T22 Prosím poradte !!!!!!

vše ohledně modelové řady Avensis
skullda
Navigátor

T22 Prosím poradte !!!!!!

Příspěvek od skullda »

problém č.1 : auto nestartuje...točím někdy i 5 sek. a prostě nechytne..někdy 2sek a chytne v pohodě žačlo to tak před měsícem cca... někdy taky nastartuju až na potřetí :( cítím že se hodně trápí a já newím proč!zatím jsem vyměnil jen jeden žhavič který byl k.o. problém přetrval,dá se říct že se to spíš zhoršuje...

problém č.2 : opět se stalo během posedních max 2. měsíců že se mi rozsvítí žlutá kontrolka motoru a auto nemá výkon jako by netlačilo turbo..ani když se zahřeje...

nějaký rady by se opravduhodily ...předem děkuji :(
Toyota Avensis 2,0D4-D 81kw
r.v. 2001 sedan...
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

pozn...přípravek xeramic jsem dolil až potom co problémy nastaly ...samozřejmně s výměnou oleje a olejovým filtrem...
r.v. 2001 sedan...
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

JO měl jsem podobný problémy se startováním.Vlákno startování.
Jirka
Elcar
Navigátor

Příspěvek od Elcar »

pozri SZ.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
whiteangel
Člen Týmu

Příspěvek od whiteangel »

Zdar. No jestli se ti zobrazuje kontrolka chyby motoru bude nejjdednoduší to dát na dignostiku do servisu Toyoty. Jinak u mě podobnou závadu dělal snímač klikového hřídele.
pheliss
Člen Týmu

Příspěvek od pheliss »

Čau,myslím že budeš mít celý problém ve špatné naftě.Přesně co píšeš se stalo i mně,naftu jsem vyjel,natankoval jinde,vyměnil pal. filtr a bylo po problému.Už je to rok a auto šlape jak hodinky,mám najeto 280 tisíc a skoro všechno je tam ještě původní,nechápu..
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

pheliss píše:Čau,myslím že budeš mít celý problém ve špatné naftě.Přesně co píšeš se stalo i mně,naftu jsem vyjel,natankoval jinde,vyměnil pal. filtr a bylo po problému.Už je to rok a auto šlape jak hodinky,mám najeto 280 tisíc a skoro všechno je tam ještě původní,nechápu..
Zdravíčko,tak to by mě docela dost překvapilo pač tankuju výhradně u shellu obyč diesel nebo omv alpin diesel...a nikdy plnou nádrž pač myslím že uleželá nafta v nádrži ztrácí své hodnoty...ikdyž pochybuju byl bych asi rád kdyby to bylo naftou..kde tankuješ ty?jinak velká závist,že ti avík takhle pěkně šlape...mě ted připadá že se sere co jen jde :(
r.v. 2001 sedan...
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Zkusil bych nejdříve opravdu vyjet nádrž a nabrat třeba vervu diesel slyšel jsem jen dobré ohlasy.
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

Nohis píše:Zkusil bych nejdříve opravdu vyjet nádrž a nabrat třeba vervu diesel slyšel jsem jen dobré ohlasy.
jj určitě zkusím,vervu jsem moc netankoval a ohlasy opravdu dobré...jinak dnes za studena teplota cca 5 stupnů..a nastartoval v pohodě 4x za sebou ani kontrolka se neukázala ale myslím že za tepla až se motor zahřeje to zase vyskočí.včera dokonce se chytl po zahřátí asi až na dvacátý pokus :( je to smutné :(
r.v. 2001 sedan...
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já asi na 99% vím co to je.
Odkud jsi.JJJ???
Jirka
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

Jirka píše:Já asi na 99% vím co to je.
Odkud jsi.JJJ???
Jirka
:) jsem z Rožnova pod radhožtěm...Zlínský kraj :)) tak čím?čííím? čííím? :))
r.v. 2001 sedan...
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Ventilky na čerpadle.Mě se to chovalo podobně.NO to je od nác dáleko.
Ale myslím,že to bude tím.
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

Jirka píše:Ventilky na čerpadle.Mě se to chovalo podobně.NO to je od nác dáleko.
Ale myslím,že to bude tím.
Víš jsem trošku mimo,tak se nediv mému dotazu ale jaké čerpadlo máš na myslí? zítra odevzdávám avika na výměnu rozvodů,vodníhí pumpy a podle zajímavé rady od pana ELCARa nechám pročistit i SCV ventily... a pokud máš na mysli palivové čerpadlo tak bych nechal vyměnit i to...
r.v. 2001 sedan...
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Myslel jsem SCV Ventily.Taky jsemje nechal pročistit,ale proto,že jezdím autem veliké dálky tak jsem raději tyto ventily koupil nové.Po jedjich výměně problém skončil.Nevím kolik jich je v čerpadle u tvýho motoru.Já mám ventily 2.Musel jsem dát číslo čerpadla a podle toho mi tyto ventily objednali..Dej vědět jak jsi dopadl.
Jirka
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

Jirka píše:Myslel jsem SCV Ventily.Taky jsemje nechal pročistit,ale proto,že jezdím autem veliké dálky tak jsem raději tyto ventily koupil nové.Po jedjich výměně problém skončil.Nevím kolik jich je v čerpadle u tvýho motoru.Já mám ventily 2.Musel jsem dát číslo čerpadla a podle toho mi tyto ventily objednali..Dej vědět jak jsi dopadl.
Jirka
tak takhle teda :) okey nechám je prvně pročistit a pak se uvidí jestli bude zapotřebí kupovat nové....jinak na kolik tě vyšly?kolega psal že 2. vyjdou na 360éček ... což je nějakých 8 500,- tak doufám teda že pomůže pouze pročištění :lol:
r.v. 2001 sedan...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“