Přiznám se, že cestou z bazaru mě přepadla skepse. Posez je trochu jiný než jak jsem zvyklý z firemních Fabií, zrcátka se mi zdála příliš blízko, volant taky, musel jsem si sedačku posunout dál, než jsem zvyklý. Taky jsem si během těch 50ti km do Brna začal všímat drobných nedostatků v interiéru vlivem předchozího pětiletého používání.
K tomu se přidal fakt, že blok motoru, který se ve voze měnil se podle faktury ze servisu měnil letos v lednu, s čímž se prodejce moc nechlubil, když jsme se o tom bavili po telefonu.
Na náladě mi nepřidalo ani to, že když jsem ještě včera navštívil jednoho kamaráda, nezdály se mu mezery mezi levým předním blatníkem a zbytkem karosérie a vyjádřil obavu, že se blatník z nějakého důvodu zřejmě měnil.
No zkrátka nálada na bodu mrazu, fůra peněz v čudu ale jak praví klasik, zkušenost je nepřenositelná a příště aspoň budu vědět, na co si dát pozor. Člověk prostě musí udělat kravinu, aby se z ní mohl poučit

Nicméně najel jsem včera s mojí Stříbrnou Sršní asi 200km. Čtvrtinu po dálnici, čtvrtinu po silnici 1. třídy a zbytek po okreskách. Počáteční skepsi vystřídal mírný optimismus, protože na můj vkus je to docela dobré vozítko. Na posez jsem si zvykl, vestavěné rádio intuitivně naladil, klimatizaci pustil (to je fakt parádní věc), levou nožkou na opěrce vedle pedálů zálibně spočinul (takový nějaký pocit musí mít harleyisti

Nejsem žádný závodník, ve firmě je o mně známo, že jezdím prakticky na volnoběh a kolují o mně i fámy, že do kopce auto tlačím, takže mi kolegové rádi auta půjčují, abych jim vylepšil spotřebu. Pravda je taková, že mám problém držet motor nad 2000ot. a když jsou otáčky na hodnotě 3000, už se mi to zdá moc. Proto se mi ta 1.6 VVT-i moc líbí, je to tiché a v kopci je víc koníků poznat, není potřeba motor nikterak vytáčet.
Podvozek je skutečně trochu tvrdší, jak jsem četl, a skutečně auto líp sedí na silnici. Aspoň já si v zatáčkách připadám jistější než ve Fabii.
Možná to zase tak špatná koupě nebyla

Když jsem se vykecal, tak konečně k tématu, pokud někdo dočetl až sem

Co všechno byste doporučili na autě zkontrolovat, příp. vyměnit (olej apod.)?
Další věc, možná i důležitější, kde v Brně, či okolí, to nechat udělat? Radši si připlatím, ale hlavně, aby to bylo udělané dobře. Spoléhal jsem na autorizovaný servis, ale tady na fóru jsem zase četl pár negativních ohlasů na brněnskou Toyotu, tak nevím.