Corolla 1.6 VVT-i, výměna bloku motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
Jiří Stejskal
Řidič

Corolla 1.6 VVT-i, výměna bloku motoru

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Již je téměř jisté, že se co nevidět stanu hrdým majitelem ojeté Corolly. Dnes mi poslal prodejce oskenovaný technický průkaz kvůli uzavření povinného ručení.
Zarazila mě jedna věc, v poznámkách o výbavě.

"Na vozidle byla v zemi původu provedena oprava motoru s výměnou bloku motoru, na bloku motoru je pouze typové označení."

Proto se chci zeptat znalejších, mám z toho mít nějakou obavu nebo to brát jako fakt, že šest let starý auto má právo na nějakou tu opravu?
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

skus zistit viac, co to bolo za vymenu, v akom servise, preco sa to menilo...pripadne doklad zo servisu, alebo rovno zavolat do toho servisu a zistit, preco to menili.

principialne by som sa vymeny motoru nebal, mozno ho majitel zadrel, alebo bol vadny z vyroby.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Jiří Stejskal
Řidič

Tohle bohužel zjistit asi nepůjde, protože auto je dovezený z Itálie :( Jinak má to servisní knížku, auto vypadá udržovaný a zdá se, že o ně majitel dobře pečoval.

Budu si to muset ještě nechat projít hlavou :(

Díky za reakci.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Ta vymena bloku motora bude pravdepodobne dosledok vyrobnej vady tychto motorov. Kolega tu u mna v praci mal firemneho avensisa s tymto istym motorom a menili mu tiez blok motora po tom co ho zadrel. Bola to vyrobna vada a odstranili to na naklady vyrobcu. Bohuzial viacej detailov o tom neviem teraz zistit (teda z akej serie 1.6 VVTi to bolo) ale bolo to robene v roku 2002 ak sa dobre pamatam.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
Jiří Stejskal
Řidič

Tohle už je docela zajímavá informace, díky. Pokud bys mohl zjistit víc, byl bych moc rád. To auto, co chci koupit vylo vyrobeno asi v roce 2000 (uvedeno do provozu 4.1. 2001) v Belgii.
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

O tom už jsem taky slyšel. Kamarád dělá v Toyotě. Říkal že se zpočátku výroby objevila nějaká série motorů, které měli vysokou spotřebu oleje. Těmto autům byl vrámci záruky měněn motor. Tato závada se projevovala už odnovoty, takže by tyto motory už měly být vyměněné.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Mr. Yaris píše:O tom už jsem taky slyšel. Kamarád dělá v Toyotě. Říkal že se zpočátku výroby objevila nějaká série motorů, které měli vysokou spotřebu oleje. Těmto autům byl vrámci záruky měněn motor. Tato závada se projevovala už odnovoty, takže by tyto motory už měly být vyměněné.
No zrejme to este stale uplne nevyriesili (globalne), lebo ja mam teraz na mojom firemnom Avensise podobny problem. Tiez sa straca olej a kolega co sme brali auta spolu uz ma vymeneny cely motor. Tiez ho zadrel po nahlej strate oleja. Skoro som zabudol...tentokrat je to aj na 1.8 VVTi a su vyrobene v roku 2003 (jesen). Moj by mal ist teraz na servisnu kontrolu a budu pravdepodobne blombovat motor s tym, ze idu merat spotrebu oleja. Ak prekroci nejake im stanovene hodnoty tak by mali menit tiez motor. Este stastie, ze je to v zaruke a firemne. Inak by som mal z toho hlavu v smutku :(
Jiří Stejskal
Řidič

Mr. Yaris píše:O tom už jsem taky slyšel. Kamarád dělá v Toyotě. Říkal že se zpočátku výroby objevila nějaká série motorů, které měli vysokou spotřebu oleje. Těmto autům byl vrámci záruky měněn motor. Tato závada se projevovala už odnovoty, takže by tyto motory už měly být vyměněné.
Ovšem pokud se měnil celý motor, nemělo by být na bloku motoru číslo motoru?
Když se motor opravuje a mění se blok motoru, asi na něm žádné číslo není, protože se mění jen díl a nikoliv celek.

Jedině, že by to tehdy v Itálii řešili opravou motoru a ne jeho výměnou.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

....a nie je nahodou od urciteho casu hlavne v zahranici povazovany motor a teda aj blok ako bezny nahradny diel? Nieco take sa mi zda, ze bolo niekde uvadzane. Tym padom by uz nefiguroval motor ako identifikacny prvok auta.
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Motor už je jako "vyměnitelná součástka". Jen musí být stejný typ a obsah. Nebo tak nějak to je. Po výměně už v TP číslo motoru není.
Jiří Stejskal
Řidič

Aha. A já si říkal, že v tom techničáku není ani kolonka na číslo motoru :)
Ještě mě tak napadá, že jestli se na motor nedává už vůbec číslo, možná ten blok motoru ani není měněný. Třeba k tomu závěru došli na úřadě právě kvůli tomu "chybějícímu" číslu motoru.
Ovšem jestli to dělá takhle víc výrobců a nějakou dobu, tak bych čekal, že na úřadě by taky měli mít přehled.
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Jiří Stejskal píše:Tohle už je docela zajímavá informace, díky. Pokud bys mohl zjistit víc, byl bych moc rád. To auto, co chci koupit vylo vyrobeno asi v roce 2000 (uvedeno do provozu 4.1. 2001) v Belgii.
skus si zistit VIN kod a modelovy kod toho auta a popytat sa u importera, ci nahodou to auto patrilo do nejakej problemovej serie, pripadne co vsetko ti o nom vedia zistit.

ale pokial je to legalne, bez problemov prihlasitelne a da sa s tym chodit cez hranice, auto je v slusnom stave (bez ohladu na pocet kilometrov), tak na tvojom mieste by som ho kupil.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

s tymto 1.6 VVTi ste ma dost ZASKOCILI. Rad by som vedel o tom viac, kedze stale poskulujem ako po druhom aute Corolla G6 1.6 VVti.......
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
dan
Člen Týmu

Příspěvek od dan »

ahoj, kdyz jsem si vybiral jake auto, tak mi dokonce v Toyote rikali, ze nema cenu priplacet v pripade typu auta E11 1,6 za ten facelift model (jina svetla, ne ta kulata) s motorem VVT-i ze tyto motory v prvnich seriich zrali olej a byl to problem. Doporucili mi tu puvodni 1,6 jako spolehlivy agregat (81 kw). Takze jsem poridil tento (cca o 30.000 kc levneji nezli bych platil za VVT-i).
dan hruska
Toyota Corolla 1,6 81 kw, r.v. 1997, AE111L
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

na tom neco bude, ale treba mne se ty kulaty svetla ala muchomedved vubec nelibi :?
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“