Kvalita interiéru

vše ohledně modelové řady Avensis
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

tak ono volvo nikdy nedopadalo v testoch dobre, ani saab. Dizajnovo sa u mna trafili, s60 je pre mna asi najkrajsie v strednom segmente. a ten vykon, za 1. to auto je tazke, a za 2. su to kecy, s 80 D5 so 185 HP je neskutocny kanon, sice cipnute na 205 ale to bolo aj bez toho.a precitaj si test D5 motora, to je to prave orechove, to je ako citat test avika s 1.6 motorom. s 80 bola v teste tiez posledna a tak, ale nechapem preco. je pohodlnejsie, rychlejsie, lacnejsie a bezpecnejsie ako konkurenti BMW5 a A6.( v oboch som sedel a jazdil, najlepsie bolo fakt to s80, este som sa viezol v superbe vtedy ale ten bol zavrhnuty ako prvy)
A s tymi cinanmi si mimo, sice ho kupili ale nemaju s tym nic spolocne. ked tak, tak este stale spolupracuju s fordom. a k tej zaruke, toho sa neboj, vydel si niekedy hrdzave volvo? vies kto ma najkvalitnejsiu ocel? nemusim napovedat :D . ta cena, ako kazda novinka, ona klesne..
Avensis 2.2 130KW D-Cat, 2006/9

91000 KM
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Matoji píše:A s tymi cinanmi si mimo, sice ho kupili ale nemaju s tym nic spolocne. ked tak, tak este stale spolupracuju s fordom. a k tej zaruke, toho sa neboj, vydel si niekedy hrdzave volvo? vies kto ma najkvalitnejsiu ocel? nemusim napovedat
Sorry, ale toto si dam asi zaramovat :lol:

1. Cina - to si moze mysliet len clovek, co nikdy nerobil pre nejaku takuto firmu a zije vo svete ... no povedzme, ze zije na SK (bez urazky, tiez som odtial). Ty by si kupil firmu bez kontroly ? ... Odpovedz si sam.
Ved aj Samsung a Sony kupili na SK Teslu len tak, aby produkovali to co predtym. Tych prikladov je vela.
2. Svedska ocel - to su pojmy minulosti, ktore ma dnes az tak neoslovuju, ak ostatni davaju 12 rokov a Volvo len 8 rokov, tak neviem preco by som mal ocakavat lepsiu kvalitu. To fakt nie ... To skor verim na tu svedsku trojku :lol:
Ale chapem, ze to nemusi byt argument proti kupe.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

CommonUser píše:Benzin turbo 200 PS mal realne zrychlenie z 0-100 za 9,5s. Hmm asi su tie kone cinske. Este mensie ako japonske, ked T27 1,8 147 PS to ma za ten isty cas.
Volvo S60 2.0T 149kW (203PS) - zrychlení 0-100 za 7,7s
Toyota Avensis 1.8 108kW (147PS) - zrychlení 0-100 za 9,7s
Matoji píše: toho sa neboj, vydel si niekedy hrdzave volvo? vies kto ma najkvalitnejsiu ocel?
Já korodující Volvo viděl a to několik když jsem byl ve Švédsku. On totiž ten slaný mořský vzduch je pěkná ku..va :wink:
Švédská ocel bych řekl, že byl pojem naposledy někdy v 90. letech. Pak přišla éra vyrábět co nejlevněji a řekl bych, že teď už používají jak Volvo, tak i Saab klasiku. Pamatuji si, že můj stařičký Saab 9000 ji ještě měl. Když člověk bouchnul do střechy, tak se ani nehla a spíše hrozila nějaká zlomenina. Ostatní konkurenti se prohýbali a vlnili jako papír :?

Číňani vlastní Volvo teprve pár týdnů, takže na současnou produkci nemají vliv vůbec žádný.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

saab píše:
CommonUser píše:Benzin turbo 200 PS mal realne zrychlenie z 0-100 za 9,5s. Hmm asi su tie kone cinske. Este mensie ako japonske, ked T27 1,8 147 PS to ma za ten isty cas.
Volvo S60 2.0T 149kW (203PS) - zrychlení 0-100 za 7,7s
Toyota Avensis 1.8 108kW (147PS) - zrychlení 0-100 za 9,7s

Číňani vlastní Volvo teprve pár týdnů, takže na současnou produkci nemají vliv vůbec žádný.
Tak dajme veci do poriadku:

1. Avensis LIMO ma 9,4 tabulkovu a kombi 9,7
2. Pisal som o teste, nie tabulkove hodnoty. Ovsem nie som si teraz isty (ten casak uz nemam) ci to nebol nejaky automat. Som si isty, ze to bol 2.0T 203 PS a zarazilo ma to zrychlenie 9,5.
3. Dufajme spolu, ze Cinania este nezacali fungovat ... ja som zazil nieco ine, ale neboli to Cinania.
CommonUser
Věčnej rejpal

Golf

Je to trochu OT, ale aby niekomu nebolo divne pri zaludku, ked sem tam nieco tej toyote "dopraje":
http://www.vox.de/medien/e951-6d081-629 ... tgolf.html
Golf 74 krat na zarucnej oprave za 1,5 roka. V tejto reportazi ovsem glbali len servis ... Niekto by to mal dat do Guinessky :oops: .

