Koupě MPV Toyota Corolla Verso

vše ohledně modelové řady Corolla
aifell
Člen Týmu

Koupě MPV Toyota Corolla Verso

Příspěvek od aifell »

Dobrý den jsem tu nový a z jednoho prostého důvodu a sice vzhledem k tomu, že můj pantáta uvažuje o koupi ojetého MPV koukal jsem na dostupné modely a hned zavrhl francouzké vozidla, nakonec jsem došel až k vozidlu Toyota Corolla Verso. Pantáta chce nafťáka, který bude 7 místný. Na toto vozidlo má vyčleněno cca 380 tisíc a mě se líbí vozidla od roku 2008, které mají najeto max. 70.000 km.

Když jsem hledal na netu v autobazarech tak jsem se udivoval nad tím, že jsou tam převážně dostupnější silnější verze se 130 KW D-CAT, chvíli mě tento našláplý motor lákal, ale pak jsem si zjistil, že toto vozidlo používá zásadně pneumatiky R17 215/50. A když jsem si zjistil kolik stojí taková průměrná guma tak jsem byl nemile překvapen a myslím, že by mi moc pantáta nepoděkoval. Navíc i spotřeba je vyšší než se udává v manuálech. O problémech s motorem raději nepíši …

Proto má volba se začala ubírat k Toyotě Corolle Verso 2.2 D4D 100 KW těch ale zase tolik dostupných (vzhledem k mým kritériím viz výše) není … Jako konkurenta bych zmínil už snad jen Mazdu 5 2.0 D 105 KW

Potřeboval bych poradit jestli jsem se rozhodl správně či jít do Mazdy 5?
Dále mě zajímá, jestli všechny Toyoty Corolly Verso 2.2 D4D 100 KW jsou 7 místné?
Jestli u 130 KW verze se dají použít i letni pneu R16?
Dále bych byl vděčný za případné rady na co si dát pozor, děkuji!
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Do toyoty corolly verso bych v tomto případě nešel! A ne každá je 7, je jich mnoho jen 5 míst.

Pokud sedmimísto, tak avensis verso (opět není úplně nejlepší) nebo previi. Ale dieslové motory u toyoty nejsou nejvíc nejlepšejší - obzvláště 2,2 D-CAT.
Back in Czech.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

U novsich japoncov je celkovo problem s vacsimi MPV, svojho casu som pozeral a ked chces auto do ktoreho aj nieco nalozis tak bud dodavka alebo poobzerat sa u inych automobiliek. Napodiv najviac MPV robia francuzi.
Ako dalsia varianta je dotiahnut nieco z USA, tam je vyber uz celkom slusny.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
aifell
Člen Týmu

Příspěvek od aifell »

Aczasa: No on pantáta ty dvě zadní místa (7 míst) chce využívat jen okrajově a spíše jezdit s pěti sedačky a kufrem … O té 130 KW verzi už neuvažuji a i kvůli těm drahým pneu, ale ten 100 KW motor není zlý a není to špatná volba ne?

Smutok: No on nepotřebuje velkou krávu, ale jen normální auto kam může někdy naložit 7 lidí, spíše dětí … Na francouze jsem koukal, ale Citroen, Renault a ani Peugeot mě nějak nenadchli a hlavně ta jejich elektronika a spolehlivost. A co se týče jízdních vlastností to vůbec … V USA tak to také ne, to jsou drahá auta a drahé náhradní díly, japonské auta spolehlivost proto výběr Toyota či Mazda …
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

co sa rozmerov pneu tyka.. nie je pravda, ze mozes obut iba

R17 215/50

ja mam v technicaku (a v zime aj na aute) aj 205/55/R16

Co sa motora tyka, ta 100 kw je asi vhodnejsia.. sice menej dynamicka, ale menej problemov a lepsia spotreba.
Corolla Verso D-CAT 130kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo, 100kW je lepší volba, pneu je řešitelné. Ale C.V. je fakt malá. 7 míst vůbec není reál. 6 možná s utrpením.

Avensis verso s 84kW je vcelku spolehlivý, Previa je už opravdu 7 místná, 2.0 nafta stačí.

Ale jak píšeme, MPV od toyoty má své. Jinak je to dobrý a spolehlivý v rámci svých much.
Back in Czech.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

ja mam tu 7 miestnu, a je to naozaj nudzovka.

