Poraďte prosím.
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Verim tomu, ze to uz neni mysleno vazne protoze jinak nevim 
TO marcelus: Tak tedy jeste jednou - "Kdyz jsi kupuju sportak a mam moznost si koupit peknou zachovalou turbinu ktera bude za stejne penize jako atmo a nechci se uz zabyvat dalsima vecma upravama chci mit proste serii tak po ni skocim vsema deseti ale to se nestane protoze takova tady neni." - to znamena a je tim mysleno, ze takova neni, neni, neni, neni, nesezenes chapes ?? Pokud ano, proc mi pises "bez ohledu na to že turbína stejnýho stavu a ročníku nikdy nebude za stejný peníze"
Znova pokud budu mit prachy a nebudu chtit resit oturbeni atmo koupim si turbo hotove stejne jak napsal Yokohama a budu s nim jezdit treba na dvorecku dokolecka od rana do vecera.Turbo i atmo oboji lze pouzit na kazdodenni jezdeni zalezi na co mas a je vhodne oboje.
Turbotimer - vice viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Turbo_timer
Poprosil bych te aby jsi si precetl nekolikrat vetu
After a period of driving when a turbocharger has been working hard, it is important to let the engine run at idle speed for a period of time
Kdyz pojedu normalni jizdou obcas nekoho predjedu ale nebudu jezdit kudlu redline tak proste nemusim cekat na parkovisti jak trubka na dochlazovani the end.
PS: Opravdu si myslis, ze turbo v MR2 funguje na uplne jinem principu nez u jinych aut ??
PS2: jeste existuje elektricke turbo to uz urcite dochlazovat nemusis

TO marcelus: Tak tedy jeste jednou - "Kdyz jsi kupuju sportak a mam moznost si koupit peknou zachovalou turbinu ktera bude za stejne penize jako atmo a nechci se uz zabyvat dalsima vecma upravama chci mit proste serii tak po ni skocim vsema deseti ale to se nestane protoze takova tady neni." - to znamena a je tim mysleno, ze takova neni, neni, neni, neni, nesezenes chapes ?? Pokud ano, proc mi pises "bez ohledu na to že turbína stejnýho stavu a ročníku nikdy nebude za stejný peníze"
Znova pokud budu mit prachy a nebudu chtit resit oturbeni atmo koupim si turbo hotove stejne jak napsal Yokohama a budu s nim jezdit treba na dvorecku dokolecka od rana do vecera.Turbo i atmo oboji lze pouzit na kazdodenni jezdeni zalezi na co mas a je vhodne oboje.
Turbotimer - vice viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Turbo_timer
After a period of driving when a turbocharger has been working hard, it is important to let the engine run at idle speed for a period of time
Kdyz pojedu normalni jizdou obcas nekoho predjedu ale nebudu jezdit kudlu redline tak proste nemusim cekat na parkovisti jak trubka na dochlazovani the end.
PS: Opravdu si myslis, ze turbo v MR2 funguje na uplne jinem principu nez u jinych aut ??
PS2: jeste existuje elektricke turbo to uz urcite dochlazovat nemusis

-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
já už se k tomu tady nebudu vyjadřovat-zase musíš mít pravdu, jako vždycky.Já tady klidně přiznám, že sem teoretik a tomuhle fakt nerozumím a tady prezentuju jenom názor někoho tak hloupýho, kdo se roky zaobírá performance úpravama nissanů, asi jako Libor 12, nebo Idaho jinejma značkama. Můj poslední názor k tomuhle tématu-myslim si, většina prodávanejch turbín je právě v takovým stavu, v jakým jsou, díky takovejhlem názorům.
"Kdyz pojedu normalni jizdou obcas nekoho predjedu ale nebudu jezdit kudlu redline tak proste nemusim cekat na parkovisti jak trubka na dochlazovani the end. "Nevím jak předjíždíš ty, ale já když chci rychle předjet, tak podřadím o dva a většinou to až k červenejm jde- u atmosféry můžu a nemusím o tom přemejšlet, že po tomto budu čtyřikrát zastavovat a vypínat motor-proto jsem si to auto kupoval. Jasně ideální řešení na denní ježdění a do města je koupit si turbínu, jezdit s ní do půl votáček, aby ses pak mohl k tomu chovat stejně jako k atmosféře, aby sis mohl říct že je to vlastně jedno. Nebudu si kupovat turbo, abych následně to turbo nepoužíval-prostě šlo mi jen o to, že u atmosféry tohle vůbec řešit nemusíš-howgh, domluvil jsem
"Kdyz pojedu normalni jizdou obcas nekoho predjedu ale nebudu jezdit kudlu redline tak proste nemusim cekat na parkovisti jak trubka na dochlazovani the end. "Nevím jak předjíždíš ty, ale já když chci rychle předjet, tak podřadím o dva a většinou to až k červenejm jde- u atmosféry můžu a nemusím o tom přemejšlet, že po tomto budu čtyřikrát zastavovat a vypínat motor-proto jsem si to auto kupoval. Jasně ideální řešení na denní ježdění a do města je koupit si turbínu, jezdit s ní do půl votáček, aby ses pak mohl k tomu chovat stejně jako k atmosféře, aby sis mohl říct že je to vlastně jedno. Nebudu si kupovat turbo, abych následně to turbo nepoužíval-prostě šlo mi jen o to, že u atmosféry tohle vůbec řešit nemusíš-howgh, domluvil jsem
Zajímavé, jak se rychle otočí význam slov a vět.votecc píše: Turbotimer - vice viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Turbo_timer

Věta: After a period of driving when a turbocharger has been working hard, it is important to let the engine run at idle speed for a period of time.
Překlad: Po jízdě s turbem přeplňovaným motorem, kdy bylo turbo velmi zatěžováno, je velmi důležité nechat motor běžet při volnoběžných otáčkách nějaký čas.
Implikace je tedy, že pokud zatěžuji turbo, je velmi důležité nechat ho zchladit..... NIKOLIV to, že pokud turbo nezatěžuji, že jej není třeba nechat chladit! O nezatíženém turbu totiž ta věta nevypovídá absolutně nic!!!!
Back in Czech.
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
TO aczasa: Nezatizene turbo nemusim po zastaveni chladit - muj nazor.
TO marcelus: nemusim mit zase pravdu, pisu ti tu jen svuj nazor, nevim proc se urazis ja to nemyslim ve zlem nebo proto abych nekoho poucoval.Pokud nechces abych na tvuj dotaz reagoval tak nevim proc mi pokladas otazku.
TO marcelus: nemusim mit zase pravdu, pisu ti tu jen svuj nazor, nevim proc se urazis ja to nemyslim ve zlem nebo proto abych nekoho poucoval.Pokud nechces abych na tvuj dotaz reagoval tak nevim proc mi pokladas otazku.
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
. Otázku ti pokládám, protože na ni očekávám kloudnou odpověď, který jsem se podle mě ani jednou v našich předešlých polemikách nedočkal-jediný, čeho se člověk u tebe dočká, jsou vtipný poznámky. Odpověď na to jestli je jedno atmo nebo turbo do denního provozu ve stylu, že je to jedno, protože když turbo nebudu zatěžovat, tak ho nemusim chladit, nepovažuju za odpověď dospělýho člověka. To si ho totiž ani nemusím kupovat. Původní otázka byla jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře-jak jsem zjistil od tebe, tak můžeš. Já bych to nedělal, protože, poslouchám lidi, kteří vědí o motorech(v případě nissanů čistě o turbo motorech-200sx, 300zx) daleko víc než my dva dohromady. Tento názor jsem pouze přebral od člověka, ,kerej pár těch vylítanejch motorů už viděl a zákazníkovi kterej tímto stylem jezdí raději doporučil 300zx v atmosféře než v biturbu a složitě a draze mu nyní předělává motor z výkonu atmo na původní výkon turbíny, přesto, že za ty peníze by se z biturbem dostal o sto koní výš, než je původní výkon biturba-asi ví proč to dělá.votecc píše:TO aczasa: Nezatizene turbo nemusim po zastaveni chladit - muj nazor.Tvůj názor-ničím neověřený, zato jak jsem se dočetl prakticky ozkoušený..., znovu se opakuju, ale to je zase můj názor - díky takovýmto názorům jsou prodávané turbíny ve stavu, v jakém jsou.
