Nejsem odbornik, ale pocitove mi prijde, ze u Celici GTS 141Kw jsou momenty prepnuti vacky dva > jeden nekdy okolo 4500 a pak druhy okolo 6000. Volba horni hranice mi vsak neprijde stastna / nebo pomer nastaveni prevodovky. Jde o to, ze pri prerazovani mezi 2 - 3 stupnem je tezke ba nemozne udrzet motor v sepnutem modu. Coz vede ke zbytecnemu zaseku pri prerazovani. I pro predjizdeni na ceskych klikaticich by nebylo od veci mit tuhle hranici nekde okolo 5,5 tis.
Snazil jsem se nejak koumat proc autori vozu takto prevodovku a vacky nastavili. Jedine co me napadlo je ze holt pocitaji s tim, ze kdyz nekdo jede na hrane tak pri razeni mezi 2-3 holt toci do cervenych tocek pokud chce s auta dostat vse co umi. Coz vzhledem k tomu ze cervene otacky = 8tis - tedy otacky za ktere se nemusi stydet lecktera motorka - je to hubu a vubec, nerad tocim auta do cervenych
Premyslel jste nekdo nekdy nad necim podobnym nebo resil jste to nekdo? Nehodlam delat nejakou divokou upravu, ale jen tak jsem nad tim parkrat premyslel proc to tak je a proc to autor tak nastavil a jak to ti manici u druhych znacek nastavuji.