110kW vs. 130 kW

vše ohledně modelové řady Avensis

110 kW vs. 130 kW

110 kW
29
62%
130 kW
18
38%

Celkem hlasů: 47

mirous000
Člen Týmu

Příspěvek od mirous000 »

CommonUser píše:
mirous000 píše:Mám 130kW a jsem za ně rád. Podle mě ideální motor a auto pro rodinu s ohromným bonusem -že máš vždy možnost přidat a předjet místo abys musel panicky nebezpečně brzdit...navíc vůbec nezáleží, jestli si totálně naloženej ve čtyřech chlapech a plným kufrem nebo jedeš sám...
Spotřeba není taky tak zlá -dlouhodobá 7,1l/100km (mimo město 6,1l/100km).
Můžu vřele doporučit a sám bych neměnil!
Individualna spotreba je irelevantna. Aky taky obraz sa da spravit zo spritmonitoru atd. Alebo sa tu mam buchat do prs, ze mimo mesto chodim za 5,4 s benalom ?
Nebucham sa v prsa, kromě mojeho D-CATu máme ještě jednoho služebního a dlouhodobá spotřeba je 8,0l/100km -a to ho nikdo nešetří při služebkách...
Jak píše feronovak -je to navíc perfektní pocit z jízdy.
Nenápadné a výkonné auto :-)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

feronovak píše:Ja mam spotrebu 8.2l a vobec ma to neserie, proste si uzivam jazdu a ked treba zabrat tak nerozmyslam a neodhadujem ci to auto zvladne alebo nie ... ked na to dupnem proste to ide, vw/skodovkari nalepeni na moj kufor len cumia kde so zduchol a pritom nedymil ako ich traktory
To ti nikto neberie a ja to uznavam ako velke plus, ale ty tu tvrdis, ze je to 100% spolahlivy motor, pri tom ty sam si na tom najazdil ledva 20 tkm a dovolim si tvrdit, ze nevies co uz bolo robene na tom aute do 160 tkm.
feronovak píše:130kw d-cat = totalna spolahlivost ale vyssia spotreba ako to uz tu bolo spomenute ... inac nemam tomu motoru co povedat ...
Mnohi tu uz menili na DCATe kadeco - turbo za 45 tCk, DPF za 40 tCk, EGR za 10 tCk, vstreky ... a ty tu tvrdis za 20 tkm, ze je to spolahlive. Tak to teda prrrr :tellme: Skoro ako julinkaa. Spolahlivost nie je vykon.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
ToyToi
Člen Týmu

Příspěvek od ToyToi »

CommonUser píše:
feronovak píše:Ja mam spotrebu 8.2l a vobec ma to neserie, proste si uzivam jazdu a ked treba zabrat tak nerozmyslam a neodhadujem ci to auto zvladne alebo nie ... ked na to dupnem proste to ide, vw/skodovkari nalepeni na moj kufor len cumia kde so zduchol a pritom nedymil ako ich traktory
To ti nikto neberie a ja to uznavam ako velke plus, ale ty tu tvrdis, ze je to 100% spolahlivy motor, pri tom ty sam si na tom najazdil ledva 20 tkm a dovolim si tvrdit, ze nevies co uz bolo robene na tom aute do 160 tkm.
feronovak píše:130kw d-cat = totalna spolahlivost ale vyssia spotreba ako to uz tu bolo spomenute ... inac nemam tomu motoru co povedat ...
Mnohi tu uz menili na DCATe kadeco - turbo za 45 tCk, DPF za 40 tCk, EGR za 10 tCk, vstreky ... a ty tu tvrdis za 20 tkm, ze je to spolahlive. Tak to teda prrrr :tellme: Skoro ako julinkaa. Spolahlivost nie je vykon.
shrnuti k predeslemu

