Koupě MPV Toyota Corolla Verso
Koupě MPV Toyota Corolla Verso
Dobrý den jsem tu nový a z jednoho prostého důvodu a sice vzhledem k tomu, že můj pantáta uvažuje o koupi ojetého MPV koukal jsem na dostupné modely a hned zavrhl francouzké vozidla, nakonec jsem došel až k vozidlu Toyota Corolla Verso. Pantáta chce nafťáka, který bude 7 místný. Na toto vozidlo má vyčleněno cca 380 tisíc a mě se líbí vozidla od roku 2008, které mají najeto max. 70.000 km.
Když jsem hledal na netu v autobazarech tak jsem se udivoval nad tím, že jsou tam převážně dostupnější silnější verze se 130 KW D-CAT, chvíli mě tento našláplý motor lákal, ale pak jsem si zjistil, že toto vozidlo používá zásadně pneumatiky R17 215/50. A když jsem si zjistil kolik stojí taková průměrná guma tak jsem byl nemile překvapen a myslím, že by mi moc pantáta nepoděkoval. Navíc i spotřeba je vyšší než se udává v manuálech. O problémech s motorem raději nepíši …
Proto má volba se začala ubírat k Toyotě Corolle Verso 2.2 D4D 100 KW těch ale zase tolik dostupných (vzhledem k mým kritériím viz výše) není … Jako konkurenta bych zmínil už snad jen Mazdu 5 2.0 D 105 KW
Potřeboval bych poradit jestli jsem se rozhodl správně či jít do Mazdy 5?
Dále mě zajímá, jestli všechny Toyoty Corolly Verso 2.2 D4D 100 KW jsou 7 místné?
Jestli u 130 KW verze se dají použít i letni pneu R16?
Dále bych byl vděčný za případné rady na co si dát pozor, děkuji!
Když jsem hledal na netu v autobazarech tak jsem se udivoval nad tím, že jsou tam převážně dostupnější silnější verze se 130 KW D-CAT, chvíli mě tento našláplý motor lákal, ale pak jsem si zjistil, že toto vozidlo používá zásadně pneumatiky R17 215/50. A když jsem si zjistil kolik stojí taková průměrná guma tak jsem byl nemile překvapen a myslím, že by mi moc pantáta nepoděkoval. Navíc i spotřeba je vyšší než se udává v manuálech. O problémech s motorem raději nepíši …
Proto má volba se začala ubírat k Toyotě Corolle Verso 2.2 D4D 100 KW těch ale zase tolik dostupných (vzhledem k mým kritériím viz výše) není … Jako konkurenta bych zmínil už snad jen Mazdu 5 2.0 D 105 KW
Potřeboval bych poradit jestli jsem se rozhodl správně či jít do Mazdy 5?
Dále mě zajímá, jestli všechny Toyoty Corolly Verso 2.2 D4D 100 KW jsou 7 místné?
Jestli u 130 KW verze se dají použít i letni pneu R16?
Dále bych byl vděčný za případné rady na co si dát pozor, děkuji!
Aczasa: No on pantáta ty dvě zadní místa (7 míst) chce využívat jen okrajově a spíše jezdit s pěti sedačky a kufrem … O té 130 KW verzi už neuvažuji a i kvůli těm drahým pneu, ale ten 100 KW motor není zlý a není to špatná volba ne?
Smutok: No on nepotřebuje velkou krávu, ale jen normální auto kam může někdy naložit 7 lidí, spíše dětí … Na francouze jsem koukal, ale Citroen, Renault a ani Peugeot mě nějak nenadchli a hlavně ta jejich elektronika a spolehlivost. A co se týče jízdních vlastností to vůbec … V USA tak to také ne, to jsou drahá auta a drahé náhradní díly, japonské auta spolehlivost proto výběr Toyota či Mazda …
Smutok: No on nepotřebuje velkou krávu, ale jen normální auto kam může někdy naložit 7 lidí, spíše dětí … Na francouze jsem koukal, ale Citroen, Renault a ani Peugeot mě nějak nenadchli a hlavně ta jejich elektronika a spolehlivost. A co se týče jízdních vlastností to vůbec … V USA tak to také ne, to jsou drahá auta a drahé náhradní díly, japonské auta spolehlivost proto výběr Toyota či Mazda …
Jo, 100kW je lepší volba, pneu je řešitelné. Ale C.V. je fakt malá. 7 míst vůbec není reál. 6 možná s utrpením.
