Nezávisly test, čo by ste si vybrali?

vše ohledně modelové řady Avensis
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše:...neměl jsem na mysli pojistku ve smyslu pojištění u pojišťovny....ale to neřeš. Nehodlám to zveřejňovat. Jen krátce , já myslel, že jsi inteligentni člověk (dokonce tomu věřím :lol: ), takže bys mohl vědět, kde se tankuje kvalitní nafta. Někdo si myslí, že v JRD .... Jsem rád, že tě rozesmála kvalifikovaná jízda, já s tím počítal - opět naprosto neskromně :lol: Dnes končím, nemusím sedět u compu, v USA mají svátek :wink: Maj sa. :rolleyes:
Ja som to pochopil, ty si to nepochopil :
" Ja som ziadnu poistku pri jazdenych autach nevidel"
Je mi jasne, ze nie od poistovne :mad: Asi ti chlap nieco dlzi, alebo nieco na neho vies. Co ine by to bolo ze :evil: Zeby v tom bola zenska ... to nie ... to zavrhujem. No kazdopadne si to nechas pre seba. Bod pre teba :wink: (Today Fun Tomorrow Fun Toyota Fun)

Kvalitna nafta - Shell na SK dopadol horsie ako Slovnaft, v CR boli testy, kde ukazali, ze kvalita nafty na znackovych pumpach kolise ako horska draha. Preto sa pytam ... napr. (Shell):

http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv

Zabudol si na kratke trate. Alebo hadam to nechas tak ? Akoze "no comment" :cry: Napis nieco, nemam co citat.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser
Věčnej rejpal

kar202 píše: Jen krátce , já myslel, že jsi inteligentni člověk (dokonce tomu věřím :lol: )
Som prudko inteligentny, az sa z toho v noci odkopavam :lol: :lol: :lol:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
kar202 píše:...neměl jsem na mysli pojistku ve smyslu pojištění u pojišťovny....ale to neřeš. Nehodlám to zveřejňovat. Jen krátce , já myslel, že jsi inteligentni člověk (dokonce tomu věřím :lol: ), takže bys mohl vědět, kde se tankuje kvalitní nafta. Někdo si myslí, že v JRD .... Jsem rád, že tě rozesmála kvalifikovaná jízda, já s tím počítal - opět naprosto neskromně :lol: Dnes končím, nemusím sedět u compu, v USA mají svátek :wink: Maj sa. :rolleyes:
Ja som to pochopil, ty si to nepochopil :
" Ja som ziadnu poistku pri jazdenych autach nevidel"
Je mi jasne, ze nie od poistovne :mad: Asi ti chlap nieco dlzi, alebo nieco na neho vies. Co ine by to bolo ze :evil: Zeby v tom bola zenska ... to nie ... to zavrhujem. No kazdopadne si to nechas pre seba. Bod pre teba :wink: (Today Fun Tomorrow Fun Toyota Fun)

Kvalitna nafta - Shell na SK dopadol horsie ako Slovnaft, v CR boli testy, kde ukazali, ze kvalita nafty na znackovych pumpach kolise ako horska draha. Preto sa pytam ... napr. (Shell):

http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv

Zabudol si na kratke trate. Alebo hadam to nechas tak ? Akoze "no comment" :cry: Napis nieco, nemam co citat.
...člověče ty nedáš pokoj, už jsem to měl vypnout :lol: :lol: Testy na naftu jsem dával v diskusi Tempomat a spotřeba. Já tankuji u Benziny, OMV je pokud vím také OK, Shell propadla... Mi se to nechce omílat dokola, je to obecně známo a žádné tajemství to není, stačí trochu rozumu. Hele, ještě tě trochu trknu, tvá inteligence ti dost brání v přímočařejším uvažování :lol: to narážím na tvé úvahy o pojistce... :lol: :lol: je to snažší, než tušíš, já ti to snad řeknu, abys mi zase mohl vysvětlit, jak je to blbě :lol: :lol: .

K těm tvým vážným otázkám: Co bych odpísal ... já si nepamatuju, co se ti to všechno posralo a nechce se mi to hledat - jedno je jisté, máš z toho fóbii, prostě to není pro tebe. Nemohu to hodnotit, nevím jak jezdíš.... K těm krátkým trasám....škodí i benzínu (obecně známo) podobně jako dieselu - z dlouhodobého pohledu. U dieselu D CAT, máš-li JEN (všiml sis, zdůraznil jsem JEN) krátké trasy, MUSÍŠ (všiml sis?) pezpodmínečně občas zařadit "delší" jinak to dojebeš, zasereš, zatuhne co může, ucpe... a navíc nevypálíš saze, technologický proces naskočí, nedokončí, naskočí, nedokončí a je to v riti. Je dobré si uvědomit, že ty saze tam vznikají a zůstavají .... Kdy nejvíce vznikají? Víš přece, kdy nejvíce kouří starý autobus - tam to jde hned ven a je to vidět. V D CAT to zůstává uvnitř - i v přívodních trubkách všech možných EGRprc hrců - ucpané "cokoli z toho" je jednoznačně jízdou, nebo naftou, nebo kombinaci obého. Co dojebe těsnění pod hlavou jsem popsal poměrně obsáhle - nevěřím, že bys to ode mne nečetl. Mimochodem, jsem to kdysi mockrát opravoval i na benzíňácích, o naftě nemluvě.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

:lol: Tohle se fakt nedá...tady snad budu reagovat už i já... :D

CommonUsere, chápu tvou snahu všem doporučit nové auto v benzínu a všem stávajícím majitelům dieslu vtlouct do hlavy, že udělali jednu z největších chyb svého života, ať se auta zbaví a koupí si benál...
Argumentuješ vyčtenými informacemi proti uživatelům, kteří mají na tachometru 200tis., že s autem najeli jen 30tis. a sám máš funglofku, kterou vychvaluješ pro její bezporuchovost.
Předem říkám, že to vidím podobně jako kar202 a klidně budu jezdit na okurkovou vodu... Nejsem ani benziňák ani nafťák a dokážu pochopit a uznat, že nafťák bude poruchovější než benzín.

Jen k tvé agumentaci ohledně nářků "dieseláků" na tomto fóru - ono by možná stálo za to zjistit, kolik lidí má benzín a kolik naftu a z těchto údajů vycházet. Každý totiž nemá na nový benzín, takže si auto doveze a to převážně v naftě - a to asi proto, že je v ní větší výběr. Vím, že mi budeš argumentovat tím, že o ní jejich majitelé vědí, že se jim brzo pokazí, tak se jí zbavují, ale možná to bude i tím, že jak sám píšeš
V DE 53 % benzinov vs 47% dieslov pre Avensis T27 2009 (diesle vacsinou firmy)
Firmě (podnikateli) skončí leasing, tak auto dají na protiúčet, vezmou nové a staré dealer prodá (můj případ)....
A pokud si dobře vzpomínám na hodiny statistiky, tak čím větší procentou uživatelů dieselů tím větší pravděpodobnost, dotazu na diesel! Ony to totiž nejsou nářky, ale prosby o radu - nikdo neví všechno.
A když se podíváš na vlákno, na které jsi asi pozapomněl:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16507
tak mi přijde zvláštní, že tam ti "dehtaři" nenaříkají, jak by se podle tvých názorů slušelo... :wink: :oops:

Naftu nikomu nevnucuju a kdo si chce koupit auto, tak ať se projede v obou variantách, zváží priority, náklady, styl jízdy a sám se rozhodne... Není potřeba někomu pořád vnucovat benzín...:wink:

A jen na okraj - vzhledem k tomu, že se sám domáháš vyřčení B, když bylo řečeno A, asi nebylo tvým záměrem porovnávat jedno auto startující v -15°C s autem startujícím v -26°C, že? Přece jen je to ještě značný rozdíl - těch 11°C.
Já s autem parkuju na otevřeném parkovišti na sídlišti, kde to pěkně luftuje a nikdy se mi nestalo, že bych nenastartoval na první pokus po jednom žhavení (teda krom toho, když mi chcípla baterka :) ) A za poslední dvě zimy pod dvacet určitě bylo....

No nic - poběžím vydělávat na nové auto - nemůžu zaručit, že v benzínu :wink: tak se měj fajně, neber si to osobně a moc tu válku proti dieslům neprožívej :)
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
CommonUser
Věčnej rejpal

Chlapi sorry, vy sa date strasne lahko vyprovokovat.
Nic ine to nebolo. Myslel som, ze je to jasne po poslednom prispevku odo mna. Asi nie.
Tak sa ospravedlnujem no ... chcel som este nieco pocitat na fore (nie furt problemy s akymkolvek motorom), nejake nazory a skusenosti, pohlady, mozno aj drze odpovede.
Zle som to trafil, tak klidek. Stane sa. Mal som taku "benzinovu" euforiu.
No nic, netreba tolko cuchat k nadrzi ... :P
Drzte sa. :choon:
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

CommonUser píše:Chlapi sorry, vy sa date strasne lahko vyprovokovat.
Nic ine to nebolo.
Tak sa ospravedlnujem no ... chcel som este nieco pocitat na fore (nie furt problemy s akymkolvek motorom), nejake nazory a skusenosti, pohlady, mozno aj drze odpovede.
Zle som to trafil, tak klidek. Stane sa. Mal som taku "benzinovu" euforiu.
No nic, netreba tolko cuchat k nadrzi ... :P
Drzte sa. :choon:
:D Vpohodě. Ono když se to vezme kolem a kolem, tak se dá říct, že máš můj obdiv. Ono změnit jakékoliv vlákno tohoto fóra v boj benzínu proti naftě (a všimni si, prosím, že né naopak :wink: ) už chce dost umění... Akorát že to lidem, kteří řeší nějaký problém moc nepomůže... Fajn večer!
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“