7gen - palivovy filtr

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Kenne
Manager Týmu

7gen - palivovy filtr

Příspěvek od Kenne »

nyni resim dilema, jelikoz delsi dobu pozoruji ze pred nastartovanim neslysim tlakovani benzinu palivovou pumpou (a potom se temer na 95procent vzdy ozve na 3 skytnuti zadrceni cehosi a motor chytne - jindy chytne na 1-2 skytnuti) a nevim kdo kdy naposled menil filtr, tak bych rad, bud preventivne ci potrebne vymenil ony filtr..

jenze pri zkoumani http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200008 ... 211.3.html jsem zjistil, ze jsou vlastne 2.. tak me zajima jestli je mam pouze skontrolovat a podle potreby vymenit, pripadne ktery vymenit a nejlepe za ktery? jestli jedine origo, nebo treba nipparts (v auto kelly jeden stoji 483 a druhej 1344), coz je celkem dost na prevenci

pripadne budu rad za jakoukoliv radu ci doporuceni kde sehnat nahradu za rozumny peniz

Kenne
Celica ZZT230, 2000, black
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Podla mna staci vymenit 23300-23030, ten druhy by mal byt iba sitko na odchytenie hrubych necistot, ten by som iba preplachol.
Ale mozno sa mylim.
Co sa tyka filtra, tak podla mna kludne moze byt druhovyroba.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
mweirdo
Člen Týmu

Příspěvek od mweirdo »

original 23300-23040 stoji 1034,- bez dane. Moc casto se ale nemeni, menil jsem ho na Corolle, ktera ma nejato pres 300tis.km(prvni vymena) a se startovanim zadne problemy nemela, jen obcas naprosty vypadek vykonu..Cerpadlo fungovalo bez problemu
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Pokud máš podezření na nedostatečný přísun paliva, nejjednodušší je změřit tlak v systému: při volnoběhu má být 301 - 347 kPa. Po zastavení motoru po cca 5 minutách má být zbytkový tlak v potrubí 147 kPa.
Pokud je tlak vyšší, je chyba v regulátoru.
Pokud je tlak nižší, zkontroluj čerpadlo, potrubí, filtr palilva a regulátor. Tolik manuál.
Podle mne stačí vše vyčistit, i filtry jdou propláchnout a profouknout a vše bude sloužit dál, pokud nechceš investovat do nových.
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

vcera se me ten zvuk znovu vratil, ale mel jsem uz asi cca 3 carky benalu, tedkom mam plnou a budu testit, jestli me to nedela az potom co je v nadrzi strasne malo benalu -> to bych si potom vysvetloval tim, ze je neco s tim spodnim filtrem

bohuzel jsem to jeste nemel rozdelany, jen jsem tuhle k tomu lezl a bylo to nepohodlne pod zadnima sedackama a nemel jsem moc casu (brzo tma), takze rozdelam to az o vikendu a procistim
Celica ZZT230, 2000, black
Odpovědět

Zpět na „Celica“