Spokojenost

vše ohledně modelové řady Carina
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: ??

Příspěvek od Jimmi »

mipr píše: ... nechaj si detske blaboly z geometriou a podobne, o cepoch a 4x tyckach stabilizatora a silentblokoch sa ani nemusime bavit.. to je samozrejmost, okrem toho som daval aj nove axialne tycky riadenia (pochybujem ze vies co to je a este viac pochybujem ze si to niekedy menil) atd. atd..

Octavia ma predpotopnu klukovu zadnu napravu, naco ju sem pleties,
ja poukazujem na rozdiely medzi toyotami.. = forum je o Toyotach

Neznasam taketo stupidne neodborne prispevky !
Ehm... to asi bylo na mě. Tedy myslím, že já jsem si své první auto stavěl v době, kdy se ještě tví rodiče seznamovali na učňáku.
Oktávku jsem tam dal právě proto, že spousta lidí zde v Česku ji považuje za zbožštění dokonalého auta s dokonalým podvozkem, rád tuto pověru vyvracím při každé příležitosti, páč jsem s tímto typem auta najezdil mnoho tisíc kilometrů.
Už jsem měl tu čest měnit i řídící tyče, o kterých píšeš, ale nikoli u Toyoty - proto jsem si ji ostatně koupil, abych to dělat nemusel.
S dvoulitrem Carinou jsem nikdy nejel a snad to dostatečně zdůrazňuji, jen mi byl divný ten rozdíl. Koneckonců, má-li Carina shodný motor 1.6 jako Corolla, opravdu bude mít jinak konstruovanou spojku? Proč?

Jinak bych byl rád, kdyby sis pro příště podobný tón nechal od cesty, nejsme tady na to zvyklí. Dovolil jsem si (nedej bože) napsat svůj názor. Vůbec jsem s Tebou nepolemizoval.
:?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

predni ramena sem menil taky original je 3 585,- Kč a čep ramene 2 065,- Kč.
ja sem je vzal od Idaha za cca 1600 a cep ted uz nevim ale za malo, tak doufam ze to vydrzi, ted ju provozuje bracha
inac spojka byla docela tvrda a to aj po vymene, taky od Idaha Japonskou za kolem 3700kč.
jinak kdybych vybiral nekdy auto v cenove skupine do 100 000. hned bych vzal znova Carinu, ale uz v 2.0 a nejlip gti a predfacelift made in Japan, a do zbytku ceny udelat napr. napravu, tlumice, brzdy, apod. pak uz by mi do spokojenosti nic nechybelo
:biggrin:
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
carinaE
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Carinka

Příspěvek od carinaE »

No dám sem taky pár svých poznatků. Carinu jsem si kupoval proto,abych nemusel vrážet peníze do údžby vozu. Takže kromě výměny provozních kapalin,spotřebního materiálu jako brzdové destičky, pneumatiky,rozvody,svíčky a filty a chladiče ,který je slabinou a často praská a jsem do Carinky nemusel nic vrazit. pokud se o ni trochu slušně staráte a netrápíte ji zbytečnou sportovní jízdou přestože je to auto určené jako rodinej moloch vás tohle auto nenechá ve štychu.
Pokud někdo do tohoto vozu vrazí 200 papírů navrch amýlel bych se nad spolehliostí daného kusu. :) :shock: :D
Moje cára byla ojetina od pečlivého důchodce s pravidelným zahraničním servisem v Toyotě a na voze který má 13 let a neprošel českými myčkami je i lak jak novej.
Toyota Carina E 1,6 - 78 kW GLi 1997
Toyota Avensis 1,8 sedan 2005
bartp
Věčnej rejpal

Re: Carinka

Příspěvek od bartp »

carinaE píše: Moje cára byla ojetina od pečlivého důchodce s pravidelným zahraničním servisem v Toyotě a na voze který má 13 let a neprošel českými myčkami je i lak jak novej.
no a moje pravej opak, jako 3lety dovezeno z Nemecka a jako 8lety ja sem byl u nas 3ti majitel a na seklym pocitadle tachometru 90 tis.km :woot: :tellme:
kazdej si domysli zbytek, ale tenkrat sem si moc vybirat nemohl, ale jinak zadny strasny poruchy. a dojel sem vsude bez problemu
Naposledy upravil(a) bartp dne stř 13.10.2010, 14:38, celkem upraveno 1 x.
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Jirka Lefner
Navigátor

Příspěvek od Jirka Lefner »

Carina,která má málo najeto a je udržovaná tak má dobré jízdní vlastnosti. Jiný pocit z jízdy je když ji někdo koupí s najeto 500tis km a více,no tak se potom diví,že tam cosi klepe a nesedí. Jistě tlumiče najedou i 300tis ale ta jízda už není ono. Když se dívám na inzeráty s 160tis na tachom.tak se musím smát a potom se někteří diví,že jsou závady. Carina je dost dobré auto a spolehlivé jako ostatní Toyoty.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

opotrebovane tlmice nie su zavada, ale zanedbana udrzba. Za to predsa auto ako take nemoze.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Carina“