V podstate je to tak, ze 110kw je trosku robustnejsi motor nez 130kw, kterej je dost citlivej na spatny podnety ... ve smes vetsina zavad plyne ze zachazeni s timto motorem, ma sice vybornej kroutak, slusny vykon a zrychleni, avsak za vyuziti vsech techto "+" si auto vyzada taky mnohem vetsi pozornost ... nechavat dochladit turbo, pockat na dostatecne zahrati motoru (skoda, ze neni videt teplota oleje) nez clovek zacne vyuzivat jeho potencial, kupovat pouze kvalitni naftu, pravidelne cistit striky za pomoci aditiv, jednou zacas zkontrolovat EGR ventil, apod.

proste 130kw motor znamena mit v rodine dite (nebo dalsi dite), clovek se musi starat, pecovat a kdyz to dela dobre, tak muze dosahnout dobrych vysledku, kdyz to nedela, tak si muze byt jist, ze se to poto... NENI TO O SPOLEHLIVOSTI TOHOTO MOTORU, JAKO SPIS O PRISTUPU

110kw je, jak z mnoha prispevku napovida, motor co si necha vice libit, nenabidne mozna to co jeho silnejsi protejsek, ale zase tolik toho nevezme z penezenky... JE VICE SPOLEHLIVY

tudiz, pokud nekdo chce mit auto s vetsi spolehlivosti na prijemne povozeni, nema koukat na vykon, aspon to v tomto pripade plati dvojnasob

PS: clovek v obou pripadech muze narazit na kusy motoru, kterym porad neco je, at se k nim clovek chova sebevic pozorne, tomu se rika smula
Ave T25, LHD: L/B, 2AD-FHV
CommonUser
Věčnej rejpal

ToyToi píše: V podstate je to tak, ze 110kw je trosku robustnejsi motor nez 130kw, kterej je dost citlivej na spatny podnety ... ve smes vetsina zavad plyne ze zachazeni s timto motorem, ma sice vybornej kroutak, slusny vykon a zrychleni, avsak za vyuziti vsech techto "+" si auto vyzada taky mnohem vetsi pozornost ... nechavat dochladit turbo, pockat na dostatecne zahrati motoru (skoda, ze neni videt teplota oleje) nez clovek zacne vyuzivat jeho potencial, kupovat pouze kvalitni naftu, pravidelne cistit striky za pomoci aditiv, jednou zacas zkontrolovat EGR ventil, apod.

proste 130kw motor znamena mit v rodine dite (nebo dalsi dite), clovek se musi starat, pecovat a kdyz to dela dobre, tak muze dosahnout dobrych vysledku, kdyz to nedela, tak si muze byt jist, ze se to poto... NENI TO O SPOLEHLIVOSTI TOHOTO MOTORU, JAKO SPIS O PRISTUPU

110kw je, jak z mnoha prispevku napovida, motor co si necha vice libit, nenabidne mozna to co jeho silnejsi protejsek, ale zase tolik toho nevezme z penezenky... JE VICE SPOLEHLIVY

tudiz, pokud nekdo chce mit auto s vetsi spolehlivosti na prijemne povozeni, nema koukat na vykon, aspon to v tomto pripade plati dvojnasob

PS: clovek v obou pripadech muze narazit na kusy motoru, kterym porad neco je, at se k nim clovek chova sebevic pozorne, tomu se rika smula
Sorry ToyToi, ale ty sam si odporujes, ked v prvom odstavci hovoris, ze je to o pristupe a nie o spolahlivosti, ale hned v druhom pises, ze 110 kW je spolahlivejsi. :)
Majitelia dieslov velmi radi "zabudaju", na problemy a vytahuju len spotrebu a turbo zatah. (mal som diesel :) ) Tu spotrebu by som uz ale radsej vynechal, lebo moj benal jazdi za menej. Takze ostava ten zatah, ktory tam je a bude. Otazka je co za to ...
Jazdim benaly aj diesle. Ja mozem za seba povedat, ze benaly su spolahlivejsie a pripadne poruchy su radovo lacnejsie.
Niektore veci ovplyvnis - styl jazdy, zakladny servis a pod, ale
neviem ako chces pristupom ovplyvnit, ze co tankujes (nejake additivum to nevyriesi) a v akych podmienkach musis jazdit (caste starty, zima atd.)
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Ja vas rozsoudim!
Kdo chce jezdit prevazne po dalnici v Nemecku at si koupi diesel.
A kdo po mestech v CR at jde do benzinu.

