7gen.GTS(141kw) - lze posunout otacky pro prepnuti vacek?

vše ohledně modelové řady Celica
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

7gen.GTS(141kw) - lze posunout otacky pro prepnuti vacek?

Příspěvek od Ditri »

Slysel jsem, ze u Hondy nebo Nissanu je mozne zmenit otacky pri kterych se prepne vacka (zvysi vykon auta).

Nejsem odbornik, ale pocitove mi prijde, ze u Celici GTS 141Kw jsou momenty prepnuti vacky dva > jeden nekdy okolo 4500 a pak druhy okolo 6000. Volba horni hranice mi vsak neprijde stastna / nebo pomer nastaveni prevodovky. Jde o to, ze pri prerazovani mezi 2 - 3 stupnem je tezke ba nemozne udrzet motor v sepnutem modu. Coz vede ke zbytecnemu zaseku pri prerazovani. I pro predjizdeni na ceskych klikaticich by nebylo od veci mit tuhle hranici nekde okolo 5,5 tis.

Snazil jsem se nejak koumat proc autori vozu takto prevodovku a vacky nastavili. Jedine co me napadlo je ze holt pocitaji s tim, ze kdyz nekdo jede na hrane tak pri razeni mezi 2-3 holt toci do cervenych tocek pokud chce s auta dostat vse co umi. Coz vzhledem k tomu ze cervene otacky = 8tis - tedy otacky za ktere se nemusi stydet lecktera motorka - je to hubu a vubec, nerad tocim auta do cervenych :-)

Premyslel jste nekdo nekdy nad necim podobnym nebo resil jste to nekdo? Nehodlam delat nejakou divokou upravu, ale jen tak jsem nad tim parkrat premyslel proc to tak je a proc to autor tak nastavil a jak to ti manici u druhych znacek nastavuji.
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Momenty změny jsou opravdu dva,první je změna časování vacek a při druhém výraznějším dojde k změně zdvihu ventilu. Způsoby jsou dva. Jeden je flash do původní ecu a druhý s nějakým "prase zpět" :) třeba od AEM.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
aczasa
Věčnej rejpal

libore..

Příspěvek od aczasa »

A není to spíš "prase pytel"? :-)
Back in Czech.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Určitě zpět. Ale o důvodu proč se tomu tak říká nevím. Jediné co mě tak v rychlosti napadlo že to modifikuje zpětné vstupní signály pro jednotku. Ale nekdy se mi ty doslovné překlady líbí. K té modifikaci samotné,tedy posunutí činnosti vvt a liftu. Neber to prosím Ditri nějak zle,poslední dobou jsou na moje pokusy o vtip lidé nějací přecitlivělí :) ale pokud nechceš točit do červené zóny tak jsi měl koupit nějaký 8V 4.0. To je zkrátka charakteristika toho motoru. Yamaha v tomto odvedla skvělou práci a "vymámit" z atmosférové 1.8 141kw je už sakra dobrá práce. Jenze ani ten nejlepší sw nezmění fyzikální zákony a tak i naladění samotného motoru je otázkou kompromisu. Posunutím časování a zdvihu sice někde získám a jinde ztratím. Ale to víš určitě sám. Já také jezdím s 4ag od 5000 do max,jeho charakteristika není mezi 1000 a 5000 to bych pořídil tdi. Ano hondy atp posouvají změny časování ale jen výše za účelem výkonového zisku a jinde propad. Kdo zde měl možnost se svézt s S2000 potvrdí že to auto do sepnuti vtec je prakticky "mrtvé" a nejede,přitom motor má nejvyšší litrový výkon v n/a. Myslím že 2zz přesně podtrhuje i charakter auta samotného tedy sportovní styl.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

ještě by to mohly být prasečí záda ... taková jízda na praseti :)
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

:lol: presne vim co s tim posunout omezovac at mas jistotu ze kdyz to podrzis na 100% vraceni ot.nad 6tis te omez nesejme. co se motorky tyka proste yamaha mela ve sve dobe nejlepsi pomer vaha vykon nez je dohnala honda s RR a u vyse zminovanych zavistivych moto fakt nemaji k zavideni 8tis vybec duvod 600kila toci 13500 az 15000tis do cca 7tis nejedou ani hovno a litry podle typu 11-12ot :lol: kdyz netocit tak TDI :mrgreen: zvracejiciho panacka sem nenasel :D
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

To auto nemam problem s motorem ale s prevodovkou... hodne lidi u tohohle auta resi vykon pokud vsak najdes nekoho kdo ti vysklada jinou spajsku mas vyhrano to auto ma jen 190koni a prevodovku ma jako na 300 docela mne u toho zarazila delka 3ky... pri zarazeni 3ky auto normalne umre... poohlidni se po jine skriny a myslim ze to bude supr :wink:
Carlos Sainz limited 2468/5000
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

elviiis píše:To auto nemam problem s motorem ale s prevodovkou... hodne lidi u tohohle auta resi vykon pokud vsak najdes nekoho kdo ti vysklada jinou spajsku mas vyhrano to auto ma jen 190koni a prevodovku ma jako na 300 docela mne u toho zarazila delka 3ky... pri zarazeni 3ky auto normalne umre... poohlidni se po jine skriny a myslim ze to bude supr :wink:
Teoreticky by šla přendat z Corolly, ne? Mě se zdaj ty převody u mě docela dost krátké. Třeba na 6 jedu 90 a mám 3 tisíce otáček. Na 3 maximálka 130 při 8t otáček.
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

mno corola by mela bejt sprevodovane lepe.. .to co pises zni daleko rozumneji... ja nemam s tou celdou 7g 190ps moc najeto ale na 3to jelo snad 170 na coz samozrejmne to auto nema vykon pri te vaze fakt je to jako bys najednou zacal cakat palivo ze 2 na 3...
Carlos Sainz limited 2468/5000
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Slušela by tomu převodovka z Lotusu, ta má převody také jinak. Jen ta cena bývá trošku mimo...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

elviiis píše:mno corola by mela bejt sprevodovane lepe.. .to co pises zni daleko rozumneji... ja nemam s tou celdou 7g 190ps moc najeto ale na 3to jelo snad 170 na coz samozrejmne to auto nema vykon pri te vaze fakt je to jako bys najednou zacal cakat palivo ze 2 na 3...
To je teda kueva rozdíl :) Mě spíš vrtá hlavou význam 6. Z 5 na 6 to je rozdíl 300 otáček. Možná mín.
Jakou má Celica maximálku dle TP?

Jop a při přeřazování se většinou pod lift nedostanu, akorát mi to vychází že přeřadím a mám pořád těsně nad 6 tisíc. Kolik km by ten motor měl vydržet při 8t otáček? Kolega v práci mě děsí že bych to měl dávat každej rok na generálku :shock:
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

s tou prevodovkou by me to taky zajimalo, je fkat na hovno kdyz to tocim do omezovace a preradim a spadne to tesne pod. Jaka prevodovka by se tam dala teda dat a kolik tak penez takova sranda stoji ? jinak ja mam dvojku tak do 115 a trojku tak neco pod 160, taky si rikam ze by to mohlo byt lepsi o neco :)
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Jasnacka jak se zda optimalne to resit spise upravou prevodovky - protoze jak nekdo psal ta trojka je proste dlouha a na bezne predjizdeni vhodna moc neni.

Jinak z toho co mam zkusenosti tak se da ve vykonove spicce jet spise na rovnych usecich s extreme rychlym razenim kdy clovek vyuziva akceleracniho momentu a dynamiky zrychleni auta na max a ve finale podrzi motor v cervenych jen par sekund. Neni to vsak na nejake predjizdeni kdy clovek musi casto auto chvilku vytocene drzet pred tim nez predjede a taky manevrem dochazi ke ztrate rychlosti takze pri prerazeni spadne "pod lift" navic na tu "tvrdou" na loziska citlivou prevodovku mi prijde lepsi meziplyn tak je to vcelku na pytel...

Druha vec je citlivost motoru atd - je rozdil pokud nekoho odpoji omezovac na feline a je rozdil pokud me tady vycvakne omezovac pri 8500 to je podle me onen na olej citlivy, vyrobnich vad plny, v dobe zacatku krize designovany (1999 > tedy velkeho setreni automobilek na kazdem kousku materialu a vubec vsem coz jde na 7generaci hodne videt) hi-tech motor tesne pred tim nez se rozleti do vsech svetovych stran.

Holt nevychytana 7generace. To uz neni ta "stara" na luxusni extremne dlouhe a rychle jizdy konstruovana celica - marketingove vystavni produkt japonskych ostrovu. Je to designove nadherna a progresivni plastova ojebavka ktera sakra SAKRA DOBRE jede. Ale kdo je zvyklej z predchozich verzi na luxus, maximalni dotazenost vsech detailu a pocit ze je to "kus zeleza" > tak na to at rychle zapomene na tomhle aute se setrilo - Toyota zrejme tlacila vice penez do Lexusu a zjistila ze pro ni jiz neni v souvislosti s Lexusem strategicke vydrzovat zbytecne drahy sportovni model. To zrejme i potvrdila jeho stazenim z vyroby. Takze na popelnik vzadu, svetla ve dverich, kompletne stavitelny volant, sedadla s pameti (to me s..e neskutecne), madla pro spolujezdce ve strese, mekcene plasty, kvalitni polstrovani strechy, tiche stresni okno a dalsi blbiny ktere byly jiz ve 4th generaci a delali z auta to co bylo - tak na to at proste zapomene :-) Celica jako kult skoncila v 6 generaci :-)
Naposledy upravil(a) Ditri dne pát 24.09.2010, 16:46, celkem upraveno 3 x.
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

pekne si to napisal.. suhlas :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

gabko24 píše:pekne si to napisal.. suhlas :-)
To by se dalo tesat do kamene...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Odpovědět

Zpět na „Celica“