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
marcelus píše:. Otázku ti pokládám, protože na ni očekávám kloudnou odpověď, který jsem se podle mě ani jednou v našich předešlých polemikách nedočkal-jediný, čeho se člověk u tebe dočká, jsou vtipný poznámky. Odpověď na to jestli je jedno atmo nebo turbo do denního provozu ve stylu, že je to jedno, protože když turbo nebudu zatěžovat, tak ho nemusim chladit, nepovažuju za odpověď dospělýho člověka. To si ho totiž ani nemusím kupovat. Původní otázka byla jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře-jak jsem zjistil od tebe, tak můžeš. Já bych to nedělal, protože, poslouchám lidi, kteří vědí o motorech(v případě nissanů čistě o turbo motorech-200sx, 300zx) daleko víc než my dva dohromady. Tento názor jsem pouze přebral od člověka, ,kerej pár těch vylítanejch motorů už viděl a zákazníkovi kterej tímto stylem jezdí raději doporučil 300zx v atmosféře než v biturbu a složitě a draze mu nyní předělává motor z výkonu atmo na původní výkon turbíny, přesto, že za ty peníze by se z biturbem dostal o sto koní výš, než je původní výkon biturba-asi ví proč to dělá.votecc píše:TO aczasa: Nezatizene turbo nemusim po zastaveni chladit - muj nazor.Tvůj názor-ničím neověřený, zato jak jsem se dočetl prakticky ozkoušený..., znovu se opakuju, ale to je zase můj názor - díky takovýmto názorům jsou prodávané turbíny ve stavu, v jakém jsou.
1, "Původní otázka byla jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře" - nikoliv puvodni otazka znela jestli je vhodne turbo do denniho provozu - dle meho nazoru ano, turbo je vhodne do denniho provozu pokud na to mas si turbo koupit a provozovat.Nekdo zije v baraku nekdo pod mostem vsechno je otazka penez.
2,Pokud se me ptas zda-li je stejny pristup k atmo a k turbu - dle meho nazoru nikoliv pri vetsi zatezi je dobre turbo nechat dochladit.
3,Mas pravdu jsem jako maly dite, rad si hraju jinak bych nemel MR2 a Celicu

4,Otazku mi dle meho nazoru v tvem pripade nepokladas proto aby jsi na ni dostal kloudnou odpoved ale ocekavas od druhe strany odpoved ktera Ti bude vyhovovat a bude korespondovat s tim co si myslis a co jsi kde zaslechl. Nevim nakolik dokazes akceptovat, ze jsou zde i jini lide kteri muzou mit i jiny nazor a o tom je cela nase zbytecna debata. Jsem rad, ze jsem te aspon trochu vtipne pobavil kdyz uz jsme nenasli stejnou rec coz je v pripade sekce MR2 kterych je jak safranu docela smutny

-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
pokud dostanu kloudnou něčím doloženou odpověď, budu spokojen, nejsem tu od toho, abych někoho přesvědčil o svém, ničím nepodloženém názoru jeho neustálým opakováním, ale od toho, abych se popřípadě po skoro desti letech co se o toto auto zajímám a pět let ho vlastním-ještě něco nového dozvěděl. Sorry-ale to se mi u tebe ani jednou nestalo, tvoje odpovědi jsou stále já si myslím, protože si to myslím...,votecc píše:marcelus píše:. Otázku ti pokládám, protože na ni očekávám kloudnou odpověď, který jsem se podle mě ani jednou v našich předešlých polemikách nedočkal-jediný, čeho se člověk u tebe dočká, jsou vtipný poznámky. Odpověď na to jestli je jedno atmo nebo turbo do denního provozu ve stylu, že je to jedno, protože když turbo nebudu zatěžovat, tak ho nemusim chladit, nepovažuju za odpověď dospělýho člověka. To si ho totiž ani nemusím kupovat. Původní otázka byla jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře-jak jsem zjistil od tebe, tak můžeš. Já bych to nedělal, protože, poslouchám lidi, kteří vědí o motorech(v případě nissanů čistě o turbo motorech-200sx, 300zx) daleko víc než my dva dohromady. Tento názor jsem pouze přebral od člověka, ,kerej pár těch vylítanejch motorů už viděl a zákazníkovi kterej tímto stylem jezdí raději doporučil 300zx v atmosféře než v biturbu a složitě a draze mu nyní předělává motor z výkonu atmo na původní výkon turbíny, přesto, že za ty peníze by se z biturbem dostal o sto koní výš, než je původní výkon biturba-asi ví proč to dělá.votecc píše:TO aczasa: Nezatizene turbo nemusim po zastaveni chladit - muj nazor.Tvůj názor-ničím neověřený, zato jak jsem se dočetl prakticky ozkoušený..., znovu se opakuju, ale to je zase můj názor - díky takovýmto názorům jsou prodávané turbíny ve stavu, v jakém jsou.
