Klíče??? :-(

vše ohledně modelové řady Yaris
Stefi
Člen Týmu

Klíče??? :-(

Příspěvek od Stefi »

Ahoj.
Manželka si ztratila od Toyoty Yaris (r.v.1999) všechny dva klíče.
Můžete mi někdo poradit jaké jsou možnosti :?: Auto máme krásně zaparkované před barákem a doma jen malý a velký techničkák, jinak vůbec nic (žádné kódy, servisní knížky,...NIC). Máte někdo nějakou radu, jak získat nové klíče i s čipem, aby jsme nemuseli na Yarisku se chodit jen koukat? :shock:
Díky moc.
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

Skus ich kontaktovat - mozno maju pobocku aj v CR pripadne ti poradia

http://www.autokluce.sk/
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

tak jak je to konkrétně u yarise to jsem neřešil, ale: pokud nemáš žádný čip, není podle čeho ho zkopírovat, nehledě na to, že můj čip (2004) kopírování odolával. Takže autoklíče pochybuju, že pomohou. Jedině asi bohužel toyota.

(je to tak, že čip musí být spárovaný s řídící jednotkou auta a snímacím kroužkem, jestli jdou ty ztracené klíče z jednotky vůbec odhlásit - u některých aut to nejde a musí se měnit jednotka - to nevim. No těpic. Držim palce a dej vědět at jsme chytřejší!

btw: jinak samozřejmě samotný klíč bez čipu udělají většinou na počkání a je to výborná věc, když posílám děti do auta, manželku apod. , každému doporučuju nechat udělat. :wink:
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Buďto nakontaktovat Toyotu a nechat vyrobit nové klíče, nebo vyměnit zámky se spínačkou a vyřadit ten rádoby "imobilizer" kterej je stejně k hovnu.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Stefi
Člen Týmu

Imobilizer - vyřazení z provozu ?!?

Příspěvek od Stefi »

A nevíte jestli jde v Toyotě (1999) vyřadit z provozu imobilizer? Pak by mi stačil obyčejný klíč (bez čipu), který by neměl být problém nechat někde vyrobit. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, nebo aspoň dobrou radu?
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

telleke píše: vyřadit ten rádoby "imobilizer" kterej je stejně k hovnu.
no on to není rádoby, ona je to řídící jednotka, která s čipem a snímačem komunikuje anebo resp. nekomunikuje. Vyřadit IMHO rok 1999 už nepujde. Navíc v té době taky bývali ještě japonci s technikou trochu napřed. :?:
Vyřadit - znamená jedině vyměnit řídící jednotku za nějaký bastl...
Stefi
Člen Týmu

Příspěvek od Stefi »

Když budu shánět na Yarise náhradní díly (třeba z vrakoviště) k vyřešení mého problému, můžete mi podrobně napsat co vše budu z něj potřebovat??? nejsm odborník, ale vím, že určitě:
- minimálně 1x klíč,
- zámek pod volantem ke startování
- 3x zámek ze dveří
- snad dálkové ovládání zámků (ale to není pro mě moc důležité)
- a co ještě (řídící jednotku? imobilizer?, nevím...)
Díky moc kluci.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

být na tvém místě radši bych ještě zapátral na internetu, totiž liší se to auto od auta, podle konkrétní řídící jednotky a s yarisem to tady na foru asi ještě nikdo nedělal.
Totiž koupit něco na vrakáči je riziko. Nevím jak jsou tyhle jednotky programovatelný a user friendly, někdy je totiž potřeba kompletní sestava k tomu aby se vůbec jednotka dala nějak programovat. Bez zkušenosti s konkrétním autem těžko někdo přesně odpoví.

1. ještě bych počkal jestli se aspon jeden klíč přece nenajde - to je vždycky lepší, když je co kopírovat
2. toyota (edit - toyota by tu informaci o tvém autě jaký čip potřebuješ snad mohla dohledat)
3. vrakoviště jedině až budeš mít opravdu přesné informace co potřebuješ a jestli to bude vubec k čemu
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Vyřadit jde každý imobilizér. Pokud komunikuje s ECU, tak se musí pomocí VAGu deaktivovat/vymazat. Existují firmy, které tuto deaktivaci provádějí za cca 3-4000,- na počkání. Pokud je to klasický imo, tak tam je to ještě jednodušší, protože většinou je to jenom jedno relátko, které opojuje napájení.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

telleke píše:Existují firmy, které tuto deaktivaci provádějí za cca 3-4000,- na počkání.
jasně existují různí zloději, ale opravdu záleží na přesném typu jednotky, v tomto případě nepřepisovatelná denso.. a nelze srovnávat s jednotkami třeba ve škodovkách - to je trochu nebe a dudy. Takže opravdu by mě samotného zajímaly přesné informace jak to yarisem opravdu je.

btw: VAG se podle mě týká koncernu (audi vw skoda)
a zeptal bych se třeba Idaha nebo Libora12 tu na foru..
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Nejsem si jistý, jestli je VAG jenom koncernový, či zda se tak označuje diagnostika jako taková. To bych kecal. Nicméně se mi nechce věřit, že by Toyota vymyslela způsob, který nejde obejít, nebo jestli to vymysleli tak blbě, že se to nedá upravit.
Dost možné je to, že to jde, ale nikdo se s "hackem" jednotky neobtěžoval, protože se to u Yarise nedělá moc často. Kdežto třeba VWčka budou asi častější zákazníci a tak se vyplatí se soustředit na ně.
Ale to je všechno jenom taková úvaha. Chtělo by to někoho přímo z toyoty, kdo by řekl, jestli je to možné nebo ne.
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Nedostal jsi k tomu Yarisu při koupi takovej malej plíšek, na kterým je asi čtyřmístnej kód? Pokud ano, tak ho vem a i s VINkem zajdi do Toyoty, kde si objednáš nový klíče, který přijdou s immobiliserem a rovnou vypilovaný na tvůj zámek. Cena bude někde kolem 3-4tkč.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

No a co se zeptat přímo v Toyota servisu? Tady asi žádné bastlení doma nepomůže.
Jinak já měl u auta (yaris rv.2002) celkem 3 klíče, 2 černé pro normální použití a jeden šedý, který by měl sloužit jen a pouze jako rezervní pro výrobu nových klíčů, když ztratíš ty 2, takže jezdit s posledním klíčem, který máš, je dost fatální blbost dle mého názoru.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Grobe píše: a jeden šedý, který by měl sloužit jen a pouze jako rezervní pro výrobu nových klíčů,
tak mě zase v servisu říkali, že ten šedý, je tzv. "hotelový" - tzn. že se nedá čip okopírovat a může se tudíž půjčovat cizím lidem. Když mají auta třeba zamykací schránku, tak tím "hotelovým" to nejde otevřít...
:shock:
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

aaa, tak v tom případě sem se spletl, sorry za mylnou informaci
Odpovědět

Zpět na „Yaris“