Tohle se fakt nedá...tady snad budu reagovat už i já...
CommonUsere, chápu tvou snahu všem doporučit nové auto v benzínu a všem stávajícím majitelům dieslu vtlouct do hlavy, že udělali jednu z největších chyb svého života, ať se auta zbaví a koupí si benál...
Argumentuješ vyčtenými informacemi proti uživatelům, kteří mají na tachometru 200tis., že s autem najeli jen 30tis. a sám máš funglofku, kterou vychvaluješ pro její bezporuchovost.
Předem říkám, že to vidím podobně jako kar202 a klidně budu jezdit na okurkovou vodu... Nejsem ani benziňák ani nafťák a dokážu pochopit a uznat, že nafťák bude poruchovější než benzín.
Jen k tvé agumentaci ohledně nářků "dieseláků" na tomto fóru - ono by možná stálo za to zjistit, kolik lidí má benzín a kolik naftu a z těchto údajů vycházet. Každý totiž nemá na nový benzín, takže si auto doveze a to převážně v naftě - a to asi proto, že je v ní větší výběr. Vím, že mi budeš argumentovat tím, že o ní jejich majitelé vědí, že se jim brzo pokazí, tak se jí zbavují, ale možná to bude i tím, že jak sám píšeš
V DE 53 % benzinov vs 47% dieslov pre Avensis T27 2009 (diesle vacsinou firmy)
Firmě (podnikateli) skončí leasing, tak auto dají na protiúčet, vezmou nové a staré dealer prodá (můj případ)....
A pokud si dobře vzpomínám na hodiny statistiky, tak čím větší procentou uživatelů dieselů tím větší pravděpodobnost, dotazu na diesel! Ony to totiž nejsou nářky, ale prosby o radu - nikdo neví všechno.
A když se podíváš na vlákno, na které jsi asi pozapomněl:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16507
tak mi přijde zvláštní, že tam ti "dehtaři" nenaříkají, jak by se podle tvých názorů slušelo...
Naftu nikomu nevnucuju a kdo si chce koupit auto, tak ať se projede v obou variantách, zváží priority, náklady, styl jízdy a sám se rozhodne... Není potřeba někomu pořád vnucovat benzín...
A jen na okraj - vzhledem k tomu, že se sám domáháš vyřčení B, když bylo řečeno A, asi nebylo tvým záměrem porovnávat jedno auto startující v -15°C s autem startujícím v -26°C, že? Přece jen je to ještě značný rozdíl - těch 11°C.
Já s autem parkuju na otevřeném parkovišti na sídlišti, kde to pěkně luftuje a nikdy se mi nestalo, že bych nenastartoval na první pokus po jednom žhavení (teda krom toho, když mi chcípla baterka

) A za poslední dvě zimy pod dvacet určitě bylo....
No nic - poběžím vydělávat na nové auto - nemůžu zaručit, že v benzínu

tak se měj fajně, neber si to osobně a moc tu válku proti dieslům neprožívej