Vrzání serva
Vrzání serva
Prosím o radu. Při vytočení volantu doprava mi před koncovou polohou probzučí servo. Závada se objevuje až po zahřátí motoru a vždy na stejném místě (zhruba půl otáčky volantu před koncovou polohou, při točení doprava). Olej v nádržce serva je nenapěněný, hladina v pořádku. Při točení volantu nezaznamenám žádnou nesnás, jen to bzučení.
Avensis T25 2007 D-CAT
souvislost
No, může, ale nemělo by.
Změna odporu může hrát roli. ještě bych zkontroloval přesně hladinu oleje v servu. Pak bych to asi bral jako "vlastnost".

Back in Czech.
Presny problem som mal aj ja, po niekolkych navstevach servisu nakoniec nam uverili ze nieco skvrka a aj zistili zavadu.. zevraj vadny zvisly cap, ale presne nevedeli kde, tak vymenili cele riadenie.... vymenene v ramci zaruky (pred rokom). Vraj oprava v hodnote cca 50 000 SK. tak neviem... ale teraz bezproblemov.
Naposledy upravil(a) miop dne pát 22.10.2010, 21:04, celkem upraveno 1 x.
Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
ještě bych zkusil vyměnit servokapalinu a poté opravdu zaject k někomu kdo toy zná a dělá je ať to zkoukne.Pokud by tento zvuk šel opravdu ze serva spíš bych sázel na pumpu nežli na řízení samotné...
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Nejsem mechoš, ale výměna řízení - to je krapet přitažený za vlasy, ne? Ozývá se mi to taky v té poloze, kterou popisuješ a zvuk to příjemnej neni, to je pravda. Taky je ale pravda, že auto se jinak chová normálně i při extrémnějším projetí zatáčkou, nejsou tam žádné vůle - nic netluče, neztrácí přilnavost prostě nic. Něco tomu asi bude, ale oprava za 50 000,- to je úlet. To bych toho - jinak super příjemnýho Avíka - raději snad shodil ze skály... Zatím jsem to neřešil, ale zkusím prubnout známýho a kdyžtak napíšu, co jsem se dozvěděl. Koupil jsem Toyotu, páč má pověst nej spolehlivých aut a né že mi tam něco vrzne a japončík si řekne pade. To mám dost...

Avík 2005 D4-D 85kW
No, ono to mozno ani nemusi tolko stat.. podla mna v servise ani nevedeli kde je presne problem a preto taka komplexna vymena... a k tomu original servis ma dost nadstavene ceny..berpus1 píše:.... Koupil jsem Toyotu, páč má pověst nej spolehlivých aut a né že mi tam něco vrzne a japončík si řekne pade. To mám dost...![]()
![]()

Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback