ST185 - nejede (chyba 41, 51)

vše ohledně modelové řady Celica
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Ahoj, rozdělovač jsme měřili a víko pročistili. Palivový filtr je ok, po odpojení hadice a propojení pumpy vystříklo palivo. Tlak na liště doma nezměřím :? Jediné co chci zkusit je změřit tlak co jde od filtru k regulátoru...
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
RX8 RHD JDM 238 HP, in progress
Celica ST185, CP, EAGLE, now in progress, cca 0 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Bravo 1.4 electric windows, cca 40 HP
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

takže byly opět skočené rozvody :? šetření na řemenu se jaksik nevyplatilo :roll:
Ale pořád mám problém s volnoběhem a nízkým výkonem nad 50% plynu.
Volnoběh za studena leze od cca. 400 ot nahoru. Když trochu přidám plyn na volnoběh, tak motor skoro zdechne. Když dám nohu z plynu, tak se srovná, někdy zdechne. Musím přidat tak na 15% aby se držel na 1300ot a zahřál se. Když je zahřáty, drží cca. 800 ot. Se studeným se ani nedá jet.
A problém s výkonem je takový, že to nad cca. 50 % plynu netáhne. Otáčky se nahoru vůbec nederou. S turbem to nemá nic společného, ať to tlačí 0,3, nebo 0,7 baru, pořád je to ve všech otáčkách stejné. Zkoušel jsem i starší svíčky a je to to samé. Kabely jsou ok.Mylím si, že to má nějakou spojitost. Začalo to dělat oboje najednou.
Až si dám do kupy elektriku, kvůli malému požáru, tak chci změřit tlaky ve válcích. Pak někde sehnat druhou lambdu, popřípadě koupit WB a zjistit, jak jsem na tom s palivem. Pokud nic nezjistím, tak to budu muset u někoho napíchnout na kompletní diagnostiku. Jo ale kde...
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

a teraz ti to vyhadzuje nejaku chybu? mne toto robil pokazeny knock senzor... cidlo klepania.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

a teraz ti to vyhadzuje nejaku chybu? mne toto robil pokazeny knock senzor... cidlo klepania. ale na GTi
IS 300
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

To je presne to jak nekdo tvrdi ze hydraulicky napinak se menit nemusi, urcite si ho nemenil, hm? kdyby to byl knock sensor, tak by svitila kontrolka motoru porad. Urcite to chce dat do kupy tu elektriku, a nepocitej s tim ze ti nekdo udela komplet diagnostiku, toto neni skocna aby ti diagnostika ukazala ktery drat je na prd...
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Hydr. napínákem to nebylo. S el. to bude horší, z turbíny neseženu, tak budu improvizovat se zvaskem z atmošky.
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

jj napichnout to nelze... ma to jen ty zakladni chyby... mne to ale spatnej knock praveze nehlasilo... a to v nem chrasti...
Carlos Sainz limited 2468/5000
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

2 Leňa: myslím že on ho právě měnil...
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Elektrika sehnaná z atmo. Překopu ji ale až příští týden.
Problém bude asi v lambdě a knock senzoru. Dost se to hřeje, i když to jede v podtlaku a do cca 2500ot. Studené je to uskákané a má problém se to rozjet, o kopci ani nemluvím. Při sundání nohy z plynu to prdí do výfuku a benzínu si to taky bere nějak moc. ( identické s Elvisovým problémem )
Pasuje lambda a knock senzor z 2litra? Nechci kupovat nové, pokud to tím nebude. I když jsem teď vyjímečně při penězích, když ta potvora pořád stojí před barákem :lol:
Napínák se dával nový.
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

pokial viem, lambda aj knock pasuju z 3S-GE.
IS 300
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

paráda, tak už mi stačí sehnat jen nějakýho dárce :wink:
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Takže jsem vyměnil Lambdu z ATMO ( úprava konektrou ) a knock senzor z ATMO( pasuje ) . Jak jsem vytahoval ten knock, tak jsem chtěl sundat konektor a ejhle, vyndal jsem celý senzor i s tyčinkou... Takže putoval do popelnice. Pak jsem musel nastavit předstih, protože byl moc velkej pozápal. Turbo hned horké a po přidání plynu z výfuku sřílelo. Teď už je to snad v pořádku. Do konce týdne to trochu pojezdím, sešteluju volnoběh, vyměním olej...
Jinak po požáru už ani památky.
Snad už to konečně pojede a budu si v klidu moct připravit ty brzdiče :lol:
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

můžeš nějak přibližně popsat jak ti to tam chytlo jako? co přesně? většinou chytaj auta jako lambo, nebo ferrari- takovej marketingovej tah- je to pak ve všech mediích, takový populární 8) a nebo felicie teda :lol:
ps: gratuluju k opravě!
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Tak chytlo to asi z mojí blbosti. Špatně nasazená podložka na hadici od palivového filtru. Byla v ní rýha a přes ní to pod tlakem při zkoušce nastartování vystříklo na rozdělovač a chytlo to. Hořelo to kolem brzdového válce a diag. zástrčky. Kapota byl zavřená a hned to nešlo vidět. Ale jak říkám, už to není vůbec poznat. Až na černou kapotu a prášek na střeše. Nebyl čas to rozleštit. Populární jsem byl ve vsi. Nedám auto kvůli vjezdu do garáže, tak jsem to dělal před barákem :lol:
Teď jede skvěle, akorát mezi 2-3 tis. ot je občas takové přidušené. Neskáče, jen nezrychluje a prdí :lol: není to pravidelné. Snad jen svíčky( 19 měs. staré iridia ) . Od 3tis se to chytne a letí to. Akorát se mi asi ohněm pokazil solenoid na EBC, protože mi na jednotce ukazuje pouze podtlak. Do plusových hodnot nejde. Přitom originální budík na tlak razantně vyletí do plusu. Takže nevím, kolik to teď tlačí, ale asi kolem 0,7 B. Fuel cut jsem raději zapojil a je teď na 0,9B. Ale když jsem to po požáru projel, tak budík ukazoval i tlak v kladných hodnotách, takže je snad jen něco špatně zapojeno.
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

ooo tak jak jsem nechával měnit taky palivovej filtr, tak jsme tam dali jinej... a jiný hadice, který praskly pod tim tlakem benzinu... dokonce mi to prasklo 2x! jednou před barákem a jednou na benzince... stylově se počurala :lol: tak na 3. pokus se sehnaly konečně nějaký speciální ultra pevný hadice, který udržej ten tlak, jednou to prasklo nahoře a jednou dole( "to už byla větší loužička"... jak cákal z toho benzin, taky sem se bál že by to mohlo chytnout... a u stojanu pumpy :-) ale benzin tek jen dolu, resp. auto chcíplo když tam nešel benzin... šikulka... a nic nechytlo ufff. s těma palivákama je fakt sranda... to je peklo!
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“