Corolla FX GT by MiTMaN

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Tak sem z toho jelen.
Převodovka vlastni ecu jako takovou nema. ECU motoru ma navic jeden plosnej spoj, takze misto jednoho(jako ma MT) jsou tam dva, a ten druhy bude prave asi pro automat. Otazkou je, jestli prave to neni ten hlavni problem, ze ta ecu je proste stavena jinak.
Ale snad ne. Hodil jsem to jeste na zahranicni fora(jako vzdy driv nez sem a odpoved bude dyl :lol: ) tak uvidime co kluci co s tim maj zkusenosti.

Tedka zkusim usetrit nejaky kc a poridit to vicko a ty kabely. A uvidi se co dal.

Jinak cilovej na zryhleni 0-100 by mel bejt 7.5 - 8 sec. Ted sem nekde mezi 9-10.(predstih opravdu pomohl, ale jeste to chce doladit).
No a pak se uvidi co pujde z tohohle motoru jeste vytahnout. popripade od pristiho zari(bude konecne po mature) a pujdu makat.. tak mozna to dostane i sTeroidy :lol:
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

moje 4age ma taky dve desky,a jine 3sg a tak take,to vubec nic neznamena
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

ok diky :wink:
uvidime jestli prinese zmenu to vicko rozdelovace a kabely, kdyz ne. tak s tim budu muset uz opravdu nekam zajet.... a kdyz to bude dobry s tema novejma vecma, tak vezmu asi svicky od tebe libore :lol: a prodam ty moje densa :lol: (ty maj najeto cca 100km :lol: )
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

btw stále mi tu leží to tesnení pod svody kdybys o nej mel zájem :)
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Idaho: jo vim o nem :wink: zajem furt mam.. ale finance zatim pokulhavaj, napis me kdyztak do sz kolik to jeste dela :wink:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Pořád přemýšlím kde může být chyba. Dvě otázky. Ten filtr je jak je na fotce? Ecu počítá se standartní vstupní teplotou vzduchu 25st. Umístěním za chladičem bude cca teplota kolem 80st. Zvýšení teploty o 10st je cca 1.5% výkonu dolů. Jakou jsi použil zapalovaci cívku? Jaký má odpor?
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Filtr je tam kde je, muzu jeste zkusit to hodit zpatky do airboxu co to provede. To neni spatnej napad.
Civka je origo co byla, odpor nevim, da se to zmerit asi mutlimetrem?
A diky ze nad tim premejslis :wink:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Nemusíš dávat origo airbox,jen ten konus dej jinam,tak aby na něj šel vzduch okolí a ne z chladiče. Pokud je cívka origo,tak ji měřit nemusís,myslel jsem jestli jsi nepoužil nějakou jinou. Co všechno jsi s motorem dělal? Rozvody? Měnil jsi je sám nebo někdo jiný? Když jsi laboroval s rozdělovacem měl jsi ho rozebraný úplně? Má už tenhle silvertop stavitelne vačkove kolo od výroby?
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Ok, tak zkusim nekam presunout ten konus ;o) bude to mazec, protoze tam moc mista neni, ale zkusim to :wink:
Rozvody jsem delal s Idahem. Jestli to ma stavitelny vackovy kolo uz nevim, mrknu na to :wink:
Rozdelovac jsem cely nerozdelaval, jsem sem se snazil seridit predstih a cistil jsem palec a vicko.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ach jo,tak to už jsem doma. :) Jsou to špatně nastavené rozvody. Ten kdo je dělal neví že se musí předepinat jedno kolo o zub. Zjistil by to kdyby si kontrolne otočil 2x klikovkou. Že to nevíš ty,je jedno,ale když někdo tvrdí jak opravuje jeden motor za druhým,tak by takovou základní věc měl vědět. No nic,pokud budeš chtít tak to sem přivez,dám to dopořádku.
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Fakt se musi predepinat jedno kolo o zub?
Vubec netusim jestli jsme to delali. Ale myslim ze jsem to udelali jen podle rysek, srovnali sme kola a dali semen.
Otazka: Nemuze to poskodit motor, kdyz jsem s tim jezdil?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ne,nepoškodí. Jen to nemá výkon. No,jo no,co k tomu říct. Předpokládám že to bylo jak píšeš a kdyby jsi si s tím otočil tak už by jsi viděl že rysky nesedí. Ale pokud Tě to uklidní nejsi první. Nedávno jsem po něm řešil neodjistěny vvt člen na 1zz a 2zz motoru. Díly super ale jinak "mechanik od forda". Proč nedělá to co umí nejlépe,motory to nejsou.
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

libor12 píše:Ach jo,tak to už jsem doma. :) Jsou to špatně nastavené rozvody. Ten kdo je dělal neví že se musí předepinat jedno kolo o zub. Zjistil by to kdyby si kontrolne otočil 2x klikovkou. Že to nevíš ty,je jedno,ale když někdo tvrdí jak opravuje jeden motor za druhým,tak by takovou základní věc měl vědět. No nic,pokud budeš chtít tak to sem přivez,dám to dopořádku.
toto plati len pre VVT / VVTi motory, alebo aj 4AGE obycajny?
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kontrola rozvodu otočením platí pro každý motor,ale to předepeti pro různé motory jinak. Taky Ti můžou sedět rysky na kolech,ale dojde k posunu oproti klice,ale od toho jsou manuály a ne to dělat intuitivně jak tady jiný kdosi prohlásil o práci s motorem a autem. Obyčejné 4age se taky dá postavit blbě pokud si nedás pozor ale nemusí se předpinat tak jako 20V.
jaroo021
Řidič

Příspěvek od jaroo021 »

stavitelne koliesko nema..teda aspon black nie takze silver usudzujem ze tiez nie....
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
Odpovědět

Zpět na „Corolla“