Kazdopadne uz som to vela krat vyuzil.. hlave s deckami na vylet..

v zadu sa 10 rocne deti v pohode odvezu do 50-70 km

vtedy ale zase ocenis silnejsi motor..
aifell
Člen Týmu

Příspěvek od aifell »

keko píše:co sa rozmerov pneu tyka.. nie je pravda, ze mozes obut iba

R17 215/50

ja mam v technicaku (a v zime aj na aute) aj 205/55/R16

Co sa motora tyka, ta 100 kw je asi vhodnejsia.. sice menej dynamicka, ale menej problemov a lepsia spotreba.
No mě ta 130 KW lákala díky tomu výkonu, dočetl jsem se, že to jezdí pod 9 s. na 100 Km, ale spotřeba prý lítá od 7 až do 10 litrů na 100 km a v létě myslíš že se dá jezdit i na klasických 16", to bude ale asi o hubu

Ta 100 KW verze dá stovku prý za 9.5 s a maximálku má o 10 km nižší než D-Cat dle srovnání ...

Ale upřímně bojím se co koupím a jestli se dá věřit našim bazarům obě auta mají relativně málo najeto, ale věř jim ... Dále mám strach z nafty jak se tu píše, že je nekvalitní a pak dělá problémy a auto nejede ...

http://www.cars24.cz/vozidla-a-motocykl ... 11976.html

http://otomoto.cz/toyota-corolla-verso- ... 95605.html
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

- kolesa nie su problem
- motor nie je zly, ale D-CAT ma problemy hlavne s filtrom (aj ja som si to prezil)
- spotreba na D-CATe je fakt velika (mesto priemer 9 a viac, mimo 7 a viac)
da sa jazdit aj za 6, ale s prazdnym autom a ako dochodca.. po meste nehrozi
- jedina vyhoda je vlastne ten vykon (preto som ho volil aj ja)

- teraz by som uz asi ale radsej volil 2.0 benzin, alebo tu 100 kw dieslovu verziu
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Benzín 2.0 !!!!!!!! doporučuji silně! Určitě se dostaneš k 7.5 a já někdy s Aversem i na 6.85 L na sto.
Back in Czech.
aifell
Člen Týmu

Příspěvek od aifell »

keko píše:- kolesa nie su problem
- motor nie je zly, ale D-CAT ma problemy hlavne s filtrom (aj ja som si to prezil)
- spotreba na D-CATe je fakt velika (mesto priemer 9 a viac, mimo 7 a viac)
da sa jazdit aj za 6, ale s prazdnym autom a ako dochodca.. po meste nehrozi
- jedina vyhoda je vlastne ten vykon (preto som ho volil aj ja)

- teraz by som uz asi ale radsej volil 2.0 benzin, alebo tu 100 kw dieslovu verziu
Koukal jsi na ty odkazy? Co říkáš tomu inzerátu na tu 100KW verzi? Já jsem teď koukal i na tu Toyota Avensis Verso, to je vetší a i líbilo by se mi, ale ... neviděl jsem žádnou která mám pod 100 000 Km najeto a je pod 370 tisíc a snad jen motory s 85 KW a to je asi dost málo ... nevím.
aifell
Člen Týmu

Příspěvek od aifell »

aczasa píše:Benzín 2.0 !!!!!!!! doporučuji silně! Určitě se dostaneš k 7.5 a já někdy s Aversem i na 6.85 L na sto.
Pantáta jen a jedině naftu, má ji někde pod rukou ... z busu a je kvalitní. Sakra mám dilema chci prostě pro něj japonce buď Toyotu či tu Mazdu 5
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

je to sice nefér, ale v tomto bych šel do magdy :-/
Back in Czech.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

aifell píše:
aczasa píše:Benzín 2.0 !!!!!!!! doporučuji silně! Určitě se dostaneš k 7.5 a já někdy s Aversem i na 6.85 L na sto.
Pantáta jen a jedině naftu, má ji někde pod rukou ... z busu a je kvalitní. Sakra mám dilema chci prostě pro něj japonce buď Toyotu či tu Mazdu 5
z busu? tak to vela stastia..

to nie je PD diesel, to je CR, citlivy na naftu ako svina, v nasich podmienkach je aditivum priam nevyhnutnostou

liat tam nejaku no-name naftu z busu (ako skuma tu kvalitu prosim ta?).. no neviem neviem.

co sa inzeratov tyka.. oba OK, so serviskou, zarukou.. zobral by som tu 100 kw
aifell
Člen Týmu

Příspěvek od aifell »

aczasa píše:je to sice nefér, ale v tomto bych šel do magdy :-/
Vážím si upřímnosti ... ta Mazda 5 se hodně povedla a její 105 KW diesel snad nemá mouchy ... Je jasné, že auto je pro pantátu, ale vybírám jej pořádně jelikož si jej budu půjčovat na zápasy s dětma a jemu zapůjčím svůj Ceed SW :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“