Brzdovy strmen: narovnat ci vymenit?
Brzdovy strmen: narovnat ci vymenit?
Uz odkedy som pred vyse rokom menil zadne kotuce a dosticky ma trapi jedna vec.
PZ brzdovy strmen mi nebrzdi celou plochou dosticky. pri pohlade na kotuc je vidiet ze je zodraty len po vnutornom obvode (blizsie k bubnu) a okraj je nezbruseny.
Proces bol taky ze prvy mechanik co menil kotuce a dosticky mi vravel ze na PZ strmeni je fialove prehriate voditko a ze je ohnute tak ho narovnal. Po zlozeni to zacalo za jazdy piskat a pridierat. Jadou na dialnici sa mi kotuc rozpaloval do nepricetna
Tak sa menilo voditko za nove z Toy (20ojro za kovovy valcek ale budiz...)
Piskat to prestalo... vpodstate. ale nasledok je taky ze strmen tlaci na dosticku iba jednym palcom. pod druhym je vola asi 1mm.
ja si myslim ze to krive voditko bolo akosi po dlhodobom zanedbavani v symbiozne s kryvym palcom na stmeni (asi sa to dlhodobym jazdenim prehrievanim ako celok pokrutilo a otlacilo do kriva) takze ja som dal rovne voditko ale strmen ma jeden palec odtlaceny.
otazka znie> da sa ten palec volako narovnat? za tepla, alebo za studena. je to predsalen liatina tak sa bojim ci to nepraskne, ale zasa ked sa to dostalo samovolne do takeho stavu mohlo by to ist aj nazad nie?
vymena by bola ovsem jednoduchsia. mal som uz jeden s trmen z GTi vybaveny od kamarata, dokonca zadarmo. co cert nechcel, PO FACELIFTE (zacinam ten facelift neznasat co sa dielov z donorov tyka ) mam v zadu GT4 strmene a povodne popri tom vyzeraju ako vechet. tak ked sa robila mala GO brzd tak sa nevymenil.... zohnat jeden GT4 strmen bude fuska, a kupit novy no.... za tie prachy sa da zohnat kopa uzitocnejsich veci. preto ma zaujma ci to dat dole a zatlacit bez ostychu do zveraka
zaroven je to prosba ci dakto nema alebo nevie o lacnom dobrom GTi fejslift/GT4 strmeni
PZ brzdovy strmen mi nebrzdi celou plochou dosticky. pri pohlade na kotuc je vidiet ze je zodraty len po vnutornom obvode (blizsie k bubnu) a okraj je nezbruseny.
Proces bol taky ze prvy mechanik co menil kotuce a dosticky mi vravel ze na PZ strmeni je fialove prehriate voditko a ze je ohnute tak ho narovnal. Po zlozeni to zacalo za jazdy piskat a pridierat. Jadou na dialnici sa mi kotuc rozpaloval do nepricetna
Tak sa menilo voditko za nove z Toy (20ojro za kovovy valcek ale budiz...)
Piskat to prestalo... vpodstate. ale nasledok je taky ze strmen tlaci na dosticku iba jednym palcom. pod druhym je vola asi 1mm.
ja si myslim ze to krive voditko bolo akosi po dlhodobom zanedbavani v symbiozne s kryvym palcom na stmeni (asi sa to dlhodobym jazdenim prehrievanim ako celok pokrutilo a otlacilo do kriva) takze ja som dal rovne voditko ale strmen ma jeden palec odtlaceny.
otazka znie> da sa ten palec volako narovnat? za tepla, alebo za studena. je to predsalen liatina tak sa bojim ci to nepraskne, ale zasa ked sa to dostalo samovolne do takeho stavu mohlo by to ist aj nazad nie?
vymena by bola ovsem jednoduchsia. mal som uz jeden s trmen z GTi vybaveny od kamarata, dokonca zadarmo. co cert nechcel, PO FACELIFTE (zacinam ten facelift neznasat co sa dielov z donorov tyka ) mam v zadu GT4 strmene a povodne popri tom vyzeraju ako vechet. tak ked sa robila mala GO brzd tak sa nevymenil.... zohnat jeden GT4 strmen bude fuska, a kupit novy no.... za tie prachy sa da zohnat kopa uzitocnejsich veci. preto ma zaujma ci to dat dole a zatlacit bez ostychu do zveraka
zaroven je to prosba ci dakto nema alebo nevie o lacnom dobrom GTi fejslift/GT4 strmeni
mi hovor, brzdy mam aj ja zakliate.
pred rokom ako sa menili tie zadne kotuce dali sa aj nove celuste na rucnu. 1x sa snazil lokalny mechanik a 2x sa to lenka snazila dostelovat a stale v kopci nedrzi. novy bubon a nove celuste. z STK ma koli rucnej skoro vyhodili, po dohode a za 20eur pribrzdil prevadzkovou inac by som letel
takze idem zhanat strmen GT4 bude sranda.
pred rokom ako sa menili tie zadne kotuce dali sa aj nove celuste na rucnu. 1x sa snazil lokalny mechanik a 2x sa to lenka snazila dostelovat a stale v kopci nedrzi. novy bubon a nove celuste. z STK ma koli rucnej skoro vyhodili, po dohode a za 20eur pribrzdil prevadzkovou inac by som letel
takze idem zhanat strmen GT4 bude sranda.
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
gabko24 píše:Stefan, pozri si obrazok, ktory tam stenky dal, tam nieje co frezovat, je to ohle dovonka...
Asi si nerozumieme je to len moj nakres v skicari "priblizny"
<script></script><noscript></noscript>
cervenou mas oznacene kde to mozes frezovat sustruzit
Das stiahnut zvnutra so strmena aby bol v rovine s druhou stranou vonkajsok bude ohnuty ale vnutry bude rovny...
a platnicky si das vyrobit hrubsie? lebo ak tam vyberies polcenty, to by tam chybalo a az by si platnicky odral, mohla by vypadnut. Sustruzenie stym nema nic spolocne, jedine frezovat. Ale to niekde zozenies
dalsia vec je, ze ten material oslabis...ajked je to zadna brzda...
dalsia vec je, ze ten material oslabis...ajked je to zadna brzda...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jako oto bych pánové vůůbec neřešil nejlevnější oprava je výměna, to jest můj názor, nezlobte se na mě a navíc jak chete rovnat litinu?? když to praskne/ jedna z možností) a nebo to vubec nejde narovnat... pokud tu to už bylo omlouvám se nečetl jsem upkně všechny posty
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw