Kvalita interiéru

vše ohledně modelové řady Avensis
Matoji
Člen Týmu

Re: vrganie

Příspěvek od Matoji »

Axel1302 píše:Ale ty mas T27, ja T25, mal by tam byt nejaky rozdiel nie?
hej, T27 ma este menej kvalitny interier ako T25 :mad:
Avensis 2.2 130KW D-Cat, 2006/9

91000 KM
joeqr
Člen Týmu

Příspěvek od joeqr »

ja citam samu chvalu na T27 co sa interieru tyka ale samozrejme, ze vela sa prejavi az po roku, dvoch alebo troch a zavisi to od toho, po akcyh cestach clovek deno denne jazdi. ja som prave vo finalnej faze pred kupou aviku alebo m6 a idem si este raz poriadne osahat interier oboch aut.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Matoji píše:
Axel1302 píše:Ale ty mas T27, ja T25, mal by tam byt nejaky rozdiel nie?
hej, T27 ma este menej kvalitny interier ako T25 :mad:
Tak s tym by som bol zatial opatrny. Uvidim neskor, design je v T27 o generaciu dalej, a ked tam supnes nejaku NAVI, tak mnam mnam 8) .
Mne zatial velmi vyhovuje, vyborne citatelna palubka aj s NAVI. Najhorsie na tom je klima, ale tu tak casto nestelujem. To je ale rovnake s T25.
Sedacky su ovsem v T27 pre mna bombove - proste podhodlne kreslo a po 1000 km vobec necitim, ze som sedel v aute na rozdiel od A4. V lepsich som sedel uz len v Medure E a S Klasse. POZOR nemyslim sportove sedaky, tie ja fakt nemusim. Ja proste nechcem sediet v kajaku s ohnutym krkom dopredu :mad:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser
Věčnej rejpal

Magda vs Avik

joeqr píše:ja citam samu chvalu na T27 co sa interieru tyka ale samozrejme, ze vela sa prejavi az po roku, dvoch alebo troch a zavisi to od toho, po akcyh cestach clovek deno denne jazdi. ja som prave vo finalnej faze pred kupou aviku alebo m6 a idem si este raz poriadne osahat interier oboch aut.
Ak chces limuzinu (ticho, pohodlie, slusne zakladne audio), tak ber Avika, ak chces sportovejsie auto (sedacky, zvuk), tak Magdu.
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

CommonUser píše:Tak s tym by som bol zatial opatrny. Uvidim neskor, design je v T27 o generaciu dalej, a ked tam supnes nejaku NAVI, tak mnam mnam 8) .
Mne zatial velmi vyhovuje, vyborne citatelna palubka aj s NAVI. Najhorsie na tom je klima, ale tu tak casto nestelujem. To je ale rovnake s T25.
Sedacky su ovsem v T27 pre mna bombove - proste podhodlne kreslo a po 1000 km vobec necitim, ze som sedel v aute na rozdiel od A4. V lepsich som sedel uz len v Medure E a S Klasse. POZOR nemyslim sportove sedaky, tie ja fakt nemusim. Ja proste nechcem sediet v kajaku s ohnutym krkom dopredu :mad:
no mna osobne toyota sklamala, globalizacia jej velmi ublizila, nikdy to sice nebola moja srdcova znacka to skorej honda, ale.. je to u nej to iste co u subaru, interier s novou generaciou isiel co sa tyka kvality dole vodou, samozrejme su vinimky atd, teraz nemam na mysli dizajn, mam na mysli celkovu kvalitu a ta je bohuzial horsia, foter ked kupoval auto tuho uvazoval nad T27 takze mam ju omakanu. BTW, skus si sadnut do nejakeho volva ked chces vediet ako vyzeraju kvalitne sedacky :D (teraz netvrdim ze toyota je zla je vysoko nadpriemerna, ja si takisto v T25 nestazujem, ale volvo je niekde inde....l)

91000 KM
CommonUser
Věčnej rejpal

Matoji píše: no mna osobne toyota sklamala, globalizacia jej velmi ublizila, nikdy to sice nebola moja srdcova znacka to skorej honda, ale.. je to u nej to iste co u subaru, interier s novou generaciou isiel co sa tyka kvality dole vodou, samozrejme su vinimky atd, teraz nemam na mysli dizajn, mam na mysli celkovu kvalitu a ta je bohuzial horsia, foter ked kupoval auto tuho uvazoval nad T27 takze mam ju omakanu. BTW, skus si sadnut do nejakeho volva ked chces vediet ako vyzeraju kvalitne sedacky :D (teraz netvrdim ze toyota je zla je vysoko nadpriemerna, ja si takisto v T25 nestazujem, ale volvo je niekde inde....l)
Ja som sedel len vo V50 a tam to bolo slabe (ja opakujem nechcem sportove sedaky v limuzine !!! ) A malo miesta - ano musim porovnavat s V70, ale kde je to uz potom auto cenovo ? A to nehovorim o prevadzkovych nakladoch. Dat 30 litorv v akcii za 2.0 107kW so spotrebou turbo motorov je podla mna nezmysel. Ja som dnes tolko za auto nie ochotny vycalovat.
V70 je skor trieda E klasse, tak to mozes porovnat s nou resp. Lexusom.
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

no benzinove motory neviem, lenze 2.4D5 dokonca nacipovana na vyssi vykon ma lepsiu spotrebu ako toyotacky 2.2 D4D, takze o prevadzkovych nakladoch by som nehovoril, a porovnanvat to treba s S60, a to nove je uplne inde ako avik :wink:

91000 KM
CommonUser
Věčnej rejpal

cena

Matoji píše:no benzinove motory neviem, lenze 2.4D5 dokonca nacipovana na vyssi vykon ma lepsiu spotrebu ako toyotacky 2.2 D4D, takze o prevadzkovych nakladoch by som nehovoril, a porovnanvat to treba s S60, a to nove je uplne inde ako avik :wink:
Ty stale porovnavas dako divne. Hovorme o Avikovi KOMBI vs V70, ziadna S60 nie je kombi. Priestorovo V50 na Avika absolutne nestaci.
Takze zostava V70. Takze mne Avik interierovo vyhovuje, aj ked uznavam ze Volvo je lepsie.
Takze 1,8 VVti 108 kW vs 2,0 107 kW. Ja diesle neporovnavam, pretoze tie su zasa o inom (aj o cene). Stale tu pleties len o spotrebe, ale to, ze to auto stoji o 5000 Euro viac ti nevadi, ze Volvo ma drahsie servisne prehliadky ti tiez nevadi. Divna logika. Pre teba su prevadzkove naklady len spotreba ... :oops:
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

ale S 60 uz ma kombicko, vola sa V 60, za chvilu ide do predaja. tie garancne prehliadky veru niesu nejak extra drahsie ver mi :wink: . Spotrebu som porovnaval u S80 a Ave kde S80 je tazsie. Volva su drahsie, ale predvadzacku zozenies za cenu noveho Avika a je to niekde inde, osobna skusenost :D . Ja som to nejak nechcel porovnavat konkretne volvo a toyotu, ja som len povedal ze najlepsie sedacky robi jednoznacne volvo, pretoze v strednej triede ponuka to co mercedes ci bmw v premiovej a ich naftove agregaty su lepsie ako toyotacke co sa tyka aj dynamiky, aj spotreby, tak to hned neber osobne, ja ti neutocim na tvoju oblubenu znacku, ja mam tiez toyotu :wink:

91000 KM
CommonUser
Věčnej rejpal

volvo

Sklamem ta, ja uz nemam oblubenu znacku, uz som velky chlapec :cry:
Ja som kupoval stylom, co mi sadne a co sa mi neposere hned pri vyjazde z autosalonu :) A cena k tomu.
Ked som kupoval nedavno Avika, tak tie predvadzacky ... tam by som to Volvo potopil uplne. Neviem ci zozenies za 15 litrov predvadzacku Volva - ja som mal ponuku na Avika, ale nebolo to kombi a "len" 1,6 132PS.
Sedadla som skusal v mnohych autach (2 roky) a poviem to este raz, ja nechcem kajaky ! Chcem kreslo na 1000 km ! Neviem ake ma sedadla S60, ale ani nova A4 sa mi nepacila. Tlacilo ma to na stehna z boku, neslo zmenit polohu a kto robi 1000 km streky na jeden zatah, tak vie o com pisem. Z TTT vystupujem z auta vysmiaty ako zaprasena vevericka s orechom.
Velky problem vseobecne boli aj opierky hlavy - prilis vpredu (vraj aktivna ochrana). Bohuzial nemam moznost vyskusat S60 na 1000 km, takze toto co tu piseseme su len teoreticke dohady.
To ze Volvo ma premiove diesle by som netvrdil. 1,6 D aj 2,0 D je od PSA / Ford. 2,4 D bol od Fiatu, terajsia reinkarnacia - neviem. Takze tolko ku premiovosti Volva.
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