Nicmene se tato diskuze potahne jeste nekolik mesicu takze hodne stesti pri argumentaci :bigups:
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
CommonUser
Věčnej rejpal

ToyDrive píše:Ja vas rozsoudim!
Kdo chce jezdit prevazne po dalnici v Nemecku at si koupi diesel.
A kdo po mestech v CR at jde do benzinu.

Nicmene se tato diskuze potahne jeste nekolik mesicu takze hodne stesti pri argumentaci :bigups:
Ja jazdim po dialnici v Nemecku s benalom ... Praveze je ta spolahlivost dolezita na dlhych tratiach. Spolahlivost a cena auta rozhodla u mna pre benal. Ale 90% ludi tu zhavi diesle po SK a aj ked maju vela km, tak 1000 km trate nonstop tu robi malokto.
10mirec píše: Zaslal: pá 24.09.2010, 8:29 Předmět: Avensis 2.4i vs 2.0i - co vybrat?
...
O spotrebu mi tak celkom nejde, viem ze proti Focusu, ktory jazdil "na vzduch" bude tak dvojnasobna, ale na to, ze vzdy dojdem do ciela mi to stoji.
Asi tak. Dal som prednost spolahlivosti pred turbo zatahom a rel. mensej spotrebe (plati voci 2.0D), pretoze som uz zazil vypadok motora asi tak 500 km od ciela. To, ze niekomu sa posere motor nech aj 50 km od domu, je sice neprijemne, ale nie az tak hrozne ako 500 km ...
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

CommonUser píše:Jazdim benaly aj diesle. Ja mozem za seba povedat, ze benaly su spolahlivejsie a pripadne poruchy su radovo lacnejsie.
Tak tohle je docela odvážné tvrzení, které nemusí být vůbec pravdivé.
Když vyjdu z tvých dat, tak pokud by mi odešlo turbo (45tis.), EGR (10tis.) a vstřiky (10tis.), tak by mě ten diesel stál na opravách 65tis. Kč.
Oprava 1.8 VVTi stojí 70tis. Kč. Takže koupí diesla jsem 5tis. Kč ušetřil :lol:

Nelze tedy generalizovat, záleží to spíše od kusu. Nicméně diesely mají více drahých a choulostivých součástek, to je sice fakt, ale ty můžou dobře sloužit a to dlouho. Taky díky používání downsizingu a přímého vstřiku pomalu výhody benzínů mizí (nemluvě o hybridech), no to ber s rezervou, protože není nad benzín v turbu co se radosti z jízdy týče 8)
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

saab píše: Tak tohle je docela odvážné tvrzení, které nemusí být vůbec pravdivé.
Když vyjdu z tvých dat, tak pokud by mi odešlo turbo (45tis.), EGR (10tis.) a vstřiky (10tis.), tak by mě ten diesel stál na opravách 65tis. Kč.
Oprava 1.8 VVTi stojí 70tis. Kč. Takže koupí diesla jsem 5tis. Kč ušetřil :lol:

Nelze tedy generalizovat, záleží to spíše od kusu. Nicméně diesely mají více drahých a choulostivých součástek, to je sice fakt, ale ty můžou dobře sloužit a to dlouho. Taky díky používání downsizingu a přímého vstřiku pomalu výhody benzínů mizí (nemluvě o hybridech), no to ber s rezervou, protože není nad benzín v turbu co se radosti z jízdy týče 8)
1. No zabudol si na DPF a dvojhmotu. A ked uz ideme do detailov, tak si prirataj vysoktlake cerpadlo (nizka mazivost nafty) a niekedy zhavice. Inak pokial viem, tak vstrek jeden kus stoji 10 tKc takze 4x (nejaky repas ma nezaujima a hovorime o 2,2).
2. Uz niekto opravoval 1,8 VVTi za 70 tKc ? Neviem o tom, ze by sa tieto motory nejak srali - okrem znamej vady zrania oleja (rv.2003). Zapiect motor bez oleja dokazem - aj diesel.
3. Generalizovat ciastocne mozme ... obmedzena zaruka na vstreky ci uz pri benzine alebo diesly na nieco poukazuje. Nesuhlasim, ze zalezi len od kusu. Skor to stoji na danej konstrukcii motora a pouzitych dielov.
Naposledy upravil(a) CommonUser dne pon 27.09.2010, 15:37, celkem upraveno 1 x.
ToyToi
Člen Týmu

