Rada

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
redlinecz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Rada

Příspěvek od redlinecz »

Ahoj,
tak po roce jsem tu zase. Zatím bez Celicy, ale už mám něco našetřeno a práci, takže už přemýšlím znovu o koupi nějakého toho krásného kusu.
Chtěl bych poradit, co si o těchto mnou vybraných kouscích myslíte, pokud by někdo měl zajímavější nebo lepší nabídku, klidně jí sem dejte. Rád se podívám.

Hodně mne zaujala tahle:
Celica T20 GT 2.0i v úpravě LPG JTG - TEČE OLEJ, PROBLÉMY SE STARTEM a CHODEM MOTORU
Cena: 79 000,- Kč
ODKAZ
Obrázek
Tady bych se chtěl obrátit na zkušenosti s LPG u těchto motorů a názory na tento systém od ICOMu JTG, kde se tlakem plyn před vstřikem do motoru zkapalní a pomocí trysek jde do válců... Aspoň, tak jsem to pochopil z údajů nalezených na netu. Zamlouvá se mi šance ušetřit na provozu nějakej ten peníz a při tom teoreticky neztratit nic z výkonu. Ale jak je to v realitě, to bohužel nevím.

Celica T20 GT 2.0i 16V r.v.96
Cena: 58 900,- Kč
Kožený interirér už asi leccos zažil, ale funkčně by mohla být snad ok, nevíte o ní někdo reálné info?
ODKAZ
Obrázek

Celica T20 2.0i 16V r.v.97
Cena: 89 000,- Kč
Vypadá zachovale, ale ta cena za seriovku mi přijde celkem vysoká... Na kolik byste ji ohodnotili??
ODKAZ
Obrázek

Celica T20 1.8 16V r.v.99
Cena: 49 900,- Kč
Dále taky nevypadala nejhůř až na ty promáčkliny tahle slabší verze.
ODKAZ
Obrázek

Předem děkuji za odpovědi a (hodnotné) názory. I když jsem se registroval před rokem, jsem ještě "zajíc", takže budu opravdu rád, za každou radu zkušenějších, co se týče výběru a rad apod. Zbyněk
Naposledy upravil(a) redlinecz dne ned 20.02.2011, 11:17, celkem upraveno 4 x.
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

No muj nazor je ze do takovyhleho auta LPG nepatri... take neverim tomu ze neztratis nic z vykonu ;) a podle me ta spotreba neni zas tak astronomicka... ja jel 250 km po dalnici 140 km/h + takze 3500 otacek a vic celou dobu a spotreba cca 9.8 proste neco malo pod 10 litru...
jinak kozenej interier bude po tech letech nejspis ne zrovna v dobry kondici :) a ze je nebourana si muze psat kdo chce ale tech taky moc nebude - tim nemyslim nejak tezce bourana :) a posledni vec ta 1.8 by mi byla asi malo :D za tohle mi nadavalo uz hodne lidi ale tech 129KW je opravdu uzasny ;) preju stastny kup ;)

edit: k ty spotrebe: jeste jsem 40 minut pocukaval po praze tkze opravdu vysoka neni.. ale to bude asi taky kus od kusu.. moje byvala 5g 2.0 GTi pod 12.5 nesla :D

ta bila je hezka, tk za 65 tis by stala za hrich :D
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
Cvok
Řidič

Příspěvek od Cvok »

Hug0 píše:No muj nazor je ze do takovyhleho auta LPG nepatri... take neverim tomu ze neztratis nic z vykonu ;)
A hlavně tuším, že tu někdo psal, že z ní teče olej a ten stav není bůhví jak skvělý, už si neuvědomuju, v jakém tématu, tak kdyžtak někdo odkažte, kde to je :) A mně třeba 1,8 stačí :) (spotřeba, pojistka, ...)
Celica AT200 + LPG
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

Cvok píše:
Hug0 píše:No muj nazor je ze do takovyhleho auta LPG nepatri... take neverim tomu ze neztratis nic z vykonu ;)
A hlavně tuším, že tu někdo psal, že z ní teče olej a ten stav není bůhví jak skvělý, už si neuvědomuju, v jakém tématu, tak kdyžtak někdo odkažte, kde to je :) A mně třeba 1,8 stačí :) (spotřeba, pojistka, ...)
to je samozrejme o cloveku ;) napis mi za kolik normalne jezdis a kolik rocne platis... dost me to zajima, druhy auto mam tky 1.8 :) napis treba ss jak chces ;)
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

Ked chces aspon trochu citit vykon a ponahanat par novych aut, tak jednoznacne 2.0 129 kw. Nevravim ze 1.8 je slaba ale dnes je uz aj 129 kw nic moc. Spotreba u 2.0 v pohode 10l a to ju vobec nemusis drzat v nizkych otackach ja si sem tam pridam a stale som na 10l na dialnici je moj rekord 7.5l :D

LPG ak by bolo namontovane ako ma byt preco nie
redlinecz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redlinecz »

S tím LPG jako názor, že do sportovního vozu nepatří chápu, na druhou stranu, dá se to upravit s tím přímým vstřikem tak, že to pojede lépe než na benzín. Ale otázkou je, jeslti je to opravdu kvalitně odvedená montáž. Co mi psal ten z bazaru, tak je to prý montované přímo mechaniky od ICOMu, tak by to nemuselo být hrozné. Zatím čekám až pošle fotografie motoru. Jsem z Plzně a zajížďka jen proto abych zjistil, že to auto je pro domácího kutila a ne pro někoho, kdo se chce aspoň chvíli vozit, než bude třeba na něco šáhnout... Zamlouvá se mi ta bílá, jen cena je už pro mě trochu takovej strop. I když, vypadá vážně zachovale a minule, když jsem si vybíral Celicu 1.8 od mladšího Hoffmeistra, tak mi bylo sděleno, že je někdo tady z fora zná a ví, že se o vůz starají, takže by zase ta cena mohla být přiměřená stavu... :) Do dvou týdnu bude rozhodnuto, kterou nebo jestli ještě vyčkám... Měl jsem možnost se projet v 1.8 a myslím, že pro mě, jako mladýho kluka by to bylo na nějakou dobu dostačující. Ale přece jen ten 2.0 mne láká víc. Nepotřebuju někde závodit, ale mít tu jistotu a vědomí, že je něco slušnějšího pod kapotou je skvělej pocit... :)
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Tuhle celicu s LPG jsme jiz okukoval :)
Co se tyce LPG v techto autech, jsem zastancem :)
Muj bratr ho ma uz asi dva roky, prave v 6.gen, motor 1,8... Je znat pokles vykonu, odhaduji tak 15-20 procent, coz vubec nevadi, stejne se ma jezdit 90 kmh a na predjeti ten vykon bohate staci... Suprova zalezitos je cena pohonych hmot. S benzinem kdyz to setri, jezdi za cca 2,4Kc/km a s LPG? to je 1,2 Kc/km, coz je pecka.. Potrebuje za jizdy vykon? Mackne na tlacitko, ihned dojde k prepnuti na benal a... :wink:
Ja mam 5.gen 1,6... a jezdim 2x draz, nez on s LPG, a k tomu je znatelne, ze i s LPG mu to lepe jede, nez mne :)
Kdybych si kupoval auto, at je to sportak ci SUV, velice bych uvazoval o instalaci lpg...
Jinak za ty roky se mu vratila investice uz tak 2,5x (stalo ho to 23tis).
Nevidim duvod, proc i v takovem aute jako je celica, nemohlo byt lpg... Ma to znacne vyhody :)
Celica 1,6STi
Obrázek
redlinecz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redlinecz »

Marťas píše:Tuhle celicu s LPG jsme jiz okukoval :)
Co se tyce LPG v techto autech, jsem zastancem :)
Muj bratr ho ma uz asi dva roky, prave v 6.gen, motor 1,8... Je znat pokles vykonu, odhaduji tak 15-20 procent, coz vubec nevadi, stejne se ma jezdit 90 kmh a na predjeti ten vykon bohate staci... Suprova zalezitos je cena pohonych hmot. S benzinem kdyz to setri, jezdi za cca 2,4Kc/km a s LPG? to je 1,2 Kc/km, coz je pecka.. Potrebuje za jizdy vykon? Mackne na tlacitko, ihned dojde k prepnuti na benal a... :wink:
Ja mam 5.gen 1,6... a jezdim 2x draz, nez on s LPG, a k tomu je znatelne, ze i s LPG mu to lepe jede, nez mne :)
Kdybych si kupoval auto, at je to sportak ci SUV, velice bych uvazoval o instalaci lpg...
Jinak za ty roky se mu vratila investice uz tak 2,5x (stalo ho to 23tis).
Nevidim duvod, proc i v takovem aute jako je celica, nemohlo byt lpg... Ma to znacne vyhody :)
Provozní náklady jsou suprový, tvůj bratr má taky ten JTG systém nebo klasické LPG :) Jen by mne vážně zajímalo u té černé, jestli je v dobrým stavu, protože to pro mne nebude zrovna levná záležitost už jen to pořízení vozu, tak bych se chvíli rád vozil, než začne éra oprav a úprav vozu, tak aby byl jako nový :) Uvidím, co mi napíše dotyčný majitel bazaru a jestli zašle fotografie. Každopádně vypadá ta šance jezdit za levno, když budu potřebovat a když budu potřebovat si jízdu užít, tak jen přepnu a pojedu na benzín, víc než zajímavě. Nejsem odpůrce LPG, takže mi to vadit nebude...
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Ma obyc lpg :) takze tohle by mohlo byt lepsi... clovek ale nikdy nevi..
Jinak vypada zachovale, asi bez koroze... uvidis asi az pri prohlidce na miste a potom az kdyz ji koupis, tak se nedostatky ukazou :wink:
Bracha uz ma s celicou temer 300tis a pohoda, temer bez oprav, mno motor si veme nejaky ten olej, tim jsou ale 1,8 znamy..... 8)
Celica 1,6STi
Obrázek
czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czmk5 »

