Rozvody 4E-FE
OT: Lenulka: a navyse mas aj pekne fotky  

'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk

'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Určitě jdi do prvovýroby ( Mitsuboshi, Dayco, event, koyo )stastny_h píše:Ahoj.
Ocenil bych vaše reakce k tématu rozvodového řemenu. Jakou značku ano, jakou ne. Chci takovou sadu, abych se nemusel obávat nějakého zádrhelu. jaké jsou aše zkušenosti? Výměnu mi udělá známý automechanik.
Objednávku plánuji u IDAHA.
Díky moc
oživuju téma:
jsem novým majitelem ojeté E11, 4E-FE, 1,3 a pochopitelně mě zajimá předchozí servis vozu. V papírech, co jsem k němu dostal, jsem našel fakturu z Toyota servisu v Brně, že výměna rozvodů proběhla v r. 2005, kdy měl vůz najeto 70 tisíc a na motoru je nálepka s termínem příští výměny na 165 tis.
Dneska má vůz najeto 154 tis., takže je teoreticky by byl na výměnu ještě pár měsíců čas.
Ale něco mi říká, raději to vyměnit co nejdřív.
Nechápu, proč to měnili tak brzo?
Brňáci prominou, není to nějaká "fligna"?

jsem novým majitelem ojeté E11, 4E-FE, 1,3 a pochopitelně mě zajimá předchozí servis vozu. V papírech, co jsem k němu dostal, jsem našel fakturu z Toyota servisu v Brně, že výměna rozvodů proběhla v r. 2005, kdy měl vůz najeto 70 tisíc a na motoru je nálepka s termínem příští výměny na 165 tis.
Dneska má vůz najeto 154 tis., takže je teoreticky by byl na výměnu ještě pár měsíců čas.
Ale něco mi říká, raději to vyměnit co nejdřív.
Nechápu, proč to měnili tak brzo?
Brňáci prominou, není to nějaká "fligna"?
Corolla E11, 4E-FE, 1,3-63 kW, 3D hatchback, 1998, Social edition

JardaS> Nevím, jak tomu bylo v konkrétním případě, ale krom km hranice pro výměnu rozvodů bývá i časová, jako že by měl být vyměněný max po x letech, kvůli možné degradaci a hrozícímu prasknutí... Bývá to tak i u motorovýho oleje, např. výměna po 10 tis. km / nebo po 1 roce. Pak je to na zvážení konkrétního majitele, takže pokud máš možnost, tak se obrať přímo na toho předchozího a zeptej se.

Holomek!

Hm, asi máš pravdu Rampo, má to logiku:
1. majitel - nějaký dědula - najel za 7 let jenom necelých 70000 km a dal vůz vnučce.
A ta si nechala asi pro jistotu ty rozvody udělat, interval výměny je tedy asi 5-6 let, i když je najeto málo km.

1. majitel - nějaký dědula - najel za 7 let jenom necelých 70000 km a dal vůz vnučce.
A ta si nechala asi pro jistotu ty rozvody udělat, interval výměny je tedy asi 5-6 let, i když je najeto málo km.
Corolla E11, 4E-FE, 1,3-63 kW, 3D hatchback, 1998, Social edition