Parametry radia v Yarisu ????

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
aaa_boss_aaa
Člen Týmu

Parametry radia v Yarisu ????

Příspěvek od aaa_boss_aaa »

Zdravicko chtel bych zjistit jake repraky utahne standartni radio v Yarisu chtel bych dat do dveri 125W repro FS 542. A pak i na palubovku bych dal neco silnejsiho aby mi nešišlaly.
Utahne to to standartni radio?
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivos »

ne neutáhne, pokud si pamatuju tak výkon je 4x20 w a když tam dáš silnější repráky tak to bude hrát potichu, ale možná se mýlím :)
terrence
Člen Týmu

ivos

Příspěvek od terrence »

ivos: cize ked chcem repra do zadneho plata, pripadne nejaky mensi subwoofer, je lepsie zainvestovat aj do radia? teraz tam mam origo na cd (rv. 05)
aaa_boss_aaa
Člen Týmu

no ja si bohate vystacim s temi prednima.... (palubovka+ predni dvere)
tak ze myslite ze budou hrat hodne potichu???
jo a ten vykon je fakt 4x20w?
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

aaa_boss_aaa píše:no ja si bohate vystacim s temi prednima.... (palubovka+ predni dvere)
tak ze myslite ze budou hrat hodne potichu???
jo a ten vykon je fakt 4x20w?
Potrebujes zesilovac...to je cely :D Jinak jestli mas yarise po facelite, tak je tam autoradio od panasonicu:CQ-MS0370LAC :wink:
hyper
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyper »

To že je tam jenom 4x20w není uplně pravda pokud máš novější typ yarise a máš tam rádio na cd a je to panasonic tak tam máš 4x50w.Vím to přesně protože jsem odpálil koncák :shock: a ten je 4x50w a dá se strašně špatně sehnat proto jsem už měsíc bez rádia a čekám kdy my ho konečně opraví. :cry: ach jo za blbost se platí. :mad:
Toyota Yaris Blue 1.0 VVTI 2004
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivos »

To že je tam jenom 4x20w není uplně pravda pokud máš novější typ yarise a máš tam rádio na cd a je to panasonic tak tam máš 4x50w.Vím to přesně protože jsem odpálil koncák a ten je 4x50w a dá se strašně špatně sehnat proto jsem už měsíc bez rádia a čekám kdy my ho konečně opraví. ach jo za blbost se platí.
Tak to je super to si mě potěšil žš je tam 4x50 mě totiž v servisu řekly 4x20 a je to fakt pravda? takže teoreticky tam jdou dál lepší repráky a taky se dá koupit zesilovač :) :idea:
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

To je otazka kolik Wattu ma radio a kolik repraky? Ptam sem jakych Wattu?
Ze mam radio, ktery ma 4x45W (nebo 4x50W, ted presne nevim) a vepredu mam origo 10W repraky a vzadu ovaly 6" x 9", ktery maji na krabici napsany 350W (:lol:) a zadnej problem s tim neni
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Pani pletiete si pojmy s dojmami :D
Takze trochu "po lopate" povedane:

- vykon na beznych radiach sa udava tzv. maximalny alebo hudobny...to je tych 4x50W. Ak ale ide o vykon nominalny alebo sinusovy (teda podla normy pri urcitom predpisanom skresleni a presne definovanom frekvencnom pasme) a tam je vykon prave takychto radii bezne okolo 4x20-25W.

- repro...bohuzial na vacsine tzv. konzumnych (inak povedane burzovych) repro sa tiez udava maximalny hudobny vykon. Ano reproduktor znesie aj takyto vykon ale iba v kratuckych spickach ktore su bezne niekolkonasobne oproti nominalnemu vykonu. Vobec by som sa nedivil ked by prave spominane repra mali pisany max vykon 150W a v skutocnosti ide o 20W.

- to ci reproduktor dokaze alebo nedokaze utiahnut nizsi vykonovy zosilovac je tiez blud. Dolezitejsie je mat spravnu impedanciu (Ohm). Dalej, citlivost je prave ten parameter ako hlasno hra dany reproduktor (bezne merane vo vzdialenosti 1m pri vykone 1W signalom 1kHz)

Mimochodom priblizny vykon sa da zistit aj o radii a zosilovacoch podla pouzitej poistky...napriklad poistka 10A x napatie v aute za jazdy je cca. 14V to znamena ze maximalny vykon z daneho zosilovaca bude 140W...to znamena 4x35W MAX...SIN bude samozrejme nizsi...v tomto pripade tak 4x22W. Inak kvalitnych 4x20W do auta (a nie len tam) uplne bez problemov postacuje :P
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
aaa_boss_aaa
Člen Týmu

no jo ty repra tam mely dva vykony jeden 175 a druhy 125W.... tak si myslim ze ten nizsi bude ten "rozumny"
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

aaa_boss_aaa píše:no jo ty repra tam mely dva vykony jeden 175 a druhy 125W.... tak si myslim ze ten nizsi bude ten "rozumny"
tak tak...pripadne pozri do specifikacie tych repro. Tam by malo byt udane v akej norme a v akom pasne a tolerancii boli tie vykony namerane.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
Odpovědět

Zpět na „Yaris“