melo by to byt tak, ze a coz me hned nedoslo a Libor mi to osvetlil atmo dava vetsi vykon pri mensim tlaku - coz je naprosto prirozene jasny.Samotna atmo pracuje s vetsima tlakama nez turbo, zase staci si vzit manual a podivat se na tlaky 3SGE 3SGTE. Kity se na 3SGE prodavaj jak jsou kvalitni nevim, zatim jsem nezkousel ale urcite bych chtel jit cestou oturbit atmo nez shnet temer nesehnatelny a predrazeny unaveny a na dalsi upravy ne moc vhodny 3SGTE. Zase zalezi co od auta ocekavas co se ti podari sehnat a za jaky penize a pripadne se poohlednout po necem jinem.marcelus píše:tohle tady už myslím jednou Libor letmo vysvětloval, pokud by jsi chtěl pouze takovýto výkon, tak pro tebe bude lepší a jednodušší koupit rovnou 3sgte, Doky a další co oturbují atmosferické motory, to dělají, proto, že pokud chceš o dost větší výkon, je vhodnější to předělat z atmosféry, než předělávat turbo motor-alespoň myslim že takhle nějak to byloKensei píše:po hrubém přečtení Dokyho případu jsem to zavrhl.Chtěl jsem sice výkon max. do výše 240hp,ale dostal jsem krásně studenou sprchu.
Poraďte prosím.
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
to votecc-"Ach jo, nejsem teoretik takze tady nechci ztracet cast plkackama ale to, ze motor se ma chladit az kdyz turbo pouzivas a ne kdyz jen popojizdis je ti doufam jasne"-tímhle opět netuším co jsi myslel...
tohle bylo myšleno přesně navopak-pokud chceš aby to motor s turbem nějakou dobu vydržel, tak musíš nechat běžet motor chvíli před jízdou a pak nějakou dobu po jízdě-to řeší součástka tzv. turbo timer, kterej ti motor vypne až po ochlazení turba. Tudíž těžko budeš pravidelně jezdit s turbomotorem na denní ježdění, tak jak sem popisoval-to si právě daleko líp můžeš dovolit s atmosférou-chápeš?
tohle bylo myšleno přesně navopak-pokud chceš aby to motor s turbem nějakou dobu vydržel, tak musíš nechat běžet motor chvíli před jízdou a pak nějakou dobu po jízdě-to řeší součástka tzv. turbo timer, kterej ti motor vypne až po ochlazení turba. Tudíž těžko budeš pravidelně jezdit s turbomotorem na denní ježdění, tak jak sem popisoval-to si právě daleko líp můžeš dovolit s atmosférou-chápeš?
odepisoval jsem to kenseiovi, který psal, že uvažoval o navýšení do 240ps-tudíž na toto je určitě daleko jednodušší a levnější koupit 3 revizi 3sgte s 245ps a pouze to přehodit-nemusíš už žádnej výkon navyšovat.nesehnatelny a predrazeny? Zkus se někdy podívat na ebay-zas tak nesehnatelný ty motory nejsou a tato přestavba tě podle mě určitě příjde o dost levnějí, než koupě turbo kitu a dávání ho do atmosféry, nehledě na to že ti budou stále chybět další věci, jako samosvor, kdežto když koupíš bouranou mr2 turbo z německa, tak přendáš vše co potřebuješ-jako Pepamotovotecc píše:melo by to byt tak, ze a coz me hned nedoslo a Libor mi to osvetlil atmo dava vetsi vykon pri mensim tlaku - coz je naprosto prirozene jasny.Samotna atmo pracuje s vetsima tlakama nez turbo, zase staci si vzit manual a podivat se na tlaky 3SGE 3SGTE. Kity se na 3SGE prodavaj jak jsou kvalitni nevim, zatim jsem nezkousel ale urcite bych chtel jit cestou oturbit atmo nez shnet temer nesehnatelny a predrazeny unaveny a na dalsi upravy ne moc vhodny 3SGTE. Zase zalezi co od auta ocekavas co se ti podari sehnat a za jaky penize a pripadne se poohlednout po necem jinem.marcelus píše:tohle tady už myslím jednou Libor letmo vysvětloval, pokud by jsi chtěl pouze takovýto výkon, tak pro tebe bude lepší a jednodušší koupit rovnou 3sgte, Doky a další co oturbují atmosferické motory, to dělají, proto, že pokud chceš o dost větší výkon, je vhodnější to předělat z atmosféry, než předělávat turbo motor-alespoň myslim že takhle nějak to byloKensei píše:po hrubém přečtení Dokyho případu jsem to zavrhl.Chtěl jsem sice výkon max. do výše 240hp,ale dostal jsem krásně studenou sprchu.
