prosim o radu. Pred nedavnem jsem koupil Avensis Verso 2004. Najeto 165000km a v servisni knizce je uvedena vymena turba ve 120000km. Po nekolikadennim stani na dvore a cekani na uredni den a tedy na prevod vozu. Jsem k autu rano prisel, nastartoval a ejhle po 20 sekundach chciplo. To mi polil studenej pot! Po opetovnem bezproblemovem nastartovani a ujeti asi 500m se to opakovalo. A to az do zahrati motoru nebo ujeti cca 3-5km chciplo asi 5krat a rozsvitila se oranzova kontrolka motoru. Zvlasti vliv na chcipani melo pusteni napriklad nejakeho spotrebice(topeni, dalkova svetla, sterace...) vetsinou kdyz jsem nejaky spotrebic pustil, tak auto bud chciplo nebo v nem jakoby skubnulo... Po chcipnuti auto vzdy slo okamite nastartovat a otacky si drzelo v normalu!
Po prihlaseni jsme dal auto do servisu na vymenu rozvodu, filtru...a zjisteni zavady chcipani. Rozvody mam nove filtry take, ale diagnostika nedokazala nic nacist. Tedy jsem doslova doskakal do vedlejsiho servisu kde maji diagnostiku BOSCH a ta nasetla nasledujici:
P1215 Elektronicka budici jednotka (EDU)
vadny
P1226 Zasobovani palivem
vadny
Pocet zavad 2.
Mechanik rikal ze nejspis nejde o nic "draheho", ale najit chybu pry zabere nejaky cas. Ted uz auto chcipa i teple a ustalilo se to na pravidelnem chcipnuti cca po 30 sekudach(500m jidy). Proto jsem volal do Toyoty DAJBYCH do Plzne kde mi ujistili ze jejich diagnostika chybu minimaluuje na uzsi okruh a tedy by mela chyba byt odhalena drive.
Prosim Vas lidi nevite co by to mohlo delat?
Mate s tim nekdo zkusenosti, nebo napad co by to mohlo byt? Jinak v Toyote hodina 800kc nic prijemneho. Ale co mam delat?

Puvodni majitel samozrejme chybu poprel...Ja s autem najel asi 250km z toho 200km od prodejce

Dekuji za odpovedi