Co udělat před 1. startem
- Ahold
 - Věčnej rejpal

Co udělat před 1. startem
Tak už se to blíží, začíná být slunéčko, sníh krásně roztává a přemýšlím že bych projel Corollu po dědině. Co mám udělat před 1. startem? Od října je v ve vytápěné garáži a nebyla po celou tu dobu nastartovaná. Jen jsem dobíjel baterku, rozsvěcel světla nebo poslouchal rádio. 
Co vše je nutné udělat? Bojím se, že když to teď hned nakopnu, tak se nebude stíhat mazat. Mám prvně vyměnit olej, nebo tím tomu nepomůžu?

Co vše je nutné udělat? Bojím se, že když to teď hned nakopnu, tak se nebude stíhat mazat. Mám prvně vyměnit olej, nebo tím tomu nepomůžu?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to. 
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm

- Ahold
 - Věčnej rejpal

Právě že jsem. No mě kolegové v práci straší, že jsem si to pěkně podělal. Pokud teď nastartuju, tak že se mi můžou zadřít ventilysmutok píše:Ja si myslim, ze nie je potrebne robit nic, za tu dobu co stala, by s tym nic nemalo byt a pokial nie si blizko vymenneho intervalu oleja, tak je zbytocne ho menit.

Klid  

Normálně se v tom projeď, pořádně to zahřej. Samozřejmě ze začátku opatrně. Pak vyměň olej (u teplého motoru), tedy jestli Ti končí časový/kilometrový interval.
Jinak se doporučuje konzervovat auto tím, že se odšroubují svíčky a naleje trochu oleje do válců. Ale to podle mě platí tak na rok, na dva a více.

Normálně se v tom projeď, pořádně to zahřej. Samozřejmě ze začátku opatrně. Pak vyměň olej (u teplého motoru), tedy jestli Ti končí časový/kilometrový interval.
Jinak se doporučuje konzervovat auto tím, že se odšroubují svíčky a naleje trochu oleje do válců. Ale to podle mě platí tak na rok, na dva a více.
Záleží podle čeho to kolegové soudí jestli podle svých super aut?Ahold píše:Právě že jsem. No mě kolegové v práci straší, že jsem si to pěkně podělal. Pokud teď nastartuju, tak že se mi můžou zadřít ventilysmutok píše:Ja si myslim, ze nie je potrebne robit nic, za tu dobu co stala, by s tym nic nemalo byt a pokial nie si blizko vymenneho intervalu oleja, tak je zbytocne ho menit.![]()
Né vážně bych se ničeho nebál ale jestli chceš tak tou výměnou oleje nic nepokazíš
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005

Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
- Ahold
 - Věčnej rejpal

No kolegové maj Fobii 1.2htp a Micubiši Charisma...tak fajn, jěště že tak. Docela se už těším jak vyřídím pojistku a pudu to protáhnout. Dneska jsem šel do sklepa pro brambory a přítelkyně mě po půl hodině našla v autě jak si hraju s okýnkama, sem jezdil nahoru a dolů a poslouchal Airplane...už chcu létooPetan píše:Záleží podle čeho to kolegové soudí jestli podle svých super aut?Ahold píše:Právě že jsem. No mě kolegové v práci straší, že jsem si to pěkně podělal. Pokud teď nastartuju, tak že se mi můžou zadřít ventilysmutok píše:Ja si myslim, ze nie je potrebne robit nic, za tu dobu co stala, by s tym nic nemalo byt a pokial nie si blizko vymenneho intervalu oleja, tak je zbytocne ho menit.![]()
![]()
Né vážně bych se ničeho nebál ale jestli chceš tak tou výměnou oleje nic nepokazíš

Tak kolegu s Haťapkou postraš, že se mu buď podpálí ventil, nebo mu skočí rozvodovej řetěz a máš klid 
 Jinak všechno ostatní už tu bylo řečeno 

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG

4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
- Ahold
 - Věčnej rejpal

Já mám rozdělovač?Idaho píše:přesne tak, pokud chceš mít jistotu, dej den před tím nabít baterku, odpoj před startem vstřiky a rozdelovač a motorem párkrát otoč pres startér naprázdnonijak tím motoru neuškodíš a dostaneš olej kam potřebuješ
pokud bylo autí ve vytápené garáži tak no problémo
držím palce
No v garáži nebylo pod +10 stupnu, ale stejně, zase se tu ochladilo tak tam pěkně zůstane

tak jen taky troškou do mlýna...absolutně nevidím nic co by se mohlo stát...motorku parkuju v garáži taky celou zimu a na jaře ji vytáhnu, nastartuju na první břink (baterku neodpojuju - jsem línej jak vandrácká veš), nechám to chvilku prohřát na místě a celý léto zase jezdím...s tím autem bych to udělal úplně stejně...a ten olej - pokud nemáš čas výměny překročený o několik let, tak na ten bych se už vůbec nedíval    

COROLLA  D-4D, 81kW, r.v. 2002, 5 dv.

- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Ahold píše:Já mám rozdělovač?Idaho píše:přesne tak, pokud chceš mít jistotu, dej den před tím nabít baterku, odpoj před startem vstřiky a rozdelovač a motorem párkrát otoč pres startér naprázdnonijak tím motoru neuškodíš a dostaneš olej kam potřebuješ
držím palceKde ho najdu?
![]()
No v garáži nebylo pod +10 stupnu, ale stejně, zase se tu ochladilo tak tam pěkně zůstane
pokdu nemáš rozdelovač odpoj vedení k cívkam co jsou na svíčkach
jde proste oto aby nesla zbytecne energie do rozdelovače nebo z cívky do síve a nedoslo k náhodnému poskození.. vstřiky ( případne pojistka efi ) se odpojují aby do válce nesel benzín a nespálený esmíval olejový film, případne aby se to neuchcávala atd...
jde v podstate točt motorem naprázdno ( bez záteže ) a co nejrychleji aby vznikl alespon nejaký tlak na čerpadle.. ( rukou přes kliku nikdy neotočíš tak rychle jako starterem... ).
Ale jak píše kolega, nic by se stát nemelo, to co píšu je jen pokud chceš mít skutečne 1000% jistotu a pocit sám pro sebe že jsi udelal neco co autu/motoru skutečně prospěje...
- Ahold
 - Věčnej rejpal

Mám TSko a myslel jsem, že rozdělovač nemám.Idaho píše:Ahold píše:Já mám rozdělovač?Idaho píše:přesne tak, pokud chceš mít jistotu, dej den před tím nabít baterku, odpoj před startem vstřiky a rozdelovač a motorem párkrát otoč pres startér naprázdnonijak tím motoru neuškodíš a dostaneš olej kam potřebuješ
držím palceKde ho najdu?
![]()
No v garáži nebylo pod +10 stupnu, ale stejně, zase se tu ochladilo tak tam pěkně zůstanenevím co má š za rollku tak sem to bral obecne
pokdu nemáš rozdelovač odpoj vedení k cívkam co jsou na svíčkach
jde proste oto aby nesla zbytecne energie do rozdelovače nebo z cívky do síve a nedoslo k náhodnému poskození.. vstřiky ( případne pojistka efi ) se odpojují aby do válce nesel benzín a nespálený esmíval olejový film, případne aby se to neuchcávala atd...
jde v podstate točt motorem naprázdno ( bez záteže ) a co nejrychleji aby vznikl alespon nejaký tlak na čerpadle.. ( rukou přes kliku nikdy neotočíš tak rychle jako starterem... ).
Ale jak píše kolega, nic by se stát nemelo, to co píšu je jen pokud chceš mít skutečne 1000% jistotu a pocit sám pro sebe že jsi udelal neco co autu/motoru skutečně prospěje...
Asi to udělám jak říkáš, ať mám aspon ten pocit že jsem přes zimu pro to auto něco udělal

- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

věř tomu že anoJimmi píše:Nechci se Idaho hádat, ale startér ti to asi nepromaže.....
přes kliku točíš olejiovým čerpadlem a veř tomu že ty otáčky stačí k tomu aby s eolej dostal do určitých míst a zařídil prvotní promazání při startu než začne čerpadlo dávat dostatečný tlak..
( pročti si nekteré odborné publikace, nebo se jukni proste po forech jak to vetšina konstruktérů a upravcu doporučuje delat
- martin.matess
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Idaho píše:věř tomu že anoJimmi píše:Nechci se Idaho hádat, ale startér ti to asi nepromaže.....nepromaže pod plným tlakem ale aspon ti vytlačí olej do příslušných míst. je to doporučený postup když skládáš nové motory a nemáš po ruce zrovna mooc silnou vrtačku kterou bys roztočil kliku.
přes kliku točíš olejiovým čerpadlem a veř tomu že ty otáčky stačí k tomu aby s eolej dostal do určitých míst a zařídil prvotní promazání při startu než začne čerpadlo dávat dostatečný tlak..
( pročti si nekteré odborné publikace, nebo se jukni proste po forech jak to vetšina konstruktérů a upravcu doporučuje delat- mimochodem i po instalaci nového turba je u vetšiny výrobcu doporučeno nekolikrát "nastartovat" naprázdno...
máš recht stačí to uplně v poho já takhle řešil silvii která stála 5 let ! pěkně svíce ven a motal jsem startérem, nejdřív cvakaly štely a pak jak se natlakovaly postupně olejem tak ztichly a jak jsem přpojil svíce tak čapla hned a šla uplně krásně
http://www.martinmatess.estranky.cz/ 
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw

Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw