Klíče??? :-(
-
- Člen Týmu
klice
Pokud někdo bude potřebovat náhradní klíč, udělají vám ho v takových těch budkách (myslím že se to jmenuje Mr. Minit) v hypermárketech. Stálo mě to 1200 a zkopíroval i imobilizer v klíči. Měl jsem pouze klíček bez štítku.
zdravim hosi,Stefi píše:V servise Toyota jsem byl a čip se u nich zjistit nedá, jen klíč bez čipu podle VIN. Jediná možnost je prý u nich vyměnit snad půlku auta, napřed říkali, že to bude stát cca 15.000,- ale nakonec to spočítali se vším všudy na 30.000 - max. 45.000,- Kč. což je mazec, když auto má hodnotu cca 50.000,- a cenu auta to ve finále nezvedne ani o 1,-Kč.
Nicméně jsem psal e-mail na www.autokluce.sk a říkali, že vyrobit autoklíče s čipem bez předlohy není problém, to mě uklidnilo.
No, nakonec jsem navštívil jeden místní, zapadlý autoservis, do kterého by člověk neměl chodit nikdy sám, taková šedá zapadlá dílnička ve které pracují samé existence a s opravou auta to snad tady nemůžou myslet vážně. Ale po návštěvě při které jsem měl nutkání se neustále poohlížet přes rameno, aby mě někdo nepřetáhl trubkou přes hlavu, mě mile překvapili. Není pro ně totiž problém otevřít zamčené auto, odttáhnout do své dílničky a vyrobit náhradní klíče i s čipem a dokonce umí i vyblokovat imobilizér, když budu chtít klíče bez čipu. No není to super, zlaté české ručičky. Zítra si pro auto přijednou, tak doufám, že se s autem ještě setkám, držte palce dám ještě vědět co a jak, prý to bude trvat asi do třech dnů a stát předběžně 4až5.000,-Kč. No uvidíme...
ked som mal punto riesil som podobny problem, mal som nevitaneho navstevnika v aute ale slohol len digiteplomer, zamok sofera bol poskodeny ale cez central sa to dalo zavriet, v servise som nahlasil aj stratu servisneho kluca - ten sa pouziva na vyrobu dalsich ostatnych kopii klucov / mal som k dispozicii len dva standardne kluce / a nakoniec vymena troch zamkov-dvoje predne dvere, palivova nadrz, spinacia skrina a riadiaca jednotka - len repasovana, spolu s prelakovanim poskodenych dveri-poskodene boli asi 2x2cm okolo zamku, spoluucast bola 3500SK - poistovna doplacala 51000SK. Tiez som zvazoval to dat opravit do autoklucov ale takto za 3500 sk o dali vsetko do poriadku origos.
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
Zdravím všechny, trošku oživím staré téma novými zkušenostmi. Někdy před 14ti dny jsem řešil podobný problém s yarisem jako úvodní příspěvek, jeden klíč stracený, u druhého s centrálem praskl plast. Teda už po druhé, originál klíč vydržel léta, kopie z Olomouckého servisu asi tak 50 použití.
Už dlouhá léta se mi přístup v Olomouci moc nelíbil, tak sem si říkal, že se poohlédnu jinde.
Opravdu klíč udělají v každém obchoďáku cca 1900,-. Další možnost je čínská varianta (škoda jen, že se neprodávají po kusech ale spíš v balení), výhodou je znak toyoty
Nebo si klíč za pár drobných objednejte přes e-shop carkeyhelp v anglii (co.uk). Údajně jim stačí kvalitní fotka originálu a pošlou vyřezaný klíč (já jsem pozdě četl, takže lokální zámečnictví za 50,-. Instrukce k naprogramování transpondéru tam jsou taky (včetně přehledu typů dle modelu/roku výroby), takže po týdnu dorazil klíč a ostatní bylo hotovo za 5 minut.
Už dlouhá léta se mi přístup v Olomouci moc nelíbil, tak sem si říkal, že se poohlédnu jinde.
Opravdu klíč udělají v každém obchoďáku cca 1900,-. Další možnost je čínská varianta (škoda jen, že se neprodávají po kusech ale spíš v balení), výhodou je znak toyoty

Nebo si klíč za pár drobných objednejte přes e-shop carkeyhelp v anglii (co.uk). Údajně jim stačí kvalitní fotka originálu a pošlou vyřezaný klíč (já jsem pozdě četl, takže lokální zámečnictví za 50,-. Instrukce k naprogramování transpondéru tam jsou taky (včetně přehledu typů dle modelu/roku výroby), takže po týdnu dorazil klíč a ostatní bylo hotovo za 5 minut.
ztracený klíč
Stefi: Můžeš mi prosím napsat kontakt na ten místní zapadlý autoservis kde ti pomohli?
Mám stejný problém-ztracený klíč od Toyoty Hiace r.v.2001. Sehnal jsem si jinou spínačku, ale nejsem schopen odblokovat imobilizer.
Pokud nechceš psát veřejně, pošli mi prosím jako soukromou zprávu.
Díky, moc mi to pomůže, zatím koukám na nepojízdné auto a rvu zbytky vlasů...........
Mám stejný problém-ztracený klíč od Toyoty Hiace r.v.2001. Sehnal jsem si jinou spínačku, ale nejsem schopen odblokovat imobilizer.
Pokud nechceš psát veřejně, pošli mi prosím jako soukromou zprávu.
Díky, moc mi to pomůže, zatím koukám na nepojízdné auto a rvu zbytky vlasů...........
Tak stefi mi neodepsal, ale problém vyřešen.
Žádné desetitisíce, za 3000 mám nový klíč, stačilo vymontovat immobilizer a poslat spínačku do Chrudimi: http://www.zamky-bubak.cz/kontakt.html
Vše funguje. Snad to pomůže i jiným postiženým. Hodně zdaru.
Žádné desetitisíce, za 3000 mám nový klíč, stačilo vymontovat immobilizer a poslat spínačku do Chrudimi: http://www.zamky-bubak.cz/kontakt.html
Vše funguje. Snad to pomůže i jiným postiženým. Hodně zdaru.
Re: Klíče??? :-(
Z důvodu ztráty klíčů jsem minulý týden měnil všechny zámky. Celá sada mě v Toyotě stála necelé 4000,- , ale v balení je pouze jeden funkční klíč bez dálkového ovládání, druhým se dají otevřít pouze dveře. Kdyby někdo měl zájem o ty původní zámky, tak je to na model II.gen. r.v. 12/10.
- Přílohy
-
- Výstřižek.JPG
- (41.3 KiB) Staženo 820 x