Příspěvek od ToyToi »

CommonUser píše:
ToyToi píše: V podstate je to tak, ze ...
Sorry ToyToi, ale ty sam si odporujes, ked v prvom odstavci hovoris, ze je to o pristupe a nie o spolahlivosti, ale hned v druhom pises, ze 110 kW je spolahlivejsi. :)
Majitelia dieslov velmi radi "zabudaju", na problemy a vytahuju len spotrebu a turbo zatah. (mal som diesel :) ) Tu spotrebu by som uz ale radsej vynechal, lebo moj benal jazdi za menej. Takze ostava ten zatah, ktory tam je a bude. Otazka je co za to ...
Jazdim benaly aj diesle. Ja mozem za seba povedat, ze benaly su spolahlivejsie a pripadne poruchy su radovo lacnejsie.
Niektore veci ovplyvnis - styl jazdy, zakladny servis a pod, ale
neviem ako chces pristupom ovplyvnit, ze co tankujes (nejake additivum to nevyriesi) a v akych podmienkach musis jazdit (caste starty, zima atd.)
tech odstavcu je tam vic ... pisu to v druhem odstavci, druhy odstavec se tyka motoru 130kw, ve tretim pisu o motoru 110kw atd... nic si nicemu neodporuje, staci si to pomalu a v klidu precist ... nicmene nikde nemluvim treba o tech spotrebach apod. coz ale dle mne uz nema cenu take rozebirat (ja to osobne prestal resit) ...

neresim benzin Vs diesel, davam svou odpoved na to, ktery z motoru ma sva "plus", dle mne

pristup ja tak premyslim co ti mam k tomu napsat a nejak se ztracim vlastne proc to mam vysvetlovat ... samozrejme ze to ma vliv, copak to neni o pristupu zjistit si jake palivo je pro motor lepsi, je k nemu setrnejsi a splnuje pozadavky dane vyrobcem? aditiva nic neresi? to snad nemyslis vazne, tech testu je dost, aby clovek mohl verit tomu, ze opravdu delaji co maji a resi problemy nebo plni preventivni funkci (navic je prima reakce ve zmenach chovani motoru primo po aplikaci) ... a podminky za kterych clovek jezdi sice nelze ovlivnit na urovni pocasi a rocniho obdobi, ale :) popravde timhle mavat a urcovat tim vhodnost vozidla, nebo motoru podle tohoto typu podminek, snad ne ... nicmene, je mozne na toto obdobi vozidlo pripravit a zajistit mu lepsi chod ... opet o pristupu ... takze je to dost o pristupu ... kdyz budu mit auto jen jako kocar, ktery me bude vozit a nebudu ho ani servisovat a jinak udrzovat, pak je to tez o pristupu a ten se mi vymsti ... nicmene to nebyl utok na tvou osobu, jen mi prislo to cos napsal jako peknej blabol a nemohl jsem jinak nez reagovat, sorry
Ave T25, LHD: L/B, 2AD-FHV
CommonUser
Věčnej rejpal

ToyToi:
Ty robis rozbor nafty, ktoru tankujes ??? Co si mysli COIka o nafte v CR uz tu niekto rozoberal.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=15603

Aditivum poriesi mozno nejake vlastnosti nafty(mazivost ? zrazanie parafinu ? bezsirnatost ?celkovu cistotu ?) ale celkovo som si nie isty - citaj:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=14960

Ja som tvrdil tie veci za seba a svoje skusenosti, nasa firma presla kompletne na benziny ... no comment.