1, "Původní otázka byla jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře" - nikoliv puvodni otazka znela jestli je vhodne turbo do denniho provozu - dle meho nazoru ano, turbo je vhodne do denniho provozu pokud na to mas si turbo koupit a provozovat.Nekdo zije v baraku nekdo pod mostem vsechno je otazka penez. Sorry, tenhle dialog s tebou mě opravdu přestává bavit, takže naposled, z tvé otázky č.1-je vhodne turbo do denniho provozu? otázka č.2 a to-jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře přece logicky vyplývá-tohle ať si každej přebere sám-pokud mezi těmito dvěmi otázkami nevidíš souvislosti-tak se my dva opravdu nemáme o čem bavit.
2,Pokud se me ptas zda-li je stejny pristup k atmo a k turbu - dle meho nazoru nikoliv pri vetsi zatezi je dobre turbo nechat dochladit.-tudíž turbína je na běžné denní ježdění s častými zastávkami stejně vhodná jako atmo, jenom turbo se musí nechat dochlazovat, mimochodem, jak ti píše acsasa i nezatížené turbo je vhodné dochlazovat a to i turbodieselů. Mimochodem-jak poznáš, že už jsi turbo nezatížil natolik, že už je potřeba ho nechat chladit po jízdě? Toto u atmosféry vůbec nemusím řešit, proto je pro mě vhodnější pro denní provoz při jakémkoliv zatížení.Turbínu bych si opravdu koupil pouze na víkendové projížďky, nikolv na denní dojíždění do práce- k čemuž mr2 využívám
4,Otazku mi dle meho nazoru v tvem pripade nepokladas proto aby jsi na ni dostal kloudnou odpoved ale ocekavas od druhe strany odpoved ktera Ti bude vyhovovat a bude korespondovat s tim co si myslis a co jsi kde zaslechl. Nevim nakolik dokazes akceptovat, ze jsou zde i jini lide kteri muzou mit i jiny nazor a o tom je cela nase zbytecna debata. Jsem rad, ze jsem te aspon trochu vtipne pobavil kdyz uz jsme nenasli stejnou rec coz je v pripade sekce MR2 kterych je jak safranu docela smutny
Tudíž pokud tvrdíš něco čemu já nevěřím, ptám se proto, aby jsi to nějak doložil, nebo vysvětlil-ne proto, aby jsi napsal, že si to myslíš.
