Avensis Verso 2,0 D-4D problem chcipani po nastartovani.

vše ohledně modelové řady Avensis
jany
Člen Týmu

Avensis Verso 2,0 D-4D problem chcipani po nastartovani.

Příspěvek od jany »

Dobry den,
prosim o radu. Pred nedavnem jsem koupil Avensis Verso 2004. Najeto 165000km a v servisni knizce je uvedena vymena turba ve 120000km. Po nekolikadennim stani na dvore a cekani na uredni den a tedy na prevod vozu. Jsem k autu rano prisel, nastartoval a ejhle po 20 sekundach chciplo. To mi polil studenej pot! Po opetovnem bezproblemovem nastartovani a ujeti asi 500m se to opakovalo. A to az do zahrati motoru nebo ujeti cca 3-5km chciplo asi 5krat a rozsvitila se oranzova kontrolka motoru. Zvlasti vliv na chcipani melo pusteni napriklad nejakeho spotrebice(topeni, dalkova svetla, sterace...) vetsinou kdyz jsem nejaky spotrebic pustil, tak auto bud chciplo nebo v nem jakoby skubnulo... Po chcipnuti auto vzdy slo okamite nastartovat a otacky si drzelo v normalu!
Po prihlaseni jsme dal auto do servisu na vymenu rozvodu, filtru...a zjisteni zavady chcipani. Rozvody mam nove filtry take, ale diagnostika nedokazala nic nacist. Tedy jsem doslova doskakal do vedlejsiho servisu kde maji diagnostiku BOSCH a ta nasetla nasledujici:
P1215 Elektronicka budici jednotka (EDU)
vadny
P1226 Zasobovani palivem
vadny
Pocet zavad 2.
Mechanik rikal ze nejspis nejde o nic "draheho", ale najit chybu pry zabere nejaky cas. Ted uz auto chcipa i teple a ustalilo se to na pravidelnem chcipnuti cca po 30 sekudach(500m jidy). Proto jsem volal do Toyoty DAJBYCH do Plzne kde mi ujistili ze jejich diagnostika chybu minimaluuje na uzsi okruh a tedy by mela chyba byt odhalena drive.
Prosim Vas lidi nevite co by to mohlo delat?
Mate s tim nekdo zkusenosti, nebo napad co by to mohlo byt? Jinak v Toyote hodina 800kc nic prijemneho. Ale co mam delat? :(
Puvodni majitel samozrejme chybu poprel...Ja s autem najel asi 250km z toho 200km od prodejce :(
Dekuji za odpovedi :idea:
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Zisti kedy naposledy bol meneny palivovy filter, pripadne ho rovno vymen, ked sa nic nezmeni tak by som sa pozrel na palivovu pupmu.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
jany
Člen Týmu

Příspěvek od jany »

Ahoj SMUTOK, palivovy filter jsem menil. Je novy stejne jako vsechny ostatni filtry, rozvody, remeny. Pouze vodni pumpu neznackovy servis APM nedokazal vymenit(pry narocne na cas a popravde meli z toho respekt). Ale jelikoz byla pumpa uplne sucha tak se do toho ani nepousteli. Je tedy mozne, ze by to mohlo delat neco s palivem i kdyz je novy palivovy filtr? Najdu nekde podrovny schema motoru na Avensis Verso? (Kde najdu palivovou pumpu) Kdo vi co mi reknou primo v Toyote
:?:
jany
Člen Týmu

Příspěvek od jany »

Napadla mi ridici jednotka a nebo vstriky...? Ale kdyz auto pokazde bez problemu nastartuje na prvni otoceni, drzi si pravidelne otacky a motor se chova myslim uplne spravne. A az pote po cca 30 sekundach chcipne...? :idea: :idea: :idea:
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Vycisti EGR ventil a potrubi kolem neho, me to chcipani po prvnim nastartovani vyresilo.
Ale nejsem si jisty, ze tohle tobe pomuze, nicmene i tak bych to vycistil.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
jany
Člen Týmu

Příspěvek od jany »

mraziku diky zkusim to. Nemohu pri montazi neco pokazit? Kde EGR ventil je, no nekde ho snad najdu. Take kusim vahu vzduchu rozebrat...? Jdu na to!!! :roll:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

me napada ze pokud na to ma vliv spusteni spotrebice - tak by to mohlo mit neco spolecneho s dobijenim , baterka , alternator a tim padem i zapalovani , ale to me jen tak napadlo
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Pridavam se k teorii dobijeni.
Napichni to na merak a zkus jestli to dava kolem 14V.
Alternator? Civka? Jednotka?
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
jany
Člen Týmu

Příspěvek od jany »

Ahojte tak jsem zpet v teple!
Pustil jsem se napred do vahy vzduchu. Tu jsem odpojil zaroven i potrubi od vzduchoveho filtru a zkusil nastartovat. A co se nestalo! Auto ktere pred ctvrt hodinou chcipalo po kazdem nastartovani tak si spokojene predlo deset minut(kontrolka motoru ale svitila)!!! Vahu vzduchu jsem chtel nejak vycistit tak jsem pouzil jen kontakt sprej a zkusil ji zapojit jen tak na koncovku a visela volne v motoru. A motor opet predl tu svoji toyotackou pisen... Mel jsem rozebrany i EGR ventil, komplet jsem ho vycistil. Docela snadna prace. Vse jsem namontoval zpet a auto jel projet. Pred tim jsem neujel ani 500m a chcipalo to a ted to jelo! Jelo a jelo....ale po 3 km opech zdechlo! :evil: Tak jsem 3 km od domova vahu vzduchu odpojil a najel bez problemu dalsi 4km sice s rozsvicenou oranzovou kontrolkou motoru ale jelo to. Tak se domnivam ze se jedna nejspise o vadnou vahu vzduchu??? Jeste pockam a auto vychladne a vecer to pujdu opet projet bez pripojeneho cidla vahy vzduchu... A uvidime! K cemu vlastne ta vaha vzduchu slouzi!???? Nebo to je jen takova prkotina aby bylo za co vyhazovat penize??? :D
jany
Člen Týmu

Příspěvek od jany »

Jinak dobijeni je v pohode to jsem meril. Baterie vykazuje super hodnoty samotna i s motorem v chodu...
Kolik stoji cidlo vahy vzduchu a kde se da na avika verso sehnat? Doporucili by jste vrakoviste? :?: Nebo radeji nove...
?
jany
Člen Týmu

Příspěvek od jany »

Poradi mi nekdo kde koupit novou vahu vzduchu? Nebo radeji zavolat na nejaky vrakoviste? Co si o tom myslite, dekuji :idea:
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

A vyčistil jsi váhu????
Já na to používám sprey na čištění brzd.Prostě ji normálně vystříkám aby byla čistá.
Jinak stojí okolo 5500 kč A na smsŤáku nejsou k mání.
J.
jany
Člen Týmu

Příspěvek od jany »

Jirko vahu jsem vystrikal kontakt sprejem. Nic jineho jsem doma nemel...Po namontovani a ujeti asi kilometru to chciplo, pak jsem ji odpojil a s odpojenou jsem najel 4km bez problemu. Pote opet pripojil a motor uz nechcipnul. Nevim jak vahu vycistit jsou tam tri odporove dratky, pripada mi to dost nachylne na dotek...?
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Posílám ti odkaz na diskusi, kde najdeš popis, k čemu slouží váha vzduchu. Snad ti to nějak pomůže... Hodně štestí přeji.

http://www.bmwforum.cz/pokec-f6/dotaz-v ... -t827.html
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“