Rozvody 4E-FE
-
Petr Zouhar
- Člen Týmu
Rozvody 4E-FE
Dobrý den, prosím o radu zkušenější TOYOTAáře.
Budu měnit rozvody na 4E-FE, 63 kW ( 86 HP ), EE 111L, Corolla 1,3i 3dv. HB, r.v. 1999 ( bez klima ).
1. Má někdo z Vás k dispozici přesnou specifikaci měněných komponent rozvodů na tento typ ( kladky, řemeny ), nebo případně doporučení na
výrobce celých sad rozvodů.
2. Který z výrobců má nejlepší poměr cena / kvalita ( Gates, Ruville, SNR, Goodyear atd. ) a případně odkazy na české dodavatele.
Všem děkuji za odpověď.
Budu měnit rozvody na 4E-FE, 63 kW ( 86 HP ), EE 111L, Corolla 1,3i 3dv. HB, r.v. 1999 ( bez klima ).
1. Má někdo z Vás k dispozici přesnou specifikaci měněných komponent rozvodů na tento typ ( kladky, řemeny ), nebo případně doporučení na
2. Který z výrobců má nejlepší poměr cena / kvalita ( Gates, Ruville, SNR, Goodyear atd. ) a případně odkazy na české dodavatele.
Všem děkuji za odpověď.
Ještě abych dovysvětlil. Pro mě filosofie vlastnění Toyoty znamená prostě sem tam zaplatit trochu víc za servis, za díly ( je teda fakt že je mám přes známeho o poznání levněji), ale pak mít mimo servisní interval absolutní klid.. Nechápu lidi, co básní že vlastní Toyotu, potom shánějí bůhví kde pofiderní díly a bastlí je po víkendech, jako na žigulíky. Stejně ale, ruku na srdce, k image firmy tak trochu patří, že každý Toyota patriot zapře dejme tomu třetinu závad, aby prostě mýtus pokračoval.(pouze osobní doměnka a spoustě lidí se nebude zamlouvat, včetně mě). Ale funguje to a já bych si jiné auto asi nekoupil. 
Z druhovýroby bych doporučil značku Nipparts, celá rozvodová sada vyjde na 3.680,- Kč a mají ji ve všech prodejnách Auto Kelly (http://obchod.autokelly.cz).
Zkus Idaha nebo Leňulku tady na fóru nebo na dicompracing.com .
Nebo se podívej sem: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3048 a vyber si v některém z eshopů. Sady Nipparts či Contitech jsou OK, jinak z těch levnějších jsou dobré kladky corteco, FAG, (mám JC a točí se taky), řemeny jsou kvalitní třeba Mitsuboshi.
Nebo se podívej sem: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3048 a vyber si v některém z eshopů. Sady Nipparts či Contitech jsou OK, jinak z těch levnějších jsou dobré kladky corteco, FAG, (mám JC a točí se taky), řemeny jsou kvalitní třeba Mitsuboshi.

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozvody 4E-FE
Rozovdový řemen originál bude bud Dayco, nebo Mitsuboshi ( nejčasteji používané v JPN prvovýrobě ) Angláni daj občas GAtes. ty další co jmenuješ tak sjou sice zajímavé značky al enejdená se o originální řemeny pro tento vuz ( Ruville, SNR, Goodyear ).Petr Zouhar píše:Dobrý den, prosím o radu zkušenější TOYOTAáře.
Všem děkuji za odpověď.
řemen 825,- ( prvovýroba )
Napínací kladka 670,- ( prvovýroba )
vodící kladka 523,- ( prvovýroba )
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
S nippaertsem jsem absolutne nespokojený ) jeho použí mne jednou málem stálo život. Mavíc Nipparts ted skoro krachuje a jejich zboží vyprodává bývalý společník Herth-buss ( nebo jak s eto píše ) doby kd ynipparts byl skutečně kvalitní druhovýroba jsou dávno pryč. pokud si muže taková firma dovolit aby do volného prodeje prošel čep, který má z více než 75% prumeru vyrezlou bublinu v krčku u mne skončila ..saab píše:Z druhovýroby bych doporučil značku Nipparts, celá rozvodová sada vyjde na 3.680,- Kč a mají ji ve všech prodejnách Auto Kelly (http://obchod.autokelly.cz).
( podotýkám bral jsem dlouho a nikd yproblém nebyl až do onoho problému, od té doby dám radši levnou náhražku od JC a nipparts až v poslední řadě )
Idaho píše: S nippaertsem jsem absolutne nespokojený ) jeho použí mne jednou málem stálo život. Mavíc Nipparts ted skoro krachuje a jejich zboží vyprodává bývalý společník Herth-buss ( nebo jak s eto píše ) doby kd ynipparts byl skutečně kvalitní druhovýroba jsou dávno pryč. pokud si muže taková firma dovolit aby do volného prodeje prošel čep, který má z více než 75% prumeru vyrezlou bublinu v krčku u mne skončila ..![]()
( podotýkám bral jsem dlouho a nikd yproblém nebyl až do onoho problému, od té doby dám radši levnou náhražku od JC a nipparts až v poslední řadě )
Díky za upozornění. V létě jsem chtěl měnit spojku, takže Nipparts raději vynechám, takže v červnu až se vrátím z dovolené uděláme bussines