CommonUser píše:feronovak píše:Ja mam spotrebu 8.2l a vobec ma to neserie, proste si uzivam jazdu a ked treba zabrat tak nerozmyslam a neodhadujem ci to auto zvladne alebo nie ... ked na to dupnem proste to ide, vw/skodovkari nalepeni na moj kufor len cumia kde so zduchol a pritom nedymil ako ich traktory
To ti nikto neberie a ja to uznavam ako velke plus, ale ty tu tvrdis, ze je to 100% spolahlivy motor, pri tom ty sam si na tom najazdil ledva 20 tkm a dovolim si tvrdit, ze nevies co uz bolo robene na tom aute do 160 tkm.
feronovak píše:130kw d-cat = totalna spolahlivost ale vyssia spotreba ako to uz tu bolo spomenute ... inac nemam tomu motoru co povedat ...
Mnohi tu uz menili na DCATe kadeco - turbo za 45 tCk, DPF za 40 tCk, EGR za 10 tCk, vstreky ... a ty tu tvrdis za 20 tkm, ze je to spolahlive. Tak to teda prrrr

Skoro ako julinkaa. Spolahlivost nie je vykon.
shrnuti k predeslemu
V podstate je to tak, ze 110kw je trosku robustnejsi motor nez 130kw, kterej je dost citlivej na spatny podnety ... ve smes vetsina zavad plyne ze zachazeni s timto motorem, ma sice vybornej kroutak, slusny vykon a zrychleni, avsak za vyuziti vsech techto "+" si auto vyzada taky mnohem vetsi pozornost ...
nechavat dochladit turbo, pockat na dostatecne zahrati motoru (skoda, ze neni videt teplota oleje) nez clovek zacne vyuzivat jeho potencial, kupovat pouze kvalitni naftu, pravidelne cistit striky za pomoci aditiv, jednou zacas zkontrolovat EGR ventil, apod.
proste 130kw motor znamena mit v rodine dite (nebo dalsi dite), clovek se musi starat, pecovat a kdyz to dela dobre, tak muze dosahnout dobrych vysledku, kdyz to nedela, tak si muze byt jist, ze se to poto...
NENI TO O SPOLEHLIVOSTI TOHOTO MOTORU, JAKO SPIS O PRISTUPU
110kw je, jak z mnoha prispevku napovida, motor co si necha vice libit, nenabidne mozna to co jeho silnejsi protejsek, ale zase tolik toho nevezme z penezenky...
JE VICE SPOLEHLIVY
tudiz, pokud nekdo chce mit auto s vetsi spolehlivosti na prijemne povozeni, nema koukat na vykon, aspon to v tomto pripade plati dvojnasob
PS: clovek v obou pripadech muze narazit na kusy motoru, kterym porad neco je, at se k nim clovek chova sebevic pozorne, tomu se rika smula