Nechutne vibrovanie motora o plastove kryty
ten molitan sposoboval to vibrovanie?awe_cz píše:Ano, cca v rozmezi 1200-1700.KarlosCZ píše:awe: a taky si mel problem jen v tech urcitych otackach?
Update: Dneska jsem si vyzvedl auto ze servisu, na zaruku to opravili - vymenili molitan. Cenu bohuzel nevim, protoze mne to stalo 0,-.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
Chybejici molitan to zpusoboval - casem se vysype.Craken píše:ten molitan sposoboval to vibrovanie?awe_cz píše:Ano, cca v rozmezi 1200-1700.KarlosCZ píše:awe: a taky si mel problem jen v tech urcitych otackach?
Update: Dneska jsem si vyzvedl auto ze servisu, na zaruku to opravili - vymenili molitan. Cenu bohuzel nevim, protoze mne to stalo 0,-.
Tak jsem dalsi, ktery začal vibrovat. Doufam, ze je to jen díky temto plastum. Začne to tak pří 1200 a pokracuje cca do 1500, pokud držím jemne plyn tak to stale cvrlika, po raznejsim pridani plynu hned prestane. Pri pustení plynu a poklesu otacek to zavibruje jeste silneji. Chtel jsem s tim jit do servisu ale jak tak sleduju tak asi jeste chvilku pockam, nez povoli mrazy. uvidime pak co dal, jestli to teplem prestane.
Naposledy upravil(a) lignator dne pon 25.07.2011, 17:46, celkem upraveno 1 x.
S timhe zvukem v podobnem rozsahu ot. jsem se taky setkal. Jednou mi to drncelo i celou cestu z liberce do prahy (i pri 2500ot), bylo -15stupnu. Ted obcas zadrnci pri minusech v prave ostrejsi zatacce (najezd na dalnici). Je to urcite hadice sani a jen pri mrazech.lignator píše:Tak jsem dalsi, ktery začal vibrovat. Doufam, ze je to jen díky temto plastum. Začne to tak pří 1200 a pokracuje cca do 1500, pokud držím jemne plyn tak to stale cvrlika, po raznejsim pridani plynu hned prestane. Pri pustení plynu a poklesu otacek to zavybruje jeste silneji. Chtel jsem s tim jit do servisu ale jak tak sleduju tak asi jeste chvilku pockam, nez povoli mrazy. uvidime pak co dal, jestli to teplem prestane.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Tak jsem díky tomuhle staršímu vláknu "opravil" mysteriózní závadu na svém Avíkovi. Přesně podle předchozích popisů se mi ozýval hluboký až dunivý zvuk z motoru při nízkých otáčkách pod 1800 ot/min a brždění motorem. Moje prvotní diagnóza byla, že snad takhle musí dunět setrvačník (dvojhmota). Vypadalo to, že se ty vibrace šíří po celém autě ale zřejmě za to může kombinace umístění přímo před řidičem a nějaký trumpetový efekt - díky potrubí se ten zvuk nějak násobí a chytá to rezonaci. Už jsem se morálně chystal na drahý servis ale po pročtení tohohle vlákna jsem vyndal vzduchový filtr (BTW musím ho objednat a vyměnit, roste mi v něm černé uhlí!) a za pomocí tavné pistole jsem vyplnil spáru mezi budníkem filtru a vstupní hadicí (v horní polovině spoje, dolů jsem se jednoduchým způsobem nedostal a celé se mi to párat ven nechtělo) tavným lepidlem. Po nějakém molitanu nebylo ani stopy. Právě jsem to byl projet a vypadá to, že zvuk zmizel. Díky všem za sdílené zkušenosti !
Mimochodem jezdím s Toyotou rok (38000 km) a neustále mě v dobrém slova smyslu překvapuje. Nechápu jak jsem mohl 14 let jezdit s Oktávkami a ještě si myslet, jak jsou to skvělá auta. .
Mimochodem jezdím s Toyotou rok (38000 km) a neustále mě v dobrém slova smyslu překvapuje. Nechápu jak jsem mohl 14 let jezdit s Oktávkami a ještě si myslet, jak jsou to skvělá auta. .
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
Jak psala Julinka je to vzduchový filtr. Vyndat a tu vanu ve které je vložený buď tam zavrtatvrut aby se pevně uchytila nebi ji nějak vytmelitdělalo to bratrovi i mě prostě se trošku chvěje a dělá to hrozný zvuk. zavrtali jsme tam vrut tim se přitáhl a už nerezonuje. Jinak pokud mate pocit ze to dělaji krycí plasty tak v mýstech kde se dodýkaji mezi ně nalepte kousek tlustcí penove pasky a je klid. Jo a jeste jsou tam gumove tlusté čudle o které se opira kapota ty jdou sroubovat nahoru nebo dolu stejne jako u zadního víka kufru kombiku.
Avensis 2.2 D-cat
avensis T 25 D4D kombi 93kw r.v.2007
Chlapi moc díky za radu i já poslouchal nechutné drnčení z motorového prostoru při cca 1500otáčkach.Byl to spoj ve vzduchovém filtru jak bylo popisováno.