nyni resim dilema, jelikoz delsi dobu pozoruji ze pred nastartovanim neslysim tlakovani benzinu palivovou pumpou (a potom se temer na 95procent vzdy ozve na 3 skytnuti zadrceni cehosi a motor chytne - jindy chytne na 1-2 skytnuti) a nevim kdo kdy naposled menil filtr, tak bych rad, bud preventivne ci potrebne vymenil ony filtr..
jenze pri zkoumani http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200008 ... 211.3.html jsem zjistil, ze jsou vlastne 2.. tak me zajima jestli je mam pouze skontrolovat a podle potreby vymenit, pripadne ktery vymenit a nejlepe za ktery? jestli jedine origo, nebo treba nipparts (v auto kelly jeden stoji 483 a druhej 1344), coz je celkem dost na prevenci
pripadne budu rad za jakoukoliv radu ci doporuceni kde sehnat nahradu za rozumny peniz
Kenne
7gen - palivovy filtr
7gen - palivovy filtr
Celica ZZT230, 2000, black
Pokud máš podezření na nedostatečný přísun paliva, nejjednodušší je změřit tlak v systému: při volnoběhu má být 301 - 347 kPa. Po zastavení motoru po cca 5 minutách má být zbytkový tlak v potrubí 147 kPa.
Pokud je tlak vyšší, je chyba v regulátoru.
Pokud je tlak nižší, zkontroluj čerpadlo, potrubí, filtr palilva a regulátor. Tolik manuál.
Podle mne stačí vše vyčistit, i filtry jdou propláchnout a profouknout a vše bude sloužit dál, pokud nechceš investovat do nových.
Pokud je tlak vyšší, je chyba v regulátoru.
Pokud je tlak nižší, zkontroluj čerpadlo, potrubí, filtr palilva a regulátor. Tolik manuál.
Podle mne stačí vše vyčistit, i filtry jdou propláchnout a profouknout a vše bude sloužit dál, pokud nechceš investovat do nových.
vcera se me ten zvuk znovu vratil, ale mel jsem uz asi cca 3 carky benalu, tedkom mam plnou a budu testit, jestli me to nedela az potom co je v nadrzi strasne malo benalu -> to bych si potom vysvetloval tim, ze je neco s tim spodnim filtrem
bohuzel jsem to jeste nemel rozdelany, jen jsem tuhle k tomu lezl a bylo to nepohodlne pod zadnima sedackama a nemel jsem moc casu (brzo tma), takze rozdelam to az o vikendu a procistim
bohuzel jsem to jeste nemel rozdelany, jen jsem tuhle k tomu lezl a bylo to nepohodlne pod zadnima sedackama a nemel jsem moc casu (brzo tma), takze rozdelam to az o vikendu a procistim
Celica ZZT230, 2000, black