Kvalita plastů

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Blacktip
Člen Týmu

Příspěvek od Blacktip »

No jsem natěšenej jak malej Jarda :) Nějaké rady při přebírání?
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Radit snad ani není co, mně bylo na místě ukázáno snad úplně všechno. Navíc u auríska oceňuju jeho uživatelskou jednoduchost. Jediná věc mě napadá, a to je sklon potkávacích světel, čekám až se mi ozve technik, protože mi už od převzetí svítí za tmy příliš dolů.
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

to nas asi bude viac s tymto problemom :( ja si vnoci pripadam ako slepy s tymi svetlami :( zatial som to neriesil ale asi tiez zajdem do servisu

jawaman: potom daj vediet ako si dopadol s tymi svetlami
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 jawaman
Když jsem auto kupoval, tak jsem je požádal o zkontrolování světlometů a hned první den jsem Aurise projel v noci. Světla byly OK. Údajně se to má kontrolovat v rámci předprodejního servisu (kromě jiných úkonů). Taky si můžete podle nadstavení světel udělat obrázek o přípravě auta k prodeji. Pokud máte světla špatně nadstavené, nezapomeňte to sdělit importérovi, když vám bude volat jak jste byly spokojeni s přístupem prodejce. Ne každý má čas běhat s novým autem do servisu a ztrácet drahocenný čas.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Blacktip
Člen Týmu

Příspěvek od Blacktip »

Tak auto je doma :) První dojmy velmi příjemný, auto mi sedne, na to, že má najeto pár km, jede slušně. Jen spotřeba je nějaká vyšší...ukázalo mi to po prvních 50km asi 10l průměr, a to jsem to fakt nehnal :) Nikde nic nedrnčí, neskřípe, brzdy jsou krásně dávkovatelné, auto příjemně ovladatelné, pohodlné...no samo ještě moc hodnotit nemůžu, ale svezení je to fajn. O víkendu ho protáhnu po vlastech českých. Jako průšvih hodnotím zvuk repráků. To je otřesný a Toyota by se měla stydět! To bude jedna z prvních věcí, co dostane upgrade. Kdejaký repráky za tisíc by hrály líp.
Celkově s rádiem spokojenost, přehrálo všechno i z připojené flashky, ovládání intuitivní, zatím jsem ani nekoukal do návodu.
Zde zmiňovaná výztuha v sedačce mi nevadí, aspoň zatím jsem ji nijak nevnímal. Po víkendu se rád podělím o další dojmy. Btw - jak se upravuje intenzita podsvícení palubky? Nemám po ruce manuál a docela by mě to zajímalo.
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Blahopřeju a ať jsi spokojenej jako já, byť máme auto přesně dva týdny a 830 km :) Repráky hodnotit nemůžu, byl jsem zvyklej jezdit bez rádia, takže zvuk, kterej vydávaj považuju za dostatečnej. Spotřebu měř na delší vzdálenosti, ona okamžitá spotřeba nebo i za krátkej úsek může bejt vyšší. Nám nyní ukazuje počítač rovnejch 7,0 l/100 km. Výstuhu v sedáku řidiče taky neregistruju. Pro jízdu za tmy přepínám podsvícení o stupeň níže a přes den zpět na nejvyšší intenzitu. Stiskni nekolikrát tlačítko na pravé straně pod tachometrem, až najdeš nastavení, pak ho stačí podržet déle stisknutý a nastav dle potřeb.
Btw kde jsou fotky?! :D
Honda CBF 1000 S, 2010
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Blacktip
Člen Týmu

Příspěvek od Blacktip »

jawaman píše:Blahopřeju a ať jsi spokojenej jako já, byť máme auto přesně dva týdny a 830 km :) Repráky hodnotit nemůžu, byl jsem zvyklej jezdit bez rádia, takže zvuk, kterej vydávaj považuju za dostatečnej. Spotřebu měř na delší vzdálenosti, ona okamžitá spotřeba nebo i za krátkej úsek může bejt vyšší. Nám nyní ukazuje počítač rovnejch 7,0 l/100 km. Výstuhu v sedáku řidiče taky neregistruju. Pro jízdu za tmy přepínám podsvícení o stupeň níže a přes den zpět na nejvyšší intenzitu. Stiskni nekolikrát tlačítko na pravé straně pod tachometrem, až najdeš nastavení, pak ho stačí podržet déle stisknutý a nastav dle potřeb.
Btw kde jsou fotky?! :D
Díky, osvětlení jsem si už nastavil, je to brnkačka. Dnes ještě prozkoumám bluetooth :) Včera jsem vyzkoušel i tempomat. Dobrá věc jen teda to umístění packy je jiné než jsem byl zvyklý a omylem jsem si pustil na sucho stěrače a ne a ne je vypnout! Jdu přeleštit sklo, snad jsem si ho moc nepodrápal :(

Máš nějaký koberečky? Já dostal Aurise bez koberečků, originál jsou dost drahý, díval jsem se po netu, dají se koupit tak za 350 tkané a 650 gumové. Máš tip na nějaké, co určitě sednou? Nechce se mi dávat za originál osmnáct stovek, to raději investuju do lepších zimních gum (vybírám mezi Goodyear ultra grip 7 a Pirelli SnowControl 2, ve hře jsou ještě Dunlopy, vše cena cca 2tis/ks). Tady nějaký test: http://auto.idnes.cz/test-zimnich-pneum ... 6_pneu_fdv
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

To víš, my co máme lidovou verzi Terra Cool si o nějakym tempobazmeku a blúčemusi můžeme nechat zdát :D
Od prodejce jsem dostal do auta rovnou gumový koberečky jako pozornost, asi ani nebudu shánět textilní bo jsou tyhle výborný. Tudíž radit bude muset někdo jiný.
Po zimácích jsem se ještě neohlížel, pořád si namlouvám, že auríska nechám přes zimu v garáži, aby se neničil :D
Přidej si nějaký fotky do profilu nebo mi je pošli na jawaman@centrum.cz ať vidím svojí popelku v Luna verzi, dííík 8)
Honda CBF 1000 S, 2010
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Blacktip
Člen Týmu

Příspěvek od Blacktip »

jawaman píše:To víš, my co máme lidovou verzi Terra Cool si o nějakym tempobazmeku a blúčemusi můžeme nechat zdát :D
Od prodejce jsem dostal do auta rovnou gumový koberečky jako pozornost, asi ani nebudu shánět textilní bo jsou tyhle výborný. Tudíž radit bude muset někdo jiný.
Po zimácích jsem se ještě neohlížel, pořád si namlouvám, že auríska nechám přes zimu v garáži, aby se neničil :D
Přidej si nějaký fotky do profilu nebo mi je pošli na jawaman@centrum.cz ať vidím svojí popelku v Luna verzi, dííík 8)
Joo lidovou verzi, ale koberečky jste dostali :) Ještě řekni, že jste dostali i přívěšek Toyota na klíče a zezelenám závistí :)))
No já zvažoval nejdřív tu levnější verzi, ale pak jsme se dohodli o metalíze zdarma, tak jsem rozbil prasátko a vzal tu vyšší verzi. Auto nafotím, jen ho musím vzít navečer až bude pěkný světlo někam na hezký místo :) A oklepat z něj to bahno, co jsem včera nabral na polňačce. Kapánek jsem si škrtnul spoilerem, offroad to teda fakt není. Ještě jsem neměl odvahu se podívat, jestli to není poškrábaný.
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Můžeš bejt v klidu, přívěsek jsem si koupil sólo tuten http://shop.toyota.cz/uploads/images/pr ... b-8114.jpg , akorát je trošku hloupý to, že v klíči neni moc velkej otvor na kroužek, takže leda sehnat jinej hubenej a nebo ho nechat "oběhat".
Luna je prima výbava, ale mně i ženě TC vyhovuje ve všech ohledech, mno ono nám v podstatě ani nic jinýho nezbývá :)
Zítra mám v plánu naběhnout do garáže s kbelíkem čistý vody, kapsama plnejma švédskejch utěrek a bude ze mě myč a leštič :)
Těšíme se na tvoje foto koloráto!
Honda CBF 1000 S, 2010
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
100rk
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100rk »

2 Blacktip:
Přiložil jsi test ouzkých gum. Koukni sem: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
a nebo semka, ten samý test převzatý a přeložený do češtiny: http://www.auto.cz/adac-testy-zimnich-p ... r16-h-2961
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
Blacktip
Člen Týmu

Příspěvek od Blacktip »

100rk píše:2 Blacktip:
Přiložil jsi test ouzkých gum. Koukni sem: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
a nebo semka, ten samý test převzatý a přeložený do češtiny: http://www.auto.cz/adac-testy-zimnich-p ... r16-h-2961
Na odkazy kouknu, díky. Jinak v tom mém odkazu jsou dvě tabulky, ta spodní je 16/205/55
100rk
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100rk »

Blacktip píše:
100rk píše:2 Blacktip:
Na odkazy kouknu, díky. Jinak v tom mém odkazu jsou dvě tabulky, ta spodní je 16/205/55
Aha, to jsem tak daleko nedošel... tak ta tabulka dole je ta samá jak z toho německýho ADACu...
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
Blacktip
Člen Týmu

Příspěvek od Blacktip »

Je, koukal jsem. Ale to nevadí, před koupí zimního obutí je dobrá každá informace. Díky. Třeba to pomůže i ostatním.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Když jsem kupoval Aurise, tak jsem si nechal namontovat automatické rozsvicování světel (jsem sklerotik a neustále jsem zapomínal rozsvítit světla, pak jsem se divil, že ostatní na mě blikají) zástěrky, gumové podlahové rohože (jsou praktičtější než textilní, zejména v zimě, v Aurisu jsou ve předu takové háčky, hezky se tam zachytí a neujíždějí pod pedály a tvarově sedí úplně přesně) plastovou rohož do zavazadlového prostoru (doporučuji, je protiskluzová a když se něco v kufru rozlije teprve ji oceníš) a plastové lišty na nárazníky a dveře (znáte parkování u supermarketů).
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Odpovědět

Zpět na „Auris“