Avensis verso s 84kW je vcelku spolehlivý, Previa je už opravdu 7 místná, 2.0 nafta stačí.
Ale jak píšeme, MPV od toyoty má své. Jinak je to dobrý a spolehlivý v rámci svých much.
Avensis verso s 84kW je vcelku spolehlivý, Previa je už opravdu 7 místná, 2.0 nafta stačí.
Ale jak píšeme, MPV od toyoty má své. Jinak je to dobrý a spolehlivý v rámci svých much.
Back in Czech.
No mě ta 130 KW lákala díky tomu výkonu, dočetl jsem se, že to jezdí pod 9 s. na 100 Km, ale spotřeba prý lítá od 7 až do 10 litrů na 100 km a v létě myslíš že se dá jezdit i na klasických 16", to bude ale asi o hubukeko píše:co sa rozmerov pneu tyka.. nie je pravda, ze mozes obut iba
R17 215/50
ja mam v technicaku (a v zime aj na aute) aj 205/55/R16
Co sa motora tyka, ta 100 kw je asi vhodnejsia.. sice menej dynamicka, ale menej problemov a lepsia spotreba.
Ta 100 KW verze dá stovku prý za 9.5 s a maximálku má o 10 km nižší než D-Cat dle srovnání ...
Ale upřímně bojím se co koupím a jestli se dá věřit našim bazarům obě auta mají relativně málo najeto, ale věř jim ... Dále mám strach z nafty jak se tu píše, že je nekvalitní a pak dělá problémy a auto nejede ...
http://www.cars24.cz/vozidla-a-motocykl ... 11976.html
http://otomoto.cz/toyota-corolla-verso- ... 95605.html
- kolesa nie su problem
- motor nie je zly, ale D-CAT ma problemy hlavne s filtrom (aj ja som si to prezil)
- spotreba na D-CATe je fakt velika (mesto priemer 9 a viac, mimo 7 a viac)
da sa jazdit aj za 6, ale s prazdnym autom a ako dochodca.. po meste nehrozi
- jedina vyhoda je vlastne ten vykon (preto som ho volil aj ja)
- teraz by som uz asi ale radsej volil 2.0 benzin, alebo tu 100 kw dieslovu verziu
- motor nie je zly, ale D-CAT ma problemy hlavne s filtrom (aj ja som si to prezil)
- teraz by som uz asi ale radsej volil 2.0 benzin, alebo tu 100 kw dieslovu verziu
Corolla Verso D-CAT 130kw
Koukal jsi na ty odkazy? Co říkáš tomu inzerátu na tu 100KW verzi? Já jsem teď koukal i na tu Toyota Avensis Verso, to je vetší a i líbilo by se mi, ale ... neviděl jsem žádnou která mám pod 100 000 Km najeto a je pod 370 tisíc a snad jen motory s 85 KW a to je asi dost málo ... nevím.keko píše:- kolesa nie su problem
z busu? tak to vela stastia..aifell píše:Pantáta jen a jedině naftu, má ji někde pod rukou ... z busu a je kvalitní. Sakra mám dilema chci prostě pro něj japonce buď Toyotu či tu Mazdu 5aczasa píše:Benzín 2.0 !!!!!!!! doporučuji silně! Určitě se dostaneš k 7.5 a já někdy s Aversem i na 6.85 L na sto.
to nie je PD diesel, to je CR, citlivy na naftu ako svina, v nasich podmienkach je aditivum priam nevyhnutnostou
liat tam nejaku no-name naftu z busu (ako skuma tu kvalitu prosim ta?).. no neviem neviem.
co sa inzeratov tyka.. oba OK, so serviskou, zarukou.. zobral by som tu 100 kw
Corolla Verso D-CAT 130kw