Vyztužení karoserie- názory pekne sem
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nic z toho zpět nepřijde,vše udělam nové z profilové konstrukční oceli,samozřejme foto dam,a pokud chceš tak je jedno jestli to delam jednou nebo 5x,ale musíš ověrit jestli je to rozměrově totožne
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tohle je sice na ae 86 ale melo by to jit i na ostatní corolly http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Pillow-B ... 3caca9a478 http://www.tein.com/products/upper_mount.html vzadu jen desku s sferickym ložiskem(uniball) a k nastaveni odklonu vzadu staci excenridke šrouby nebo i tady opet tein http://www.tein.com/products/upper_moun ... _list.html
vet to je to ze to nie je presne take ako mas ty..kukal som na to...takze budem musiet vymysliet..navrhnut a vyrobit sam..
vlastne to musi byt sakra presne (rozchod dier na ramene) lebo by to ovplivnilo chovanie auta...auto by "neslo rovno"
opravte ma ak sa mylim...
a t komu ulozeniu... myslis taketo nieco-unibal
http://www.rallycomponent.cz/images/sko ... unibal.jpg
ale to je sakra drahe-1500kč..teda ak je to za kus
a aky podvozok tam ines davat...v druhom fore si pisal ksport ale nejak to nevychvalili...ja rozmyslam nad bc coilover
vlastne to musi byt sakra presne (rozchod dier na ramene) lebo by to ovplivnilo chovanie auta...auto by "neslo rovno"
opravte ma ak sa mylim...
a t komu ulozeniu... myslis taketo nieco-unibal
http://www.rallycomponent.cz/images/sko ... unibal.jpg
ale to je sakra drahe-1500kč..teda ak je to za kus
a aky podvozok tam ines davat...v druhom fore si pisal ksport ale nejak to nevychvalili...ja rozmyslam nad bc coilover
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
- FRANCOTIRADOR
- Člen Týmu
Libor 12: Ty ramena si na jednom konci představuji tak http://speed-eng.com/store/images/BMR%2 ... 20Bushings nebo takhle
,
ale jak máš v plánu na druhým konci tu vidličku? Vyfrézovanou z jednoho kusu a vevařenou do jaklu? A propos. Jakou tloušťku profilů máš v plánu?
Tu nápravnici si, přiznám se, moc představit nedovedu, takže se těším na foto výsledku.
, ale jak máš v plánu na druhým konci tu vidličku? Vyfrézovanou z jednoho kusu a vevařenou do jaklu? A propos. Jakou tloušťku profilů máš v plánu?
Tu nápravnici si, přiznám se, moc představit nedovedu, takže se těším na foto výsledku.
- TOYOTA Corolla E9 1.3 XLi Liftback EE90 r.v. 92
- YAMAHA XT600e 4PTA r.v. 02
- OPEL Astra F 1.4i Hatchback C14NZ r.v. 92
- radys03
- Věčnej rejpal
roztok po svařování?? To slyším poprvé.... cože to vlastně je??libor12 píše:bodovaní trva zhruba 1 den,zaleži na tom jake si připravíš pracovní podmínkyradys03 píše:pripomíná mi to casy kdy jsem vyvářel favorita. Takze to uz by melo bejt natrenovany
. Jen technickej dotaz čím si to pak ošetřil proti korozi??? A jak dlouho ti to trvalo nez si to pobodoval??
(ty dovareny plechy "pod nohama" byly z duvodu koroze???)ošetření klasika,roztok po svařování,zaklad a body nic extra,každy mame svoji značku. vyhybam se vodouředitelnym. Ano ty plechy je koroze.
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- FRANCOTIRADOR
- Člen Týmu
Jo jo Jimmi má pravdu, jmenuje se to nápravnice. Ta je osazena levou a pravou polonápravou (zmiňovaný WV měly tedy polonápravy rovnou ke kastli) - tento celek je náprava. Polonáprava může mít horní a dolní rameno nebo jen dolní a vzpěru tvořenou tlumičem a mnoho dalších podob.Jimmi píše:Myslím, že se to správně jmenuje nápravnice. Vepředu i vzadu. Volksvágny&spol. tuším tohle vzadu donedávna neměly vůbec.
Náprava která nemá nápravnici ani polonápravy je např. náprava u náklaďáku - pevná trubka se skříní diferáku.
Vím, že už jsem s tím otravnej, ale trvalo mi půl hodiny vyštrachat tu učebnici techniky pro autoškoly - takže mi nedalo se nepodělit
Jinak jen pro zajímavost - nápravnice je v katalogu ND pro 110R přeložena jako axle assembly, stabilizátor není přeložen jako stabilizer ale jako stabilisator
- TOYOTA Corolla E9 1.3 XLi Liftback EE90 r.v. 92
- YAMAHA XT600e 4PTA r.v. 02
- OPEL Astra F 1.4i Hatchback C14NZ r.v. 92
Ono je to trošku složitější
1000MB a všecky tydlety starý škodofky měli vepředu klasickou lichoběžníkovou nápravou (má horní a dolní rameno nestejný délky, supra ji má např. vepředu i vzadu) a vzadu kyvadlovou úhlovou, E9 má vzadu víceprvkový zavěšení (někdy zvaný multilink) a vepředu klasickej mcpherson.....to jsou všecko nezávislý zavěšení a je jich spousta (i Tatry mají kyvadlovou nápravu a nazývají to polonápravou občas)......závislý zavěšení neboli tuhý nápravy maj hlavně nákladáky, ale třeba i AE86 vzadu i moje auto má vzadu tuhou nápravu.....proto jak říkám je to trošku složitější ještě
ps: dal jsem to z hlavy
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
now: MR2 3S-GE '91
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Roztok koupíš v každé prodejně se svár. potřebami. Obsahuje kyselinu fosforecnou jako každý odrezovac,takže klidně použít i ten
S tloušťkou stěny profilů počítám 2mm. Podle tabulek by váhovy rozdíl měl být zhruba 5kg + což je takový menší nákup na víkend a starosti mi nijak nedělá. U středu bych chtěl ty ramena pevné ne jak jsou teď a naopak na konci bych chtěl udělat vidličku Y z plného materiálu dovnitř profilů a tu s oválnou drážkou na dva šrouby udělat posuvnou.
No na tu dělanou nápravnici jsem hodně zvědavý a nemyslím to ironicky
Mě se zdála, teda aspoň na E10 relativně dost tuhá, nezkoušel sem po ní teda skákat ani ji nijak kroutit, na druhou stranu jsem si všimnul, že na E11 je vyztužená (výztuha je i vepředu) a že má snad o 2 šrouby navíc ke karoserii.
Mě se zdála, teda aspoň na E10 relativně dost tuhá, nezkoušel sem po ní teda skákat ani ji nijak kroutit, na druhou stranu jsem si všimnul, že na E11 je vyztužená (výztuha je i vepředu) a že má snad o 2 šrouby navíc ke karoserii.
Holomek!