Pravým kolem do kaluže - zatuhne řízení

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Pravým kolem do kaluže - zatuhne řízení

Příspěvek od kadel »

Zdravím, nevíte, co to může být? Pokud zajedu pravým kolem do kaluže, tak zatuhne řízení. Nevím, jestli přestane fungovat posilovač, ale volant jde tak těžce, že se musí přemáhat. Si říkám, že kdyby jen přestal jít posilovač, tak s volantem při jízdě půjde točit lehce. Mám docela díru v plastovém podběhu, tak jestli se někam dostane voda... Je to rv 2003, 2,0 diesel.

Dřív se mi to stávalo v zimě když auto nebylo ještě prohřáte. Třeba po nastartování v garáži šlo těžce točit volantem.
aczasa
Věčnej rejpal

zastudena

Příspěvek od aczasa »

Pokud by to bylo čistě zastudena, tak bych nechal vyměnit olej v posilovači řízení. Jinak pokud je to po nějakém nárazu - jako kolo do kaluže, tak se tam může něco přiucpat a dělat tohle. Skoro bych to viděla na nějakou větší rozborku či repasi posilovače a výměnu oleje v servu.
Back in Czech.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

na prave strane máš řemen serva, pokud by byl v hodne spatném stavu ( nedopnutý, popraskaný a vytahaný ) mohlo by navlhčením dojít k jeho prokluzu, kvuli vlhkosti enmusí být slyšet pískání, ae bylo by to jen krátkodobé stuhnutí..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Pravým kolem do kaluže - zatuhne řízení

Příspěvek od Idaho »

kadel píše: Nevím, jestli přestane fungovat posilovač, ale volant jde tak těžce, že se musí přemáhat. .
když nejde vypadne posilovač tak volant ztežkne, ne naopak jak myslíš..
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

kadel píše:Si říkám, že kdyby jen přestal jít posilovač, tak s volantem při jízdě půjde točit lehce.
kdepak, to ze nejde posilovac poznas okamzite i za jizdy .... zkus si nekdy za jizdy zhasnout motor, ale nezamkni si volant! ;)
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

kadel ty voe to se stalo nedavno i mě,najel sem do kaluže pavou stranou hned sem vjel do zatačky a malem sem se zapleštil :shock: řemen sem nechal ještě předtím vyměnit ale asi chce znovu dotahnout.kdyby řídila moje milá tak asi skončí v příkopě
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Idaho píše:
kadel píše: Nevím, jestli přestane fungovat posilovač, ale volant jde tak těžce, že se musí přemáhat. .
když nejde vypadne posilovač tak volant ztežkne, ne naopak jak myslíš..
jo jo, ze ztezkne volant chapu, ale necekal bych, ze tak hodne. Myslel jsem, ze kdyz vypovi sluzbu posilovac, pujde tocit volantem jako kdybych jel s autem bez posilovace. I u Avie jde lip tocit za jizdy volantem.

Kazdopadne diky za nazory, zkusim to proverit.
kadel
Věčnej rejpal

Re: zastudena

Příspěvek od kadel »

aczasa píše:Pokud by to bylo čistě zastudena, tak bych nechal vyměnit olej v posilovači řízení. Jinak pokud je to po nějakém nárazu - jako kolo do kaluže, tak se tam může něco přiucpat a dělat tohle. Skoro bych to viděla na nějakou větší rozborku či repasi posilovače a výměnu oleje v servu.
Rekl bych, ze spis hraje roli ta voda nez naraz do kaluze.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“