A ano, budu rád když to bude korespondovat s něčím i jinde doloženým, co jsem třeba zaslechl-od lidí, kteří motory upravují a tímto se živí, tudíž se dá předpokládat, že tomu budou více rozumnět než ty, i když jsi praktik na rozdíl ode mne teoretika..., Nevím nakolik dokážu akceptovat, že jsou zde i jiní lide kteří můžou mít i jiný názor-ale určitě to jde jednodušeji, pokud názor za něco stojí-zkus si to ještě jednou přebrat i když v tvým případě mi tohle doporučení fakt příjde zbytečný
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rad, ze zrovna ty vsechno co reknes podlozis a dolozis. Nevim kde jsi zase vycetl, ze pisu "ja si myslim, protoze si to myslim"... Ale ok tady mas linky - dolozenou moji odpoved, s temito clanky ja vice mene souhlasim a to predevsim bod 1) Před zastavením motoru, který byl delší dobu plně zatížen, nechat turbodmychadlo ochladit kratším chodem motoru v režimu běhu naprázdno..marcelus píše:pokud dostanu kloudnou něčím doloženou odpověď, budu spokojen, nejsem tu od toho, abych někoho přesvědčil o svém, ničím nepodloženém názoru jeho neustálým opakováním, ale od toho, abych se popřípadě po skoro desti letech co se o toto auto zajímám a pět let ho vlastním-ještě něco nového dozvěděl. Sorry-ale to se mi u tebe ani jednou nestalo, tvoje odpovědi jsou stále já si myslím, protože si to myslím...,votecc píše:marcelus píše:. Otázku ti pokládám, protože na ni očekávám kloudnou odpověď, který jsem se podle mě ani jednou v našich předešlých polemikách nedočkal-jediný, čeho se člověk u tebe dočká, jsou vtipný poznámky. Odpověď na to jestli je jedno atmo nebo turbo do denního provozu ve stylu, že je to jedno, protože když turbo nebudu zatěžovat, tak ho nemusim chladit, nepovažuju za odpověď dospělýho člověka. To si ho totiž ani nemusím kupovat. Původní otázka byla jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře-jak jsem zjistil od tebe, tak můžeš. Já bych to nedělal, protože, poslouchám lidi, kteří vědí o motorech(v případě nissanů čistě o turbo motorech-200sx, 300zx) daleko víc než my dva dohromady. Tento názor jsem pouze přebral od člověka, ,kerej pár těch vylítanejch motorů už viděl a zákazníkovi kterej tímto stylem jezdí raději doporučil 300zx v atmosféře než v biturbu a složitě a draze mu nyní předělává motor z výkonu atmo na původní výkon turbíny, přesto, že za ty peníze by se z biturbem dostal o sto koní výš, než je původní výkon biturba-asi ví proč to dělá.
1, "Původní otázka byla jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře" - nikoliv puvodni otazka znela jestli je vhodne turbo do denniho provozu - dle meho nazoru ano, turbo je vhodne do denniho provozu pokud na to mas si turbo koupit a provozovat.Nekdo zije v baraku nekdo pod mostem vsechno je otazka penez. Sorry, tenhle dialog s tebou mě opravdu přestává bavit, takže naposled, z tvé otázky č.1-je vhodne turbo do denniho provozu? otázka č.2 a to-jestli se při stejným-to znamená velkým zatížení můžeš chovat k turbíně stejně jako k atmosféře přece logicky vyplývá-tohle ať si každej přebere sám-pokud mezi těmito dvěmi otázkami nevidíš souvislosti-tak se my dva opravdu nemáme o čem bavit.
2,Pokud se me ptas zda-li je stejny pristup k atmo a k turbu - dle meho nazoru nikoliv pri vetsi zatezi je dobre turbo nechat dochladit.-tudíž turbína je na běžné denní ježdění s častými zastávkami stejně vhodná jako atmo, jenom turbo se musí nechat dochlazovat, mimochodem, jak ti píše acsasa i nezatížené turbo je vhodné dochlazovat a to i turbodieselů. Mimochodem-jak poznáš, že už jsi turbo nezatížil natolik, že už je potřeba ho nechat chladit po jízdě? Toto u atmosféry vůbec nemusím řešit, proto je pro mě vhodnější pro denní provoz při jakémkoliv zatížení.Turbínu bych si opravdu koupil pouze na víkendové projížďky, nikolv na denní dojíždění do práce- k čemuž mr2 využívám
Tudíž pokud tvrdíš něco čemu já nevěřím, ptám se proto, aby jsi to nějak doložil, nebo vysvětlil-ne proto, aby jsi napsal, že si to myslíš.
A ano, budu rád když to bude korespondovat s něčím i jinde doloženým, co jsem třeba zaslechl-od lidí, kteří motory upravují a tímto se živí, tudíž se dá předpokládat, že tomu budou více rozumnět než ty, i když jsi praktik na rozdíl ode mne teoretika..., Nevím nakolik dokážu akceptovat, že jsou zde i jiní lide kteří můžou mít i jiný názor-ale určitě to jde jednodušeji, pokud názor za něco stojí-zkus si to ještě jednou přebrat i když v tvým případě mi tohle doporučení fakt příjde zbytečný
http://www.turboservis.cz/expert.htm
http://www.turboservis.cz/zavady.htm
Od tebe bych rad videl dolozeno, ze nezatizene turbo se musi take chladit po kazdem zastaveni.Dekuji
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
1, ???
