Palici se guma

vše ohledně modelové řady Avensis
vospi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vospi »

Ahoj, taky se přidávám. Mě to smrdí jak pálící se odpadky. Spíše při teplém autě, udělalo mi to za 3 roky asi 4 x, vždy jsem prolez celé auto ale smrdělo to od motoru a bylo to hned v interiéru (patrně topením a puštěnou ventilací). Osobně jsem přisuzoval spojce (poprvé jsem tyčí strkal nepojízdné auto do garáže přes ruku a do kopce - co bych neudělal pro tátu) a pak párkrát v zimě, vždy teplý motor a vždy v zimním období, v létě nikdy.
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
viliammmmm
Řidič

Příspěvek od viliammmmm »

keko píše:tak sa pridavam k smradochom :)

pozorujem to od kedy mam toto auto (2r). Hlavne ale v zime (co je trosku zvlastne).

mam ale podozrenie ze to bude spojene s protipresmykovym systemom. Zda sa mi ze to hlavne citim, ked idem po snehu / lade / blate.

Stale si ale nie som isty, ako protipresmykovy system funguje.. mal by znizovat otacky pri presmykovani, ale toyota ako keby na to vyuzivala spojku (a s tym spojeny zapach?)

no neviem, kazdopadne zatial neriesim..
Súhlasim s kekom , takisto mi to robi a kedže byvam na kopci, tak hlavne teraz v zime ked je namrznutá cesta to obcas riadne vytočim a TRC, sa tak zapoti že až zacne páchnuť.
Ja to na 98% pripisujem tomu.Je to aj logicke,A ten zápach je skutočne ako ked pálite staré pneu :wink:
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

vospi píše:Ahoj, taky se přidávám. Mě to smrdí jak pálící se odpadky. Spíše při teplém autě, udělalo mi to za 3 roky asi 4 x, vždy jsem prolez celé auto ale smrdělo to od motoru a bylo to hned v interiéru (patrně topením a puštěnou ventilací). Osobně jsem přisuzoval spojce (poprvé jsem tyčí strkal nepojízdné auto do garáže přes ruku a do kopce - co bych neudělal pro tátu) a pak párkrát v zimě, vždy teplý motor a vždy v zimním období, v létě nikdy.
Snizovat otacky na kazde kolo zvlast nelze, mam za to, ze system naopak jednotliva kola pribrzduje. Ale brzdove oblozeni smrdi jinak.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak sem tak po ruznu jezdil a smrad zadnej.... asi kurvitko
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
TondoS
Řidič

Příspěvek od TondoS »

Ja mám avíka diesel od novembra a tiež som si všimol tento smrádeček - nie moc silný ale vždy doma v garáži po príchode. Keď tu čítam tieto príspevky tak ma napadlo to, že garáž mám mierne do kopca, takže by to mohlo byť riadením preklzu kolies. Smrad išiel od motora - presnešie vždy som to cítil na ľavej strane chladiča, niekedy viac inokedy menej a niekedy vôbec - bude to iba vlastnosť Toyoty.. :D
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

zase sem dlouho nic necejtil -D
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Řekl bych, že to bude mít něco společného s kopci.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

jako ze to smrdi kdyz jezdis s nebo do kopce?
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

No já to nějak moc nesleduji, ale řekl bych, že vždy když jsem ten smrad zaznamenal, tak jsem jel předtím do kopce nebo jednou si pamatuji, že jsem najížděl na obrubník.
elvie
Člen Týmu

Příspěvek od elvie »

Prosím o radu: vysvetlite mi pojmy klínový remeň a rozvodová reťaz.Dík. :idea:
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

elvie píše:Prosím o radu: vysvetlite mi pojmy klínový remeň a rozvodová reťaz.Dík. :idea:
Klinovy remen je venku (je videt na prvni pohled) a slouzi k prenosu energie na ruzna pridavna zarizeni (alternator, kompresor klimatizace atd.). Naproti tomu rozvodovy (remen, retez) je pod krytem a zjednodusene spojuje klikovou hridel s ventily. A muze to byt jak remen (guma) tak retez (kov). Remen se meni, u retezu se maximalne kontroluje napeti a meni napinak.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Nohis: neni to u tebe spis problem se spojkou?
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

KarlosCZ píše:zase sem dlouho nic necejtil -D
Dospěl jsem k názoru, že ti naši avici jsou navíc ještě samoopravitelní :lol: Představ si, že od té doby, co jem si tady lehce postěžoval, tak ani jednou nezasmrděl. A to není všechno. Přestal mi fungovat přední blinkr. Vůbec se mi do toho v tom mrazu nechtělo, tak jezdím bez něj....a ejhle, ono se to zpravilo. Na pár dní začal zase fachčit, teď už zase nejede, ale nevadí, ve středu jdu měnit olej, tak si nechám tu žárovku vyměnit....na 10 stupňovém mrazu odmítám a krom toho, mám toho dost. Však na Bohumínské také potřebují zarobit. Jo a představ si, Libor vyhodil vedoucího servisu, tak jsem zvědavý...já s ním byl spokojen, ale také vím, že on ví co dělá. Až tu pojedeš, dej vědět, dáme kafe.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

mi to taky nejak prestalo smrdet .-D njn Ostravsko je kraj razovity a snikym se tam neserou, to neni poprvy co vim ze tam byl leteckej den :-) predpokladam ze prijedu bud na konci brezna, nebo zacatkem dubna tak muzeme hodit rec pac se urco zdrzim, necham si montovat tazny a mozna servisni prohlidka
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

No nevím, spojka mi neblbne a co jsem cítil smrad ze spojky na kamarádově autě co ji měl KO, tak tohle je jiný. K tomu to není pravidlem, že kopec = smrad.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“