couvací kamera
Re: USB
Vždyť nabíječku neřešíme, řešíme zdroj + usb kabel;-)aczasa píše:To ale neznáš moderní USB nabíječky s čipem uvnitř. Ty občas potřebují sestavu AT příkazů (minimálně ATZ nebo ATH) aby se přepnuly do nabíjení. :-/ Holt ťéchnika...
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Super, díky za info - to jsem nikde nehledal.awe_cz píše:D+ a D- zkratovat. Vetsina zarizeni tak pozna, ze jde o nabijecku, ....

Jen se to nějak blbě v autě realizuje, kór když chci ten kabel nadále jako synchronizační používat.
A ještě jsem si vzpoměl. Informaci o nabíjení (tedy hned po zastrčení do zásuvky) nehlásil Samsung B7610 (Omnia Pro), ale Nokia E66. Nabíjení po této hlášce bylo okamžitě ukončeno.
[Dále - stejně se nenabíjel třeba i Sony Ericsson K750i ... na což jsem přišel cestou do Chorvatska a jinou nabíječku jsem neměl ani já ani nikdo jiný

Zkoušeno na originál synch. kabelu od Nokie i od Samsungu.
Jo pánové, dneska holt vždycky není KABEL jenom kabel

Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Zkratovat to v zasuvce? Pak muzes pouzivat standardni kabel...Martin_HnN píše:Super, díky za info - to jsem nikde nehledal.awe_cz píše:D+ a D- zkratovat. Vetsina zarizeni tak pozna, ze jde o nabijecku, ....![]()
Jen se to nějak blbě v autě realizuje, kór když chci ten kabel nadále jako synchronizační používat.
Zkoušeno na originál synch. kabelu od Nokie i od Samsungu.
Re: ehmm...
Ale já tu nemluvím o synchronizačních kabelech, ale o normálním čtyřžilovým drátu. Na jedný straně usb a na druhý konektor třeba pro SE, SAM, NOK, LG, co komu libo - tam opravdu žádný čipy nejsou, ani by se tam čip nevešel.aczasa píše:Ehmm... pardón... Tak čip mají i některé extra chytré nabíjecí USB kabely.... Pokud jsi to nepobral.)))
A co kdybys koupil usb prodlužku a v ní to vyzkratoval. Prodlužka stojí pár korun a nebudeš muset vyzkratovávat nic v zásuvce ani ničit datový kabel.Martin_HnN píše:Zkoušeno na originál synch. kabelu od Nokie i od Samsungu.awe_cz píše:D+ a D- zkratovat. Vetsina zarizeni tak pozna, ze jde o nabijecku, ....
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Než něco pytlíkovat na koleni bylo rychlejší si koupit nabíječku do auta ani ne za 200,- Kč
když spěcháte, tak je to poměrně rozumné řešení 
Úprava v nabíječce USB (zdroji) vyžaduje obvykle pájení (tak aby to mi to neprošluslo něco jiného než jsem chtěl) a pak bývají velmi často vyrobeny "nerozebiratelně" ... jsem "tak trochu" elektrikář, takže spojování dvou vodičů nepevným spojem (kór u auta, kde se všechno klepe) je [po mnohých zkušenostech] nad mé nervy
Trochu z "elektrikařiny":
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
DRÁT = pevný vodič ... vždy tedy pouze jeden
LANKO (licna, slaněný vodič) = ohebný vodič, složen z velmi tenkých drátků (záleží na průřezu vodiče) ... odpovídá jednomu "drátu" resp. vodiči
KABEL = více vodičů (ať už drátů nebo lanek), kde každý má svou vlastní izolaci a kabel tvoří více těchto vodičů uzavřených do další (společně) izolace, která pak tvoří jeden celek - tedy kabel...
Když potom mluvíte o drátech a myslíte tím vlastně kabely (a nebo obráceně), je to často dost zavádějící... (a nesetkal jsem se s tím pouze zde)
(Ještě se sice používá výraz kabel i pro jednovodičový kabel, ale to je z důvodu vrstvené izolace - to je však u kabelů pro opravdu vysoká napětí, velké proudy a nebo vysoké frekvence.
Howk!

Úprava v nabíječce USB (zdroji) vyžaduje obvykle pájení (tak aby to mi to neprošluslo něco jiného než jsem chtěl) a pak bývají velmi často vyrobeny "nerozebiratelně" ... jsem "tak trochu" elektrikář, takže spojování dvou vodičů nepevným spojem (kór u auta, kde se všechno klepe) je [po mnohých zkušenostech] nad mé nervy

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
DRÁT = pevný vodič ... vždy tedy pouze jeden
LANKO (licna, slaněný vodič) = ohebný vodič, složen z velmi tenkých drátků (záleží na průřezu vodiče) ... odpovídá jednomu "drátu" resp. vodiči
KABEL = více vodičů (ať už drátů nebo lanek), kde každý má svou vlastní izolaci a kabel tvoří více těchto vodičů uzavřených do další (společně) izolace, která pak tvoří jeden celek - tedy kabel...
Když potom mluvíte o drátech a myslíte tím vlastně kabely (a nebo obráceně), je to často dost zavádějící... (a nesetkal jsem se s tím pouze zde)

(Ještě se sice používá výraz kabel i pro jednovodičový kabel, ale to je z důvodu vrstvené izolace - to je však u kabelů pro opravdu vysoká napětí, velké proudy a nebo vysoké frekvence.
Howk!

Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW