Ruční brzda
Ruční brzda
Nevíte někdo, jak přitahnout ruční brzdu na T22?Brzdí mi až tak na 10 zubu,kdy je páka skoro u stropu.Mám tak 5 cm, že mi jde na prázdno a docela mě to vadí..
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
Mas rucnu riesenu ako na T25? Mas pakne v bubne? Ja som to na T25 urobil tak: povolil som uplne lanko pri pake rucnej brzde a potom som pritiahol koliesko ktore roztahuje pakne skoro az tak ze trosku pakne suchali o bubon. Musis to urobit aj na lavej aj na pravej strane. Potom uz len pritiahnes lanko pri pake (dnu v aute). Mne tiez brzdila ako teba paka sla dobre ze nie az po strop a aj tak nebrzdila. Teraz 4-5 zubov a drzi tak ze ju ani s motorom nepretocim. Najskor si ale pozri ci mas este dobre pakne. Myslim ze to bude stacit len dostelovat.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
presne tak , povolit , vzadu rozebrat a zkontrolovat jak na tom jsou a pokud dobre tak se to nasteluje aby lehce drhly , pak se to treba jeste trosku povoli a dotahne se to matici u paky - zazil jsem nekolikrat ze stacilo dotahnout jen tuto matici ( a proti povoleni jsem tam dal dve matky a silikon proti povolovani )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
jj ještě se dá přes bubínek doladit vzadu samostav,ale pokud ručka nebrzdí tak bych to raději před dotažením zkouknul přeci jen hodně pakničky vydrží ale nesmrtelné nejsou 

specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Ahoj .. mám s ruční brzdou trochu jinej problém.
Dnes jsem měnil kola na zimní a všiml jsem si, že přestože byla ruční brzda zatažená, obě kola měla znatelnou vůli a daly se pootočit. Levý cca o 3 cm (bráno vzhledem k povrchu pneu) a pravý asi o 7 cm. Pak se vždycky jakoby o něco zarazily - jako by bylo volné nějaké uložení. Nesetkal jste se s tím někdo?
Dnes jsem měnil kola na zimní a všiml jsem si, že přestože byla ruční brzda zatažená, obě kola měla znatelnou vůli a daly se pootočit. Levý cca o 3 cm (bráno vzhledem k povrchu pneu) a pravý asi o 7 cm. Pak se vždycky jakoby o něco zarazily - jako by bylo volné nějaké uložení. Nesetkal jste se s tím někdo?
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Předek auta poznám bezpečně, takže tím to být nemůže
...právě jsem se s tím taky nikdy nesetkal, proto mě to zaráží. Ale zatím jsem měl auta se zadníma brzdama bubnovejma, nebo kotouče, který ale byly společný i pro parkovací brzdu. Kombinaci kotoučové a parkovací bubnové mám poprvé.

...právě jsem se s tím taky nikdy nesetkal, proto mě to zaráží. Ale zatím jsem měl auta se zadníma brzdama bubnovejma, nebo kotouče, který ale byly společný i pro parkovací brzdu. Kombinaci kotoučové a parkovací bubnové mám poprvé.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07