couvací kamera

vše ohledně modelové řady Avensis
gagarin
Člen Týmu

couvací kamera

Příspěvek od gagarin »

Zdravím vás všechny,Koupil jsem navigaci s couvací kamerou ,a když žena a i už ja jsme při couvání tukli jednou do skutru a jednou do auta ,tak už je na mě kladen tlak vyšších sfér o zapojení .Je mi jasný že na couvací světlo ale nevím kam s těma drátama u té kamery je bíločervnený a bíločerný.Tak jestli jste to někdo již montoval poradte .Dík
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

A nejsou na tech kabelech nejake male stitky? ja je tam mel, bylo tam treba reverse, brake atd. Ale ja kdyz pripojoval kameru, tak jsem udelal tu cast, ze jsem natuhnul kabely od radia prahama dozadu a do zadnich dveri. A znamej co ma obchod s autohifi me to pripojil. No vse pripojoval na prave zadni svetlo. A kabel na rucni brzdu se pripojovat uz nemusel, ptz radio bylo odblokovany. Tak bud podle manualu mas napsano, kam ktery drat patri, nebo je to na nem. Nebo bych zapojeni prenechal odbornikovi. A at se ti to podari :wink:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
gagarin
Člen Týmu

Příspěvek od gagarin »

No jo ale ona ta kamera je bezdrátova tak nevím
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

ja bych tipoval ze cervena je plus a cerna minus takze cernou na kostru a cervenou ke zpatecce... (manual o toho neni?)
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

aha, takze bezdratova. No zrejme bych souhlasil s a1bert-em :idea:
gagarin
Člen Týmu

Příspěvek od gagarin »

no není právě
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Tak zkus nahodit typ kamery a treba nekdo pomuze, ci se neco najde po netu
gagarin
Člen Týmu

Příspěvek od gagarin »

zkusím to mě nenapadlo
gagarin
Člen Týmu

Příspěvek od gagarin »

Tak stránky s názvem nyavigace pomohli.Ona pořád nešla když jsem to zapojil a ta navigace musí být v aktivním držáku a musí byt napojená na nabíjení,To by jeden nevěřil :shock:
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

uz ked sme pri tej navigacii...isli sme do chorvatska, instaloval som si do auta (Avensis) navigaciu Mio C 720, riadne ju pripojil do zasuvky zapalovaca a vyrazil som. cca po hodine jazdy mi vyhodilo hlasenie ze je bateria na navigacii takmer vybita, pritom vsak bola stale napojena do zasuvky zapalovaca.
zapalovac normalne funguje, takze stava tam je. este pre info, samotna bateria navigacie je uz pomerne v zlom stave dlho nevydrzi, ale to by nemalo mat vplyv ked je napojena na siet auta.

neviete v com je problem?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Craken píše:...riadne ju pripojil do zasuvky zapalovaca a vyrazil som...
A určitě jsi ji řádně připojil? Mě se totiž stalo, že jsem do cigareťáku taky něco zapnul a i když zástrčka šla na doraz, přesto úplně na doraz nebyla a proud tak do zařízení vůbec nešel. Pak jsem zjistil, že je třeba tu zástrčku různě při zasouvání do zásuvky pootáčet, aby šla opravdu na doraz. Dělala to ale jen tato jedna zástrčka, další zařízení se zástrčkou bez problémů.
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Problém bývá velmi často ve dvou bodech:

1. nedokonalé spojení - kontakt mezi zásuvkou a napáječem (zdrojem)

2. při použití zdroje s vyvedeným USB konektorem při použití USB napájecího kabelu (třeba i synchronizačního u mobilů) - bývá často nutné použtití ovládacího driveru ... a zde nastává trochu problém - jak nahrajete ovladač (driver) do zásuvky na zapalovač???? :-D :-D :-D

Takže vzhledem k použití telefonu MiaC702 se přikláním k variantě č. 2 -

mám to odzkoušeno na několika telefonech - posledním byl třeba Samsung B7610 - při cestě přes Polsko z Liberce do Ostravy jsem jen-tak-tak dojel do Ostravy a tam koupil microUSB nabíječku na Nokii - předtím jsem si ověřil, žse se to bude nabíjet.

A ještě poznámku ... při použití varianty č.2 se mi občas stávalo, že telefon při připojení zahlásil dobíjení, ale vzápětí se to odpojilo a dál nenabíjelo ...

Řešením je tedy koupit komplet nabíječku a nepoužívat USB kabel + zdroj s vývodem na USB kabel :-(
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

jenze treba u PPC je to tak, ze kdyz je na okne a je opravdu teplo a pere na telefon slunicko a navic se jeste zahriva od nabijeni, tak kdyz dosahne urcite teploty, vypne se nabijeni jako ochrana telefonu pred znicenim.
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Martin_HnN píše:2. při použití zdroje s vyvedeným USB konektorem při použití USB napájecího kabelu (třeba i synchronizačního u mobilů) - bývá často nutné použtití ovládacího driveru ... a zde nastává trochu problém - jak nahrajete ovladač (driver) do zásuvky na zapalovač????
Není potřeba ani nic nikam nahrávat. USB kabel má v sobě čtyři dráty, dva datové (tj. tam a zpět) a dva napájecí (+ a -). A ty napájecí vůbec nesouvisí s daty a žádný ovladač k nim není potřeba. Co by mohlo zařízení zmást, to je pokud budou v tom zdroji zapojeny i ty dva datové. Ale většina takových zdrojů má vývod jen na + a - a datové nejsou vůbec zapojeny, takže k takovému zdroji lze připojit i třeba USB hub, který svítí a pracuje, jen není schopen přijímat a posílat data (což je pochopitelný).
aczasa
Věčnej rejpal

USB

Příspěvek od aczasa »

To ale neznáš moderní USB nabíječky s čipem uvnitř. Ty občas potřebují sestavu AT příkazů (minimálně ATZ nebo ATH) aby se přepnuly do nabíjení. :-/ Holt ťéchnika...
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“