E11 - Problém se stěrači

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

E11 - Problém se stěrači

Příspěvek od arcci »

Tak v téhle zimě se mi objevila zajímavá věc se stěračema, stírají zhruba o polovinu pomaleji než dřív a zastavují se asi o 1,5 cm výš než dřív, nemáte někdo podobnou skušenost??, doufám že to bude stačit promazat, ale v téhle zimě se mi to nechce rozebírat. asi před 14 dnama se mi to stalo taky, ale za chvilku to přešlo, ted uz to dela porád :(
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

nemáš vytápěnou garáž co?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Tonda píše:nemáš vytápěnou garáž co?
garáž mám bohužel jenom u našich a dělat to na parkovišti před panelákem v -10 je masochismus :), takže to nechám až pojedu k našim a rozeberu to, ale porád doufám, že až přestane mrznout, že se to zlepší :)
arcci
Michal_F6
Věčnej rejpal

Re: E11 - Problém se stěrači

Příspěvek od Michal_F6 »

arcci píše:Tak v téhle zimě se mi objevila zajímavá věc se stěračema, stírají zhruba o polovinu pomaleji než dřív a zastavují se asi o 1,5 cm výš než dřív, nemáte někdo podobnou skušenost??, doufám že to bude stačit promazat, ale v téhle zimě se mi to nechce rozebírat. asi před 14 dnama se mi to stalo taky, ale za chvilku to přešlo, ted uz to dela porád :(
je to ztuhlé, jsme na tom stejně... každou zimu :(

mě momentálně spíš točí náhon tachometru. Je mechanický a když je kosa, tak mi dělá pěkný rachot. Zatím jsem neměl čas ani sílu v té kose rozebírat palubovku a zkoušet s tím trochu potočit, ale asi mě to nemine.

btw. máte někdo zkušenost s výměnou celého náhonu?
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

arcci píše:
garáž mám bohužel jenom u našich a dělat to na parkovišti před panelákem v -10 je masochismus :), takže to nechám až pojedu k našim a rozeberu to, ale porád doufám, že až přestane mrznout, že se to zlepší :)

Ono právě někdy stačí zavřít auto na pár dní do vytápěné garáže a bude klid. Ti tam mohlo nějak šikovně natéct (vysrážet se) voda,zmrzlo to a teť to dělá neplechu
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Tonda píše:
arcci píše:

Ono právě někdy stačí zavřít auto na pár dní do vytápěné garáže a bude klid. Ti tam mohlo nějak šikovně natéct (vysrážet se) voda,zmrzlo to a teť to dělá neplechu
podle předpovědi to vypadá, že si to ještě nějakej ten tejden užiju :), ale stejně to časem rozeberu a promáznu...

dík všem za info trochu mě uklidnilo, že v tom nejsem sám..
arcci
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já nic podobného nikdy neviděl.
Ale radši bych s tím něco dělal, jestli je tam voda, tak spálíš motor jedna dvě.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Pravdepodobne bude kopa bordelu na tých tiahlach, ktoré idú od motorčeka k ramienkam....treba zhodiť celé ramená stieračov, odmontovať plastovú mriežku, ktorá je pod predným oknom a vypucovať to tam...niekedy sa rady upchávajú aj tie otvory na odtok vody a robí to bordel, takže to ber aj ako prevenciu.
Keď to vyčistíš, tak to treba poriadne vystriekať WD40kou, ale niečím podobným na vytesnenie vody, poutierať to a ešte raz prestreknúť najlepšie suchou vazelínou na moto reťaze....tú používam najčastejšie skoro na všetko :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

FAIL - sundal jsem mřížku, prostříkal mechanismus WD40, dal to celý dohromady a je to pomalejší jak před tím :evil: Tak zítra zřejmě udělám další pokus, ta mřížka se dává pryč i zpět celkem na houby.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Beaver píše:FAIL - sundal jsem mřížku, prostříkal mechanismus WD40, dal to celý dohromady a je to pomalejší jak před tím :evil: Tak zítra zřejmě udělám další pokus, ta mřížka se dává pryč i zpět celkem na houby.
uz jsem to tady jednou psal. Me osobne pomohlo, kdyz jsem (po demontazi mrizky) sterace zvednul, pustil na max. rychlost a WD prostrikl jejich ulozeni. Okamzite zrychlily. Tam + klouby v tahlech je lozisko problemu. Od te doby o.k. Pokud jsi to prostrikaval ve statickem stavu, tak se olej patrne nedostal do potrebnych mist.
Ducati Monster 821 - fun
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Mhm, strikal jsem to tam za chodu, na cyklovac. Ono to tam asi trochu nakonec zavzlinalo, protoze jsou ted prece jenom o neco rychlejsi. Zatim nevim, proc se ale tak line tahly po tom, co jsem to slozil, mam za to, ze jsem nikde nic neutahnul tak, abych je "skripnul" a i samotny ramena jsem vracel zhruba do stejne polohy. Nicmene ten posun k lepsimu je malej, takze asi zkusim nekdy jak budu mit volno to vyndat uplne komplet a vycistit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Beaver píše:Mhm, strikal jsem to tam za chodu, na cyklovac. .
na cyklovac?? no to nevim. Zadrhle to bylo ve vsech kloubovych castech, ale nejvice asi primo na osickach na ktere jsou nasazeny ramenka. Takze bych zacal tam a vytrvale strikal a strikal a nechal to bezet dlouho. Ono se to case rozjede, jen co se olej dostane kam ma.
Ducati Monster 821 - fun
Odpovědět

Zpět na „Corolla“