2, ???
"Jsem rad, ze zrovna ty vsechno co reknes podlozis a dolozis. Nevim kde jsi zase vycetl, ze pisu "ja si myslim, protoze si to myslim"...," zatím mi to pokaždé z tvých odpovědí vyplývalo.Myšlena byla například starší polemika toyota mr2 vs. opel speedster, nebo lotus elisse.
"Ale ok tady mas linky - dolozenou moji odpoved, s temito clanky ja vice mene souhlasim a to predevsim bod 1) Před zastavením motoru, který byl delší dobu plně zatížen, nechat turbodmychadlo ochladit kratším chodem motoru v režimu běhu naprázdno.." -píšu to teprve asi po desátý-tohle u atmo řešit vůbec nemusím, proto je vhodnější na každodenní ježdění jak mezi městy-kde to do otáček dostanu, tak na popjíždění po městě, kde pravidelně každou chvíli zastavuju. Navíc tuto větu už jsi sem jednou psal a nikdo ti ji nerozporoval, pouze z této věty nijak nevyplývá že není vhodné turbo nechat ochladnout po jakékoliv jízdě, protože opravdu nevím, jak budeš určovat, jestli už bylo turbo natolik ohřáté, že už je potřeba nechat ochladit při volnoběhu a jak dlouho to na ten volnoběh má jít-což se dá řešit tím čidlem teploty výfukových plynů a u toho pokaždé jízdě uvidíš, zda můžeš rovnou vypnout motor-pochybuju o tom, ale každopádně už musíš řešit něco, co u atmo řešit nemusíš. Prvotně tato auta nebyla určena k tomu, aby jsi si ho koupil a nezatěžoval turbo-ba právě naopak, ale pokud si ho chceš koupit a následně takto využívat jen proto, aby jsi někomu dokázal, že je na jakékoliv podmínky používání stejně vhodná jako atmosféra, je to na tobě.
klidně k tomu ještě něco připiš-pokud možno zase "něco vtipnýho"-mě už to nebaví, končím.
2, ???
"Jsem rad, ze zrovna ty vsechno co reknes podlozis a dolozis. Nevim kde jsi zase vycetl, ze pisu "ja si myslim, protoze si to myslim"...," zatím mi to pokaždé z tvých odpovědí vyplývalo.Myšlena byla například starší polemika toyota mr2 vs. opel speedster, nebo lotus elisse.
"Ale ok tady mas linky - dolozenou moji odpoved, s temito clanky ja vice mene souhlasim a to predevsim bod 1) Před zastavením motoru, který byl delší dobu plně zatížen, nechat turbodmychadlo ochladit kratším chodem motoru v režimu běhu naprázdno.." -píšu to teprve asi po desátý-tohle u atmo řešit vůbec nemusím, proto je vhodnější na každodenní ježdění jak mezi městy-kde to do otáček dostanu, tak na popjíždění po městě, kde pravidelně každou chvíli zastavuju. Navíc tuto větu už jsi sem jednou psal a nikdo ti ji nerozporoval, pouze z této věty nijak nevyplývá že není vhodné turbo nechat ochladnout po jakékoliv jízdě, protože opravdu nevím, jak budeš určovat, jestli už bylo turbo natolik ohřáté, že už je potřeba nechat ochladit při volnoběhu a jak dlouho to na ten volnoběh má jít-což se dá řešit tím čidlem teploty výfukových plynů a u toho pokaždé jízdě uvidíš, zda můžeš rovnou vypnout motor-pochybuju o tom, ale každopádně už musíš řešit něco, co u atmo řešit nemusíš. Prvotně tato auta nebyla určena k tomu, aby jsi si ho koupil a nezatěžoval turbo-ba právě naopak, ale pokud si ho chceš koupit a následně takto využívat jen proto, aby jsi někomu dokázal, že je na jakékoliv podmínky používání stejně vhodná jako atmosféra, je to na tobě.
klidně k tomu ještě něco připiš-pokud možno zase "něco vtipnýho"-mě už to nebaví, končím.