ST185 - nejede (chyba 41, 51)
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ST185 - nejede (chyba 41, 51)
Včera jsem přijel z práce domů, během jízdy nebyl žádný problém. Večer jsem chtěl někam jet a nic. Startér motor normálně protáčí ale ten nemá snahu chytit. Zvuk stejný, jako start bez paliva.
Vyblikal jsem nejdřív 51 - bez signálu volnoběhu, neutrálu nebo spínače klimatizace v ŘJ při čtení chybových kódů.
Pak se k tomu přidala i chyba 41 - spínač volnoběhu nebo spínač plného otevření škrtící klapky nebo snímač polohy škrtící klapky, přerušení, nebo zkrat.
Prošel jsem všechny podtlaky a konektrory a nic není vypadnuté, pojistky jsou taky v pořádku. Na el. boost control. mi throtle control ukazuje, tzn. ten je v pořádku.
Motor mi před tím táhl dobře tak do cca. 60%, potom už se to chovalo, jakoby tam nešel dostatek paliva. Prostě to nemělo výkon. Tlak cca. 0,85B. Měl jsem v plánu WB lambdu, ale nějak jsem to nestihl. Kdyby to bylo čerpadlem, tak by to ale neblikalo tyhle chyby.
Zhruba před 2 měsíci mi skočily rozvody. Taky jsem dojel v klidu dom, vše ok a ráno už to klepalo. Problém byl ve špatném guferu ol. čerpadla, olej pak kapal na řemen a ten přeskočil...Je možné, aby to na zaparkovaném autě mírně z kopce skočilo o tolik?
Napadá někoho něco?
Vyblikal jsem nejdřív 51 - bez signálu volnoběhu, neutrálu nebo spínače klimatizace v ŘJ při čtení chybových kódů.
Pak se k tomu přidala i chyba 41 - spínač volnoběhu nebo spínač plného otevření škrtící klapky nebo snímač polohy škrtící klapky, přerušení, nebo zkrat.
Prošel jsem všechny podtlaky a konektrory a nic není vypadnuté, pojistky jsou taky v pořádku. Na el. boost control. mi throtle control ukazuje, tzn. ten je v pořádku.
Motor mi před tím táhl dobře tak do cca. 60%, potom už se to chovalo, jakoby tam nešel dostatek paliva. Prostě to nemělo výkon. Tlak cca. 0,85B. Měl jsem v plánu WB lambdu, ale nějak jsem to nestihl. Kdyby to bylo čerpadlem, tak by to ale neblikalo tyhle chyby.
Zhruba před 2 měsíci mi skočily rozvody. Taky jsem dojel v klidu dom, vše ok a ráno už to klepalo. Problém byl ve špatném guferu ol. čerpadla, olej pak kapal na řemen a ten přeskočil...Je možné, aby to na zaparkovaném autě mírně z kopce skočilo o tolik?
Napadá někoho něco?
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
RX8 RHD JDM 238 HP, in progress
Celica ST185, CP, EAGLE, now in progress, cca 0 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Bravo 1.4 electric windows, cca 40 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je ten snímač v pořádku, když na elektronickým boost controleru ukazuje od 0 do 100% plynu. Data do něj jdou z ECU. Takže ECU musí mít údaj o klapce. Konektory jsem nenašel žádný odpojený a pojistky jsou ok. Takže asi to někde zkratovalo. Nejspíš to dopadne tak, že ji odvezu tomu elektrikářovi co ji oživil i Tobě takovou dálku...
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
prvně bylo pouze 51, potom i se 41. Včera jsem se hrabal v klapce, protočil a pak už mi blikala jen 51. Ale pořád nechytne, jako by bez palivalibor12 píše:to ze ti ukazuje ten apexi neni smerodatne. Vyblikej to znovu,tyhle chyby by se nemely objevit spolu
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
- elviiis
- Manager Týmu
Co jsi delal s klapkou nesteloval jsi ten snimac klapky? mozna vysila signal ale spatnej...Mattyno píše:prvně bylo pouze 51, potom i se 41. Včera jsem se hrabal v klapce, protočil a pak už mi blikala jen 51. Ale pořád nechytne, jako by bez palivalibor12 píše:to ze ti ukazuje ten apexi neni smerodatne. Vyblikej to znovu,tyhle chyby by se nemely objevit spolu
Pokud jsem dobre vycetl ty erro kody tak 51ku muze zpusobovat 41ka? jakoze blika 51ka ale ma to na svedomi senozor pro krej by mnela blikat 51ka???
Carlos Sainz limited 2468/5000
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
panove mate tam Kennyho tu 51 by mohlo vytvařet nespinajici rele palivoveho čerpadla,ale to je střela od boku. tyhle zavady nejsou jasne definovatelne jako třeba kody zacinajici 1 a 2kou. Tady už to prostě chce prolezt drat po dratu a čidle
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Takže, relátko k palivový pumpě funguje. Po odpojení filtru a protočení valil pod tlakem benzín z hadice. Dále jsem měřil odpory ve všech 5 vstřicích a šťávu při protočení, hodnoty se shodovaly s manuálem. Vyčistil jsem víko rozdělovače od opálenin, proměřil jsem kabely ke svíčkám a vše v pořádku. Jiskru to házelo, odpory byly taky ok. Svíčky jsou suché. Prošel jsem všechny pojistky a jsou v pořádku, spínací a rozpínací relátka ve skříňkách taky funguji. Po sundání IC a protočení se škrtící klapka pootevře cca. na 10% podle EBC.
Takže nevím, co zkusit dál. Nenapadá někoho něco? Vyndat vstřik, jestli přes něj půjde palivo? Nechápu, že to prostě po normálním dojezdu už po cca. 2 hod nechytlo. Bude to beztak nějaká blbost. Resetoval jsem ECu a chyby už mi to nebliká. Asi to zjistí chybu až by byl motor nakopnutej...
Zajímalo by mě, co je za kondenzátor ve skříňce u řidičovi levé nohy. Tlustej jako malíček a dlouhej cca.2cm. Nemá to nějakou spojitost se zapalováním? A mohly by to zavinit skočené rozvody? Ale to by asi to auto muselo pojet hodně dozadu, aby se to tak protočilo...
Dík za nějaké rady Kenny, už si dělej místo v garáži, budeš tam mít oříšek
Takže nevím, co zkusit dál. Nenapadá někoho něco? Vyndat vstřik, jestli přes něj půjde palivo? Nechápu, že to prostě po normálním dojezdu už po cca. 2 hod nechytlo. Bude to beztak nějaká blbost. Resetoval jsem ECu a chyby už mi to nebliká. Asi to zjistí chybu až by byl motor nakopnutej...
Zajímalo by mě, co je za kondenzátor ve skříňce u řidičovi levé nohy. Tlustej jako malíček a dlouhej cca.2cm. Nemá to nějakou spojitost se zapalováním? A mohly by to zavinit skočené rozvody? Ale to by asi to auto muselo pojet hodně dozadu, aby se to tak protočilo...
Dík za nějaké rady Kenny, už si dělej místo v garáži, budeš tam mít oříšek
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pořád nestaruje
Určitě bude problém s dávkou paliva! Ani to nemá snahu blafnout. Benzín tam mám
Ecu nedává vstřikům kostru, od rezistoru napětí jde. Vyhodil jsem ECU a bude se proměřovat. Opticky vypadala bez chyb, nic propáleného ani nafouklého atd... v ECU nejspíš chyba nebude. Signál z Thortle control do ECU taky jde. Váha, svíčky, kabely, rozdělovač, lambda taky ok. Zítra pokračování...
Určitě bude problém s dávkou paliva! Ani to nemá snahu blafnout. Benzín tam mám
Ecu nedává vstřikům kostru, od rezistoru napětí jde. Vyhodil jsem ECU a bude se proměřovat. Opticky vypadala bez chyb, nic propáleného ani nafouklého atd... v ECU nejspíš chyba nebude. Signál z Thortle control do ECU taky jde. Váha, svíčky, kabely, rozdělovač, lambda taky ok. Zítra pokračování...
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Technicky vzato takhle funguje imobilizér... Nemáš ho tam náhodou ?
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Mattyno
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ne to fakt nemám, kopie klíču mě stála 20,- kč ale dík za tip...Beaver píše:Technicky vzato takhle funguje imobilizér... Nemáš ho tam náhodou ?
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
RX8 stock 238 HP
A6 Allroad stock 180 HP
tak zarazi me jedna vec a to suche svicky, pokud ti tam benzin opravdu jde, jit muze ale nedostane se az pres vstriky, pac by se to melo tendenci aspon trochu zachlastat a svicky by byly mokre, zkus promerit ne odpor na vstricich ale napajeni a ovladani vstrikovacu, tady bych hledala chybu. Kdyz zapnes klicek nez startujes, sviti ti kontrolka motoru?
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kolik drátů jde z snímace tps? 3 nebo 4? Rozdělovac jste měřili? Je nějaký odpor mezi G- a kostrou auta? A ptát se na palivovy filtr je asi zbytečné že? Kolik baru pri spojení B+ a Fp je přímo na liště?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-