Brzdovy strmen: narovnat ci vymenit?

vše ohledně modelové řady Celica
stenky
Věčnej rejpal

Brzdovy strmen: narovnat ci vymenit?

Příspěvek od stenky »

Uz odkedy som pred vyse rokom menil zadne kotuce a dosticky ma trapi jedna vec.

PZ brzdovy strmen mi nebrzdi celou plochou dosticky. pri pohlade na kotuc je vidiet ze je zodraty len po vnutornom obvode (blizsie k bubnu) a okraj je nezbruseny.

Proces bol taky ze prvy mechanik co menil kotuce a dosticky mi vravel ze na PZ strmeni je fialove prehriate voditko a ze je ohnute tak ho narovnal. Po zlozeni to zacalo za jazdy piskat a pridierat. Jadou na dialnici sa mi kotuc rozpaloval do nepricetna :D
Tak sa menilo voditko za nove z Toy (20ojro za kovovy valcek ale budiz...)
Piskat to prestalo... vpodstate. ale nasledok je taky ze strmen tlaci na dosticku iba jednym palcom. pod druhym je vola asi 1mm.

ja si myslim ze to krive voditko bolo akosi po dlhodobom zanedbavani v symbiozne s kryvym palcom na stmeni (asi sa to dlhodobym jazdenim prehrievanim ako celok pokrutilo a otlacilo do kriva) takze ja som dal rovne voditko ale strmen ma jeden palec odtlaceny.

otazka znie> da sa ten palec volako narovnat? za tepla, alebo za studena. je to predsalen liatina tak sa bojim ci to nepraskne, ale zasa ked sa to dostalo samovolne do takeho stavu mohlo by to ist aj nazad nie?

vymena by bola ovsem jednoduchsia. mal som uz jeden s trmen z GTi vybaveny od kamarata, dokonca zadarmo. co cert nechcel, PO FACELIFTE (zacinam ten facelift neznasat co sa dielov z donorov tyka :D ) mam v zadu GT4 strmene a povodne popri tom vyzeraju ako vechet. tak ked sa robila mala GO brzd tak sa nevymenil.... zohnat jeden GT4 strmen bude fuska, a kupit novy no.... za tie prachy sa da zohnat kopa uzitocnejsich veci. preto ma zaujma ci to dat dole a zatlacit bez ostychu do zveraka :)

Obrázek

zaroven je to prosba ci dakto nema alebo nevie o lacnom dobrom GTi fejslift/GT4 strmeni :)
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

bratr musel trmen vymenit , ten vodici valecek byl v pohode ale problem byl preve ve vnitrku trmenu kde klouze , tak dlouho jsme se s tim srali az jsme to vymenily a byl klid

ted s brzdama zase neco ma , tak budem resit zase
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

mi hovor, brzdy mam aj ja zakliate.

pred rokom ako sa menili tie zadne kotuce dali sa aj nove celuste na rucnu. 1x sa snazil lokalny mechanik a 2x sa to lenka snazila dostelovat a stale v kopci nedrzi. novy bubon a nove celuste. z STK ma koli rucnej skoro vyhodili, po dohode a za 20eur pribrzdil prevadzkovou inac by som letel :D

takze idem zhanat strmen GT4 :D bude sranda.
Obrázek
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

Co keby si z toho palca zbrusil na freze aby bol zarovno s kotucom ako ma byt sice to oslabis ale su to len zadne brzdy.

Ja som este nikdy neprehrial zadne brzdy vlastne ani predne sice predne boli asi zerave ale zadne este nie...
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

ako neviem si perdstavit frezovat v tak uzkom priestore a na druhu stranu mat oba palce sikme mi prijde kontraproduktivne :D ale tusim sa nasiel nahradny diel :D tak to bude schodnejsi cesta
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

tam si daval GT4 strmen? nema GT4 vacsi kotuc vzadu? pokial viem, tak ano... iked bohvie, strmen moze byt... predfacelift mam.. ale kedze sa lisi, tak nista...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

nene gabo ja som tam nic nedaval :) pofacelifte na GTi vsetko ako GT4 co sa brzd tyka. v predu 277mm kotuce a v zadu GT4 strmene. ked som vzal predfaceliftovy vyzeral popri poface ako hrackarsky. ovsem zadny kotuc je rovnaky aj pred a po, menil sa len strmen za mohutnejsi.
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

a gt4 nemaju vzadu vacsi kotuc? mne sa zda, ze Lenka mala vacsi na svojej vcielke a to mala z GT4ky, ak sa dobre pamatam... hm..
IS 300
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

vyzera to tak ze oba strmene su rovnake. na GTi sedi nizsie koli mensiemu kotucu a na GT4 vyssie. GT4 ma v zadu vacsi kotuc.
teda myslim ze to tak je
Obrázek
stefancelicaT20
Manager Týmu

stenky píše:ako neviem si perdstavit frezovat v tak uzkom priestore a na druhu stranu mat oba palce sikme mi prijde kontraproduktivne :D ale tusim sa nasiel nahradny diel :D tak to bude schodnejsi cesta
Preco oba, len jednu stranu tu ohnutu zrovnas frezou, sustruhom urcite by sa to dalo...
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

Stefan, pozri si obrazok, ktory tam stenky dal, tam nieje co frezovat, je to ohle dovonka...
IS 300
stefancelicaT20
Manager Týmu

gabko24 píše:Stefan, pozri si obrazok, ktory tam stenky dal, tam nieje co frezovat, je to ohle dovonka...

Asi si nerozumieme je to len moj nakres v skicari "priblizny"

<script></script><noscript>Obrázek</noscript>

cervenou mas oznacene kde to mozes frezovat sustruzit

Das stiahnut zvnutra so strmena aby bol v rovine s druhou stranou vonkajsok bude ohnuty ale vnutry bude rovny...
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

a platnicky si das vyrobit hrubsie? lebo ak tam vyberies polcenty, to by tam chybalo a az by si platnicky odral, mohla by vypadnut. Sustruzenie stym nema nic spolocne, jedine frezovat. Ale to niekde zozenies :-)
dalsia vec je, ze ten material oslabis...ajked je to zadna brzda...
IS 300
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

jako oto bych pánové vůůbec neřešil nejlevnější oprava je výměna, to jest můj názor, nezlobte se na mě a navíc jak chete rovnat litinu?? když to praskne/ jedna z možností) a nebo to vubec nejde narovnat... pokud tu to už bylo omlouvám se nečetl jsem upkně všechny posty 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

ved toto. rovnat liatinu je strasne slahnuty napad, ale jedine co mi napoveda ze by to slo je fakt, ze sa to do toho stavu dako muselo dostat :) ale asi bude problem v tom vodiacom kanali ako pisal pavo. ale to sa rovnat neda tak uz jedohodnuty swap s matesom. ideme na zraze laborovat :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“