Brzdy na celicu
- elviiis
- Manager Týmu
Brzdy na celicu
No dam to sem snad se to sem hodi... ma otazku na supristy... panove nacpete na supru 15ky kola? asik ne co? resim brzdy na celicu pac to auto nebrzdi tak jak bych chtel... potrebuji brzdy co se unavy az po delsi dobe ale rad bych zachoval moznost nahodit tam 15ky kola...
Carlos Sainz limited 2468/5000
Podobný to měl švára s Bawem-origo na něm byly 18ky a když jednou daleko od domova píchnul,tak v dobré víře vyndal rezervu a to byla 16ka.Samozřejmě se nevešla přes brzdy.Zajímavé je,že jak kola,brzdy i rezerva byly původní z fabriky
Patnáctky mi na velký brzdy připadají fakt malé.Záleží dost na penězích-určitě jdou sehnat třeba i do čtrnáctek.Ale za jakou cenu.Kdybych do toho měl jít znova,tak bych použil brzdy z LS400.Nejmenší použitelná kola jsou pak 16ky.Ale nevím jestli by nebyl problém s kotoučem(určitě by šel vypodložit).Na mé GT4 mám třmeny z ST205 a kotouče 334mm a nestalo se mi,že bych poznal vadnutí

Patnáctky mi na velký brzdy připadají fakt malé.Záleží dost na penězích-určitě jdou sehnat třeba i do čtrnáctek.Ale za jakou cenu.Kdybych do toho měl jít znova,tak bych použil brzdy z LS400.Nejmenší použitelná kola jsou pak 16ky.Ale nevím jestli by nebyl problém s kotoučem(určitě by šel vypodložit).Na mé GT4 mám třmeny z ST205 a kotouče 334mm a nestalo se mi,že bych poznal vadnutí

TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi nejel na "kudlu" červenohorské jesenické sedlo.
za 5 zatáčkou jsi bez brzd.
tedy na autě jsou ale ten účinek jaksi není.
mě se líbí třeba uspořádání brzd u dragu,kvůli velikosti kola. Třmen uvnitř a kotouč ven.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Supra mk.III má min. 16" kola (je tam lehce přes 300 mm kotouč).
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h

Kotouč na ráfku a třmen zevnitř se už pár let používá i na motorkách(Buell,Ghezzi a Brian).Menší nevýhodu spatřuju v tom,že když se kopne ráfek,tak to zpravidla odnese i kotouč...Větší výhoda je(samozřejmě u nehnaného kola)nemalá úspora hmotnosti disku.Zajímavě to řeší(i na auta)monsieur Beringer,který používá klasické,ale o dost menší kotouče.Na jednu brzdu přijdou dva kotouče a zdvojený brzdič.Je to i závodně vyzkoušené.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Jinak u dragu to je mnohdy jak v autokrosu,kdy jsou brzdy u diffu což je u Celici trochu out.Jinak ze zkušenosti vím,že na brzdy se v dragracingu moc nehraje(nebavíme se samozřejmě o Top fuel).Jsou sice dané předpisy,ale auto(potažmo motorka)má hlavně zrychlovat
Nejsou tudíž výjimkou motocyklové brzdy na autě
Brzdná dráha by měla být minimálně dvojnásobná té sprintovací,takže času dost
Především však u nás byly občas k vidění tratě,kde tomu bylo skoro naopak... Jednou jsem jel závody na osminku a stavět se mělo po cca 50ti metrech na štěrkem pocukrovaném asfaltu.Největší adrenalin přišel vždy až po projetí cílem

TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Supra mensi rezervu nema. Navic byt vzadu jsou o neco mensi kotouce, tak je zadni naprava pohanena a tudiz by se na ni nemela montovat rezerva s malym prumerem, protoze by sis znicil diferak.biscuit píše:maji supry i to bavo stejny kotouce vepredu i vzadu? vetsinou vepredu bejvaj prece vetsi.. to by mohlo vysvetlovat i tu mensi rezervu (teoreticky)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h