a jsou známé oleje, které jsou k ubývání náchylné, i které jsou k ubývání odolné - pořád se bavíme o stejné specifikaci!
Možná by ses poučil i na tom škodováckým fóru
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW