Nechutne vibrovanie motora o plastove kryty

vše ohledně modelové řady Avensis
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

I mne to delal spoj privodni trubka<>airbox, ve kterem je vzduchovy filtr. Rozebral jsem to (4 sponky, vyndat filtr, povolit a sundat hadici sani, ctyri srouby dole v airboxu), privodni trubku jsem omotal stribrnou paskou (par otacek) a narval ji z5 do airboxu a slozil to. Prace na ctvrt hodinky.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

awe: a taky si mel problem jen v tech urcitych otackach?
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

no pokial si toto nasavanie este neriesil, tak sa na to pozri..
Corolla Verso D-CAT 130kw
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

chlapi, zistil som ze mi vibruje, resp. rezonuje ten vrchny plastovy kryt motora... riesil to uz niekto?
Naposledy upravil(a) Craken dne stř 08.12.2010, 12:22, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Odmontuj ho a mas pokoj :)
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

KarlosCZ píše:awe: a taky si mel problem jen v tech urcitych otackach?
Ano, cca v rozmezi 1200-1700.

Update: Dneska jsem si vyzvedl auto ze servisu, na zaruku to opravili - vymenili molitan. Cenu bohuzel nevim, protoze mne to stalo 0,-.
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

awe_cz píše:

Update: Dneska jsem si vyzvedl auto ze servisu, na zaruku to opravili - vymenili molitan. Cenu bohuzel nevim, protoze mne to stalo 0,-.
ten molitan sposoboval to vibrovanie?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Craken píše:
awe_cz píše:

ten molitan sposoboval to vibrovanie?
Chybejici molitan to zpusoboval - casem se vysype.
lignator
Člen Týmu

Příspěvek od lignator »

Tak jsem dalsi, ktery začal vibrovat. Doufam, ze je to jen díky temto plastum. Začne to tak pří 1200 a pokracuje cca do 1500, pokud držím jemne plyn tak to stale cvrlika, po raznejsim pridani plynu hned prestane. Pri pustení plynu a poklesu otacek to zavibruje jeste silneji. Chtel jsem s tim jit do servisu ale jak tak sleduju tak asi jeste chvilku pockam, nez povoli mrazy. uvidime pak co dal, jestli to teplem prestane.
Naposledy upravil(a) lignator dne pon 25.07.2011, 17:46, celkem upraveno 1 x.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

lignator: vitej v klubu, ale i kdyz stoupla teplota tak sem se vibraci uplne nezbavil
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

lignator píše:Tak jsem dalsi, ktery začal vibrovat. Doufam, ze je to jen díky temto plastum. Začne to tak pří 1200 a pokracuje cca do 1500, pokud držím jemne plyn tak to stale cvrlika, po raznejsim pridani plynu hned prestane. Pri pustení plynu a poklesu otacek to zavybruje jeste silneji. Chtel jsem s tim jit do servisu ale jak tak sleduju tak asi jeste chvilku pockam, nez povoli mrazy. uvidime pak co dal, jestli to teplem prestane.
S timhe zvukem v podobnem rozsahu ot. jsem se taky setkal. Jednou mi to drncelo i celou cestu z liberce do prahy (i pri 2500ot), bylo -15stupnu. Ted obcas zadrnci pri minusech v prave ostrejsi zatacce (najezd na dalnici). Je to urcite hadice sani a jen pri mrazech.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
melsoft
Navigátor

Příspěvek od melsoft »

Tak jsem díky tomuhle staršímu vláknu "opravil" mysteriózní závadu na svém Avíkovi. Přesně podle předchozích popisů se mi ozýval hluboký až dunivý zvuk z motoru při nízkých otáčkách pod 1800 ot/min a brždění motorem. Moje prvotní diagnóza byla, že snad takhle musí dunět setrvačník (dvojhmota). Vypadalo to, že se ty vibrace šíří po celém autě ale zřejmě za to může kombinace umístění přímo před řidičem a nějaký trumpetový efekt - díky potrubí se ten zvuk nějak násobí a chytá to rezonaci. Už jsem se morálně chystal na drahý servis ale po pročtení tohohle vlákna jsem vyndal vzduchový filtr (BTW musím ho objednat a vyměnit, roste mi v něm černé uhlí!) a za pomocí tavné pistole jsem vyplnil spáru mezi budníkem filtru a vstupní hadicí (v horní polovině spoje, dolů jsem se jednoduchým způsobem nedostal a celé se mi to párat ven nechtělo) tavným lepidlem. Po nějakém molitanu nebylo ani stopy. Právě jsem to byl projet a vypadá to, že zvuk zmizel. Díky všem za sdílené zkušenosti !
Mimochodem jezdím s Toyotou rok (38000 km) a neustále mě v dobrém slova smyslu překvapuje. Nechápu jak jsem mohl 14 let jezdit s Oktávkami a ještě si myslet, jak jsou to skvělá auta. .
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Jak psala Julinka je to vzduchový filtr. Vyndat a tu vanu ve které je vložený buď tam zavrtatvrut aby se pevně uchytila nebi ji nějak vytmelitdělalo to bratrovi i mě prostě se trošku chvěje a dělá to hrozný zvuk. zavrtali jsme tam vrut tim se přitáhl a už nerezonuje. Jinak pokud mate pocit ze to dělaji krycí plasty tak v mýstech kde se dodýkaji mezi ně nalepte kousek tlustcí penove pasky a je klid. Jo a jeste jsou tam gumove tlusté čudle o které se opira kapota ty jdou sroubovat nahoru nebo dolu stejne jako u zadního víka kufru kombiku.
Avensis 2.2 D-cat
Buldouš
Navigátor

avensis T 25 D4D kombi 93kw r.v.2007

Příspěvek od Buldouš »

Chlapi moc díky za radu i já poslouchal nechutné drnčení z motorového prostoru při cca 1500otáčkach.Byl to spoj ve vzduchovém filtru jak bylo popisováno.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

mi to rachoti taky, opet, rok a pul vydrzela tesnici molitanova paska... jen kdybych nebyl tak linej s tim neco udelat :roll:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“