Vcera vysiel Gtü testovaci casak (http://www.gtue.de/sixcms/detail.php?id=38748) pre jazdene auta min 1 rok. Avensis (uz zahrnuta aj T27) zasa dopadol vyborne, ovsem s jednou "rankou" a sice brzdy (piskanie a rel. rychle opotrebovanie, no BOSCH no).
Napr. PASSAT mal same plane body :lol: Ovsem AUDI A4 na urovni Avika. Tak ako je to - zeby rovnake diely pre cely VW alebo nie ... - asi nie ze (kilometre sa beru do uvahy ako pri dekre).
manager1
Navigátor

a vrze to

Příspěvek od manager1 »

A je to tady...auto stare jen 2 mesice najeto 7500km a uz vrze stredovy panel,jak je rchlostni paka :mad: vubec nejsem happy
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: a vrze to

manager1 píše:A je to tady...auto stare jen 2 mesice najeto 7500km a uz vrze stredovy panel,jak je rchlostni paka :mad: vubec nejsem happy
Matoji, kde si ? :D Je tu nieco pre teba ...

Ja som zatial nic take nepozoroval (5400km), ale mam iny stredovy panel - vyzera to ako bruseny hlinik, ale co to je naozaj, to si netrufam odhadnut. Na omak je to ale iny material ako zvysok interieru.
Aspon viem, ze co mozem cakat :cry:.
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

Jinak jsem s tim autem nadmiru spokojen.Moznase bude dat koupit nejaky spray,ktery by to trochu zmekcil,nebo nevim....
joeqr
Člen Týmu

Příspěvek od joeqr »

tak to mi ani nehovorte :D
CommonUser
Věčnej rejpal

joeqr píše:tak to mi ani nehovorte :D
Ja zatial nemam ziadny problem ...
joeqr
Člen Týmu

Příspěvek od joeqr »

CommonUser píše:
joeqr píše:tak to mi ani nehovorte :D
Ja zatial nemam ziadny problem ...
tak ale ty mas najazdene len 5400 km. to je nic. planujem mat to auticko dlhsie, a bol by som nerad keby bolo ako hrkalka po 3-5 rokoch. ale suhlasim, ze aj tu hra urcitu mieru nahoda, ako pri kazdom aute. kamarat ma tourana a stredova konzola je nieco katastrofalne, hlavne co sa tyka laktovej opierky a schranky pod nou.
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

ale taky se to nemusi nikomu jinemu stat... :? Myslim,ze ne kazdemu kpe synecek zezadu do oklaciho stredoveho panelu :roll: ,proste ze sedacky tam dosahne a strasne ho to bavi :mad:
joeqr
Člen Týmu

Příspěvek od joeqr »

manager1 píše:ale taky se to nemusi nikomu jinemu stat... :? Myslim,ze ne kazdemu kpe synecek zezadu do oklaciho stredoveho panelu :roll: ,proste ze sedacky tam dosahne a strasne ho to bavi :mad:
tak to jo, ale to treba uviest, lebo bez toho to vypada, ze nieco nie je s kvalitou interieru naozaj v poriadku.
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

Sorry :x
digestor
Člen Týmu

Navi vs bez navi

Příspěvek od digestor »

Ahojte, idem si kupit Avensisa 2.2 D-4D 110Kw 2007 a chcem sa spitat aky interier by ste volili...?
Mam na vyber s navigaciou a bez navigacie.Niekde som tu cital ze ten int. bez navigacie nieje az tak bez navigacie, ze ma tlacitko na palubovke NAVI a pod sedanou by mala byt nejaka cierna skrinka ktora znamena ze je zabudovana navigacia v aute tak neviem.Aka je to navigacia ked to ma taky malicky display?
Mate nejake skusenosti stou druhou LCD navigaciou,je dotikova,da sa ovladat na nej aj nieco ine okrem navigacie,radio,nejake dopravne info...

Skratka
+

a

-
Odpovědět

Zpět na „Avensis“