Corolla 1.6 VVT-i, výměna bloku motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
dan
Člen Týmu

Příspěvek od dan »

jo jo, taky se mi mouchomedved tak nelibi jako ten facelift, ale tolik penez jsem nemel a dal navic na to doporuceni
dan hruska
Toyota Corolla 1,6 81 kw, r.v. 1997, AE111L
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

dan píše:ahoj, kdyz jsem si vybiral jake auto, tak mi dokonce v Toyote rikali, ze nema cenu priplacet v pripade typu auta E11 1,6 za ten facelift model (jina svetla, ne ta kulata) s motorem VVT-i ze tyto motory v prvnich seriich zrali olej a byl to problem. Doporucili mi tu puvodni 1,6 jako spolehlivy agregat (81 kw). Takze jsem poridil tento (cca o 30.000 kc levneji nezli bych platil za VVT-i).
dan dakujem za cennu, ale smutnu a sokujucu radu.. skoda. No ale uz to vidim ze budem mat doma dva mouchomedvedy
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

pánové abych vám řek pravdu tak se mi model corolly 97-2000 líbý mnohem víc než ta upravená 2000- 2002 a to nejen proto že ji mám, ale tak nějak to esteticky cejtim :), ikdyž liftbek mi pořád připomína velrybu, ale to je společný oboum řadám :)
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Já šel zase schválně do toho faceliftu, protože jednak se mi ten předek víc líbí (je takový "střídmější"), pak kvůli motoru VVT-i a taky, že to auto je o malinko mladší, tj. čekal bych třeba menší náběh na korozi a menší opotřebení celkově. Ale to se zase často liší kus od kusu. A drobným, ale příjemným plusem jsou i nějaké silnější výztuhy, tuším ve dveřích nebo napříč v podvozku.

Ono to líbí-nelíbí, to je subjektivní věc. O Corollách jsem slyšel z jiných stran dost negativních ohlasů stran estetiky, ruku v ruce s posměšky nad japonskými vozy obecně.
Důležité je, že se vůz líbí majiteli. Pokud je širokým okolím vnímán jako nepěkný, není to na škodu, aspoň se zmenší riziko, že to někdo ukradne :)
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
eSafa
Řidič

Příspěvek od eSafa »

Já su spokojenej a moc.
Nejvíc kritiků je z řad VW a žabožroutů.
Japonské auta prý mají strašně drahé náhradní díly. Ptám se: Co je to náhradní díl?
Toyota Corolla E11
4E-FE, 63 kW/5400, white 6,5Jx14, MICHELIN ENERGY 185/60/R14
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=501
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

eSafa píše:Já su spokojenej a moc.
Nejvíc kritiků je z řad VW a žabožroutů.
Japonské auta prý mají strašně drahé náhradní díly. Ptám se: Co je to náhradní díl?
drahe ND na japonske auta je nieco ako urban legend:

http://auto.sme.sk/clanok.asp?cl=2651177
http://auto.sme.sk/clanok.asp?cl=2605352
ND na Toyotu. stoja rovnako, mierne drahsie, alebo MENEJ!
jeden priklad za vsetky:
predny naraznik na Renault Clio: 13990, Toyota Yaris: 6446
predny brzdovy kotuc: Clio 5512, Yaris 1704
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Správná verze argumentu je:
Toyotu bych si nikdy nekoupil, protože na ni byly drahé náhradní díly :-).
Obrázek
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

Jiri: to co si pocul o "nepeknych korolach a vysmechu na ich adresu" su sami kokotski skodovkari, ktori aj ked peugeot v super vybave stoji tolko co fabia, just si kupia fabiu junior bez lekarnicky, zdvihaku, posilnovaca, airbagov a s iba 10 konmi, pol kilom srobov, ktore ti hrkocu v utrobach auta atd. Resp, jednoducho cely KONZERN len chodi a zavistlivo nadava na korolu.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

AndyGTP píše:Jiri: to co si pocul o "nepeknych korolach a vysmechu na ich adresu" su sami kokotski skodovkari, ktori aj ked peugeot v super vybave stoji tolko co fabia, just si kupia fabiu junior bez lekarnicky, zdvihaku, posilnovaca, airbagov a s iba 10 konmi, pol kilom srobov, ktore ti hrkocu v utrobach auta atd. Resp, jednoducho cely KONZERN len chodi a zavistlivo nadava na korolu.
Nezlob se, ale jaký je rozdíl mezi nimi a tebou? Jakýkoliv příspěvek od tebe čtu, všude pouze nadáváš na fábii nebo škodu obecně. Připadá mi to naprosto stejné, pouze z druhé strany barikády.
A taky trochu zbytečné a xenofóbní.
Já myslím, že každý člověk má svou hlavu a svůj názor a nemusí být nutně debil jen proto, že jezdí ve fabii.
Obrázek
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Andy, netřeba nechávat cloumat zlost svým majestátem :) Tyhle žabomyší války jsou úplně stejné jako Windows vs. Linux, Intel vs. AMD, nVidia vs. ATI nebo třeba Canon vs. Nikon apod.
Je třeba mít nadhled, což znamená koukat pěkně z výšky a vidět jen podstatné věci.

Když jsem upgradoval PC, kolega v práci mi radil, že prostě musím zainvestovat do Intelu a grafiku musím mít od nVidie, jnak nebudu mít výkonný a spolehlivý stroj.
Pročetl jsem pár recenzí a testů a koupil jsem levné AMD a slušnou ATInu. Za ty peníze je výkonu habaděj a jsem spokojený.
Když jsem se loni na podzim rozhodl koupit zrcadlovku, tentýž kolega mi tvrdošíjně radil, ať koupím Canon, že je nejlepší.
Po pročtení recenzí jsem se rozhodl pro Nikon D50 se dvěma objektivy v setu, protože poměr cena/výkon byl nejvýhodnější. A jsem zase spokojený a jistě mi to vydrží do první závady, protože servis Nikonu je fakt hroznej :)

Před rokem jsem vážně uvažoval o koupi nového auta. Ojetinu jsem nechtěl, bál jsem se přílišných investic do oprav. Peněz nebylo moc (to se doteď nezměnilo :)), i řekl jsem si, že koupím nového žigulíka.
Našel jsem fórum "ladistů", začetl se do něj a všichni ti lidi mi přišli ohromně sympatičtí. Bylo to tím, že oni věděli, že jezdí s jednou z nejopovrhovanějších značek, že jejich vozy se moderním nemohou rovnat ani výkony a ani pohodlím a výbavou, ale nic z toho jim ani v nejmenším nevadilo.
Vrcholem byla dlouhá a ohnivá diskuse (trvala snad rok!!!) na jednom motoristickém webu pod článkem vcelku kladně hodnotícím nový model Lady.
Asi dva "ladisté" trpělivě a logicky argumentovali proti přesile příznivců západních vozů. Jen skutečně velmi vyjímečně se nechali strhnout planoucími vášněmi, zatímco z druhé strany jen pršely posměšky a nadávky.
"Diskutující" majitelé převážně ojetých, nicméně silných vozů západních značek nedovedli pochopit, že se najdou lidé skromnější, pro které je důležitější klidné spaní díky vozu sice horšímu, nicméně novému se zárukou. Jakoby je bytostně uráželo, že se najde na světě člověk, co se spokojí s takovou popelnicí a ještě má tu drzost o tom někde psát.

S japonskými vozy je to podobné, přestože nevraživost není tak silná, protože technickou kvalitu prakticky nelze zpochybnit. Tak nastupují "argumenty" o designu a nákladném servisu.

Někteří lidé musí mít jenom to nejlepší a majitelé "horších" věcí jsou pro ně póvl. Jsou ochotni hádat se do krve, že právě jejich vůz (fotoaparát, počítač...) je nejlepší na světě. S takovými nemá smysl se bavit.

Dokud moje "nová" Toyotka bude jezdit jak má, jsou mi nějaké posměšky zcela ukradené. Mně auto vyhovuje a o nic víc přece nejde :)

P.S. Sakryš, to jsem se teda rozkecal :)))
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

uz budem TICHO. ombre sorry, ja viem ze je to vase auto ale na fabiu som definitivne zanevrel a znenavidel ju prave kvoli ludom co nadavaju na toyoty ALE najma kvoli zazitkom z vyrobnych liniek v mladoboleslavskej fabrike, ktore mi rozpravali znami, co pracovali uz aj vo VW v Bratislava, Delphi a Faurecii Trnava /subdodavatel PSA/. Tie postrehy su priam neuveritelne.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ale Andy, o to, kde se vyrábí přeci nejde, to je mi naprosto jedno. O tom, na kolik je škodovka česká, bych raději ani nepřemýšlel.
Jen mi připadá zbytečné se vysilovat nenáviděním něčeho, co ani za to nestojí. Pak to ústí v žabomyší války a sáhlodlouhé dikuse, které nikam nevedou. Kdo se pak tady tím bude prokousávat, tak ho to spíše odradí. Jiří Stejskal to napsal pěkně a srozumitelně.
Taky samozřejmě vím, že pro většinu (nejen) Čechů je synonymum auta pouze auto německé a někteří dokáží dlouhé hodiny povídat, co to v tom Japonsku vyrábí za hrůzy. Nicméně oplácet jim stejnou mincí znamená být stejný jako ti, které proto nesnášíš.
Radši bych se hádal o pěknou ženskou než o auto :-).
Obrázek
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

ok beriem :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“