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
asi to myslel tak že když motoru nenakládáš tak zase moc turbo nepoužíváš, popojížděním na půl plynu ho nezatěžuješ alespoň tak to chápu já když jezdím s dieslem
jinak já osobně sem ani nikdy bouraný turbo neviděl, sice sem po tom nějak nikdy nepátral ale taky za dobrou cenu bude kumšt to sehnat, za dobrou cenu je pak zájemců asi dost
jinak já osobně sem ani nikdy bouraný turbo neviděl, sice sem po tom nějak nikdy nepátral ale taky za dobrou cenu bude kumšt to sehnat, za dobrou cenu je pak zájemců asi dost
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
To marcelus: ne nechapu
TO Yokohama: ano dekuji tak nejak...
PS: Oni asi vsichni ti co si koupili novou turbovou eMRku dostali v Toyote manual bacha neni to na denni jezdeni hlavne zahrivat a kdyz popojizdite tak chladit ! jinak nam do servisu nelezte
PS: Oni asi vsichni ti co si koupili novou turbovou eMRku dostali v Toyote manual bacha neni to na denni jezdeni hlavne zahrivat a kdyz popojizdite tak chladit ! jinak nam do servisu nelezte

-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jo a jeste jedna vec kdyz jsi koupim starou turbovku nikdy nevim kdy mi zaklepe nebo odejde foukani kdyz jsi to vsechno udelam vim co tam mam a jak se na to muzu spolehnnout ale to uz jsou zase teoreticky veci. Nekdo to ma tak nekdo zase tak a vsichni jsou spokojeny ne ...
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
A ještě se zeptám zdejších guru:když budu mít atmosféru revizi 4(příklad)je lepší nebo snadnější dát 3-SGTE nebo Beams?A jaký rozdíl je mezi red Beams a Black Beams?Jestli jsem to správně pochopil Beamsy se dávaly až do revizí 5 tzn. r.v.1997+?Moje hrubá představa je,že pokud půjdu zpět do MR2 tak bych časem možná do ní dal 3-SGTE nebo Beams,ale pokud to skýtá zhruba takové problémy jako měl Doky ,výměnu polovinu originálních dílů atd.tak se na to vykašlu a nechám originál atmosféru.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dokyho motor do toho vůbec neplette
to je projekt jak při dynamické kompresi 13:1 vytlačit při nízkém tlaku co nejvyšší výkon. To nemá s klasickým turbem co dělat. Při stejném tlaku tam bude o 80-100 koní méně. Kluci na sk při tlaku 7psi což je poloviční tlak série 3sgte a dynamické kompresi 14:1 mají změřených 347koní. Při 10psi by ten motor měl dávat 400. To samé motor 2zz dává při 6psi rovných 300. Překopat atmo na turbo nebo dat turbo kit na normální 3sge není problém a funguje spolehlivě. Stejně ovšem budeš muset shánět lsd diff. Beams je stále atmo,rozdíl black a red je jen pár mechanických drobnosti a rozdílné řízení a naladění. Já jsem příznivcem syrové atmo,klasických twin cam. Red a black mají díky vvt příznivější průběh točiveho momentu ale u klasického twin cam dosáhnes většího výkonu a momentu posazeneho kam chceš ty a rozhoduje použití auta.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na takovou aplikaci bych volil jeden z "bolt on" kitu. Jsou vyrobené přímo k modelu auta,včetně přídavné elektroniky. Montáž trvá zhruba 1-2dny a jezdís. Nevýhoda je vyšší cena cca 3500dolarů s dopravou. Podmínkou je ovšem atmo motor ve vynikající kondici,protože pak jsou to vyhozené peníze. Když seženes origo 3sgte nečekej že bude v kdovíjakém stavu. Z 90% to bude vylítana mrcha do které ty peníze časem daš zrovna tak,možná víc. Když by jsi sháněl motor dívej se po jdm motoru,stejný který byl také v cs celice,má aspoň keramické turbo a motor celkově je stavěny pro vyšší výkony a jeho výkon je v základu 255koní.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
ach jo-proč ty seš dycky tak chytrej, bude to asi tím, že jak sám říkáš, máš jednu z nejhorších mr v republice, ale přesto s ní dovedeš jezdit s prstem v nose 220km/h se sundanou střechou a ještě si u toho užíváš muziku, pokud to nechápeš-tak si o tom něco přečti-určitě ti v toyotě nedaj žádnou brožurku, ale až tam příjdeš s popraskaným turbem, tak ti řeknou čím to je...votecc píše:To marcelus: ne nechapu
když vyjedu s autem, tak chci, abych zárověň mohl popojíždět po městě se zastávkama a zároveň, až budu chtít předjíždět, abych nemusel přemejlet nad tím, že mám jet jen do 3500 otáček, protože za chvíli budu vylejzat a na to je atmosféra určitě vhodnější a méně náchylnější na poruchy-to je moje konkrétní situace-pouze takhle to bylo myšleno
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
marcelus píše:ach jo-proč ty seš dycky tak chytrej, bude to asi tím, že jak sám říkáš, máš jednu z nejhorších mr v republice, ale přesto s ní dovedeš jezdit s prstem v nose 220km/h se sundanou střechou a ještě si u toho užíváš muziku, pokud to nechápeš-tak si o tom něco přečti-určitě ti v toyotě nedaj žádnou brožurku, ale až tam příjdeš s popraskaným turbem, tak ti řeknou čím to je...votecc píše:To marcelus: ne nechapu
když vyjedu s autem, tak chci, abych zárověň mohl popojíždět po městě se zastávkama a zároveň, až budu chtít předjíždět, abych nemusel přemejlet nad tím, že mám jet jen do 3500 otáček, protože za chvíli budu vylejzat a na to je atmosféra určitě vhodnější a méně náchylnější na poruchy-to je moje konkrétní situace-pouze takhle to bylo myšleno
TO marcelus: Nepremyslel jsi nekdy, ze by jsi zalozil vecny klub ctenaru a teoretiku MR2 ? Mozna by jsi byl prvni v republice

PS: o tom, ze kdyz nekoho predjedu s autem ktere ma turbo a musim hned chladit jsi doufam nemyslel vazne ...
