Klasika, zmizel olej a jizda chvili bez oleje, kontrolka mazani jeste svitit nezacala, ale chytlo se casovani, vacky a klika nastesti v pohode. Vsechny valce tlak 10,5, ctvrty valec cerna svicka, foukani z pod vika Chtel bych tuto sezonu jeste dojezdit a pres zimu udelat motor vcetne vlozek. Proto bych mel na nekoho, kdo temto motorum rozumi a ma zkusenost, tyto dotazy:
1/ casovaci kolo na vacku nejlepe sehnat primo v Toyote nebo jiny typ? Jaka je cca jeho cena a zda-li koupit zaroven i ventil?
2/ jeste jsem poradne nezkoumal, ale radeji se zeptam predem, kdyz budu stavet rozvody a nechci vyndavat motor, jsou v pohode znacky vsude?
3/ jak se dostanu k napinaku retezu nejlepe? Nechci rozebirat spodni cast rozvodu, jen vymenit to casovaci kolo.
4/ je problem davat do auta 10W 40, aby tak neunikal olej, nebo striktne 5W?
5/ Máte někdo vyzkoušený nějaký přípravek na rozpuštění karbonu při výměně oleje?? Doporučte, chci to vyzkoušet, není už co zkurvit u toho motoru
Dalsi otazky mne ted nenapadji, co se tyce opravy motoru, to bych resil asi az pozdeji, az to bude aktualni, delal jsem vzdy VW, Skoda atd, japonec je pro mne novej, tak budu asi potrebovat poradit pripadne figle a problemy u vlozek atd.
Diky moc, Petr
1ZZ - klasicka konecna . . .
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1ZZ - klasicka konecna . . .
a z čeho jsi usoudil že je špatný vvt člen vačky a ventil? neporadil ti to nahodou nekdo?Petan-7g píše:
1/ casovaci kolo na vacku nejlepe sehnat primo v Toyote nebo jiny typ? Jaka je cca jeho cena a zda-li koupit zaroven i ventil?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Vzal jsem si stetoskop a slo to zezhora, sundal jsem viko ventilu a povoloval jednotlivy loziska na vačce a všechny bez skrabancu, plny oleje, tak jsem to znovu privrel a nastartoval a poslouchal dal a zvuky vychazi od kola na vacce.
A pri procitani zdejsiho fota jsem se docetl, ze pri "ubytku" oleje je to nejnachylnejsi vec, takze by mi to i opdovidalo.
Pochopitelne budu rad za kazdy nazor.
A pri procitani zdejsiho fota jsem se docetl, ze pri "ubytku" oleje je to nejnachylnejsi vec, takze by mi to i opdovidalo.
Pochopitelne budu rad za kazdy nazor.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
1ZZ-klasicka konecna
Mám vyměněné komplet rovody a není rozdíl ve výkonu a ani ve hlučnosti,nevím čim to je,ale z míst kde je VVT člen je hlava motoru nejhlučnější.Je to,ale na motoru 2ZZ,na srazu jsme"poslouchali" několik 2ZZ a motory sjou velice podobně"hlučné".