no sedadla avensisu mi jednoznacne sedia lepsie ako u BMW ci Audi to je uplna pravda, ale zasa na 2. strane su ludia ktory ti budu tvrdit ze im sa najlepsie sedi v ochcavke a nepresvedcis ich, sofer z povolania a jemu je ochcavka naj, zavysi od vkusu to berem, mam odjazdene dlhe trasy a z volva ked vysadnem ani neviem ze som sedel, lepsie ako v obyvacke :D .1.6D a 2.0D by som nikdy nechcel, to ani neberiem ako agregat :D . 2.4D je ich vlastny motor, mozno konstrukcne vychadza z fiatu o com naozaj neviem, a je fakt super, aj co sa tyka spolahlivosti, dynamiky aj spotreby, navyse ten novy 2.0D je uz ich vlastny, trochu som to sledoval v poslednej dobe, lebo nova s60 ma fascinuje co sa tyka dizajnu tak mam nacitane letaky a testy z casakov :D

91000 KM
CommonUser
Věčnej rejpal

spotreba

Neviem preco riesis spotrebu (vid prevadzkove naklady), ked jazdis na 2,2 DCAT a do Volva patri podla teba len 2,4 D. To su motory, ktore len tazku lezu pod 8L.
Kupovat auto s vykonnym dieslom a potom riesit spotrebu je prinajmensom usmevne :?.
http://www.autoplenum.de/Auto/VOLVO/V70 ... 13947.html
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

No 2.2 Dcat sa pod 8 dostane v pohode, teraz 2 mesiace jazdim len mesto tak mam 8.0, ale volvo 2.4D5 ma dlhodobu spotrebu 7.3 a to foter jazdi velmi rychlo, je to automat, a je chipnute na 210 koni( z povodnych 185, ten 163 co si dal ty je stary agregat). ked som s autom bol ja priemer 6.5, a vykon v hladine snov :wink: . a preco riesim spotrebu? lebo Dcata som kupil za 11000 a nemienim do toho vrazit nic okrem nejakych blbosti(co som si myslel ze ani nevrazim podla hondy, ale neskoro zhasinajuca kontrolka oleja ma zacina znepokojovat tak som zvedavy co mi auto prichystalo v servise) a s80 co ma foter stala tolko co stoji novy avik dcat bez koze a stresneho okna.

91000 KM
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Rozjelo se to tu celkem k tématu...
Co ti na to jen říct? Prodej D-cat a kup si nachipované volvo.
CommonUser
Věčnej rejpal

volvo

Antoda ma pravdu, kup Volvo a hotovo. Cinania budu radi.
A ked to Volvo lahne ako Rover, tak budes mat dokonca super exota :).

Ak jazdis pod 8L (ano da sa), tak ti netreba tento motor a stacil by ti slabsi. Spotreba sa odvija hlavne, ze kde jazdis. Ja by som pod 10 nesiel.(kratke trasy, studeny motor). Aj to, ze si to kupil "lacno", hovori o niecom. Ten co to predaval, vedel preco. DCATy su proste poruchovejsie ako skoro kazdy diesel (mal som diesel).
Ak riesim az do krvy spotrebu, tak kurna nekupujem DCAT, dokonca ani 2,4D a pod, nielen kvoli spotrebe, ale ze skoro kazda porucha na takomto motore mi zrusi akekolvek sporenie na palive :!: Ved to vravim, ty stale mas prevadzkove naklady zafixovane ako ciste palivo. Nechcem radsej vediet, co tankujes do toho DCatu.

Len prosim ta nevytahuj rezervu vykonu ... jazdit sa da aj so slabym autom, len to treba vediet. Vykon potrebuje palivo, to si este nepostrehol ?

S80 stala co Avik, ale ty beries cenikove ceny (Avik) versus S80 skladovka v akcii :roll:.
Tak ja ti poviem, ze som kupil Avika lacnejsie ako stoji Fabia Combi v tej istej vybave s 1,2 TSI 77kW. :shock:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“