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
PS:teoretik praktikovi-já sem ti tady ani jednou nenapsal, že je potřeba to turbo chladit za jízdy, ale že je potřeba ho nechat vychladnout po jízdě, aby nepopraskaly lopatky-což mě při stylu jízdy kterej sem popisoval, že každou chvíli potřebuju někde zastavit-popojíždím, nejpříjde moc vhodný-na to je atmo vhodnější. Dle tebe je tudíž tzv. turbo timer k ničemu a dává se do auta, pouze proto aby jsi tam měl další zbytečnou součástku. U turbo motoru je totiž uplně jedno jestli ho každou chvíli startuješ, vytáčíš a vypínáš-na životnost turba to nemá žádnej vliv..., samozřejmě, že tohle není vhodný ani pro atmosféru, ale přežije to daleko líp-nevím kde jsi tohle zkoušel v praxi, když máš dvě atmosféry, já jsem jen teoretik s atmosférou-tudíž o tomhle si můžu pouze přečíst a nebo se o tom bavit s někým kdo tomu rozumí podstatně víc než já-tohle jsem probíral před měsícem s mechanikem, kerej kamarádovi předělává 300zx z 280 na 400ps a tohle je jeho názor z praxe, že atmosféra je určitě vhodnější na běžnej provoz co do opotřebení, než turbína. Žádnej klub otevírat nehodlám, takže se nemusíš nikam hlásit.
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
PS:praktik teoretikovi-Ano, nechat vychladnout ( uz i tim, ze dojizdis s vyrazenym kvaltem chladis ) pokud jedes po dalnici a jedes v nejakem vykonu.Ale to je porad dokola asi pisu japonsky nebo nevim...Co je a neni vhodnejsi - ano muze ti odejit turbo nerikam, ze ne ale to neni prece hlavni duvod proc si ho nekupovat. To je jako by jsi mi tvrdil, ze radeji nebudes vytacet motor protoze mu to vlastne skodi a mohlo by ho to namahat.Kdyz jsi kupuju sportak a mam moznost si koupit peknou zachovalou turbinu ktera bude za stejne penize jako atmo a nechci se uz zabyvat dalsima vecma upravama chci mit proste serii tak po ni skocim vsema deseti ale to se nestane protoze takova tady neni. A proto je muj nazor ten co jsem zde take uz nekolikrat psal a psal to tu i Libor oturbit atmosferu ale ja jsem vlastne ten pan chytrej kterej se jen dloube v nose a chytraci.
PS: resime tu nesmysli, nekdo ma rad turbo nekdo atmo at si kazdy jezdi v cem chce a jak chce.
PS: resime tu nesmysli, nekdo ma rad turbo nekdo atmo at si kazdy jezdi v cem chce a jak chce.
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
"Kdyz jsi kupuju sportak a mam moznost si koupit peknou zachovalou turbinu ktera bude za stejne penize jako atmo a nechci se uz zabyvat dalsima vecma upravama chci mit proste serii tak po ni skocim vsema deseti ale to se nestane protoze takova tady neni."-bez ohledu na to že turbína stejnýho stavu a ročníku nikdy nebude za stejný peníze, tady ta debata nebyla o tom jestli chceš víc turbo nebo atmo, ale jestli je u tohodle auta vhodnější na každodenní provoz..., nepíšeš japonsky, ale odpovídáš na jiný věci než jsem se tě ptal-je teda turbo timer ve sportovních autech k ničemu, když se vlastně turbo nechat vychladnout nemusí?