O té černé Celice na LPG z Brna jsem psal semka já. Motor nastartoval a chvilku jel a pak zdechl... nešlo to nahodit a tak to furt stále dokola točil dokud to nenaskočilo a zase chcíplo... Když už mu to nastartovalo tak (byl motor studenej ale lehce klepali ventili na hlavě, trošku víc jak mě a to mám najeto 250 000) no a když jsem kouknul pod auto tak kapal olej a když jsem ho na to upozornil že krvácí tak žekl že něco ve stylu že stejnak se olej dolivá.... (motor by chtěl někde přetěsnit) Interiér celkem v pohodě až na potah volantu a vyměněnou šaltru (můj vypadá hůř) z venku tuším levá strana lakovaná a novej chladič v motoru (asi dostala nějakej ťukanec) Tuším že má Super strut nápravy s tlumičema.

Měl jsem o ni zájem, ale jak jsem tam byl tak mě to lehce zklamalo a olej ten mě uzemnil za tolik peněz se dá sehnat lepší kousek. Můžeš napsat Praetorianovi nebo Kysimu byli tam semnou. :wink:

PS: doopravdy nemá najeto tolik kolik tam píše...
Toyota Celica 2.0 GT, T20, 1994
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Asi jak pises... uz z fotek mi prislo velke ochmatani volantu.. Mno a kdyz nekdo ma lpg, tak fakt asi bude jezdit km, tim padem se mi moc nezdaji najete km... Jinak se mi celkem libi, ale potom co pises... Na fotkach vzdy a vsechno vypada krasne...
Celica 1,6STi
Obrázek
redlinecz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redlinecz »

czmk5 píše:O té černé Celice na LPG z Brna jsem psal semka já. Motor nastartoval a chvilku jel a pak zdechl... nešlo to nahodit a tak to furt stále dokola točil dokud to nenaskočilo a zase chcíplo... Když už mu to nastartovalo tak (byl motor studenej ale lehce klepali ventili na hlavě, trošku víc jak mě a to mám najeto 250 000) no a když jsem kouknul pod auto tak kapal olej a když jsem ho na to upozornil že krvácí tak žekl že něco ve stylu že stejnak se olej dolivá.... (motor by chtěl někde přetěsnit) Interiér celkem v pohodě až na potah volantu a vyměněnou šaltru (můj vypadá hůř) z venku tuším levá strana lakovaná a novej chladič v motoru (asi dostala nějakej ťukanec) Tuším že má Super strut nápravy s tlumičema.

Měl jsem o ni zájem, ale jak jsem tam byl tak mě to lehce zklamalo a olej ten mě uzemnil za tolik peněz se dá sehnat lepší kousek. Můžeš napsat Praetorianovi nebo Kysimu byli tam semnou. :wink:

PS: doopravdy nemá najeto tolik kolik tam píše...
Super... Díky moc za upozornění... Je to škoda nu, jinak by to byla moc zajímavá koupě. Tak jestli se mi ozve pan Hoffmeister, tak je asi jasno. Ještě nashromáždit finance a snad si konečně splním svůj klukovskej sen mít tenhle vůz a už sem budu moci plnohodnotně se zapojovat do diskuzí apod... Těším se na to jako malej :oops:
czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czmk5 »

no jo, ale hlavně dobře pořiď. Pokud možno vem si sebou nějakého mechanika kterej by ti mohl poradit... Prodejce ti většinou neřekne vše... pokud se na to nezeptáš popřípadně neupozorníš...
Toyota Celica 2.0 GT, T20, 1994
redlinecz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redlinecz »

czmk5 píše:no jo, ale hlavně dobře pořiď. Pokud možno vem si sebou nějakého mechanika kterej by ti mohl poradit... Prodejce ti většinou neřekne vše... pokud se na to nezeptáš popřípadně neupozorníš...
To si sebou vezmu určitě, jsem bohužel spíš ten typ, co se jen vozí a o auto se většinou stará tak, že pokud zjistím, že s ním není něco v pořádku nebo se mi něco nezdá, tak ho předá do servisu, protože udělat si plno věcí sám, se bojím a zkušenosti s mojí manuální prací nejsou moc dobrý... Ale třeba mi to donutí se na to mrknout sám a zjistím, že to není tak strašný... Zatím se pan Hoffmeister neozývá, budu doufat, že je ještě k mání... :(
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Celi-johnny »

kdyz uz jsme u t20 nevi nekdo o tohle neco? jedu se na ni podivat v sobotu
http://auto.bazos.cz/inzerat/8814524/Celica-GT-TOP.php
Odpovědět

Zpět na „Celica“