A sorry, ale ak musim nejak "vazne" pristupovat k autu a riesit drahsi servis, tak uspora na palive stoji za gulove. A neviem ci kratke trate do 4 km az tak tomu dieslu (hlavne v zime) pomahaju. A ze prave v severskych krajinach sa tie diesle tak dobre predavaju ...
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Tato tema je o com? o 110 kw vs 130 kw a . Tem ci benzin alebo diesel sa tu preberalo viac. Kazdy ma svoju pravdu.

A mimochodom nebolo by spravnejsie porovnavat hladky diesel s hladkym benzinom?
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

jelinek4 píše:Tato tema je o com? o 110 kw vs 130 kw a . Tem ci benzin alebo diesel sa tu preberalo viac. Kazdy ma svoju pravdu.

A mimochodom nebolo by spravnejsie porovnavat hladky diesel s hladkym benzinom?
I 110 kw vs 130 kw je blbost,avi nikdy nebude sporťák a i moje 108-ička dovede protočit kola a na zelenou vyrazí jak raketa. Na náš malý rybník stačí v poho 100 koníků, co však považuji za zásadní je spolehlivost auta jako celku za působení jakékoliv vlivů. Nechci trávit čas po servisech a aby mé auto za nemalý peníz někde postávalo,když ho potřebuji.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

m5t bohuzel to uz v dnesni globalni dobe v postate nelze zarucit u zadneho auta ani u zadne znacky. Vsechny dily na auta vyrabi par fabrik, od kterych to pak jednotlive automobilky nakupuji. Ano muzeme se bavit o pravdepodobnosti poruchy, ktera u Toyoty je mensi, i kdyz vyjimky samozrejme take existuji.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Dobrá máš pravdu,spousta dodavatelů se těžko hlídá, ale já vycházím z mé osobní teorie(nikomu ji nevnucuji!)-čím méně fičurin tím méně možností poruch neboli co není to se nepokazí a vše ostatní je bonus navíc. A to můj benál zatím splňuje bezezbytku,např. nehlídám co tankuji kde tankuji,nechladím turbo po dojezdu do cíle apod.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

Táto téma bola vopred odsúdená na nekonečné obhajovanie toho čo kto má doma. Ja mám ropáka a kúpil som ho, pretože som ho dostal za cenu benzínu.
Prečo mám ropák?, pretože ročne najazdím 35tkm a pri priemernej cene nafty na Slovensku 1,124 EUR/L a spotrebe 6L/100km zaplatím za rok 2360 EUR
Prečo nie benzín?, pretože pri priem.cene 95 benzinu 1,259 a spotrebe 7,5L/100km by som zaplatil ročne 3305 EUR.

Každých 35tkm ušetrím 945 EUR. A čiste teoreticky, ak by ceny PHM u nás boli rovnaké aj v budúcnosti napr. o 5r keď budem mať najazdených 175tkm, budem mať teoreticky ušetrených 4725 EUR. A za to, ak bude treba (čo si nemyslím) si zoženiem aj nové vstreky, aj turbo aj zotrvačník. A jazdím si ďalej....
Doteraz som mával vždy benzín a napriek tomu že dnes som v nafte nedám na benzín dopustiť ale na ropáka tiež nie. Keby som bol mladší, kúpim benzín lebo by som sa potreboval vyjašiť a v križovatkách nechávať všetkých za sebou. Teraz mám nafťák lebo jazdím dnne do práce diaľnicu a pri zaradenej 6tke a predbiehaní potrebujem na tak ťažké vozidlo viac Nm, čo mi zase benzín nedá.
A 110kW motor mám iba kôli spotrebe, pretože pre mňa sú prevádzkové náklady prioritnejšie ako pocit šliapnuť na plyn auta ktoré má o 80Nm a 20kW vyšší výkon. Jednoducho čo človek, to iná priorita.
Naposledy upravil(a) Axel1302 dne úte 28.09.2010, 09:17, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
Odpovědět

Zpět na „Avensis“